Πώς το διάβασμα ιστορίας γίνεται παιχνίδι

Ώρα για διάβασμα… Σε κάθε σπίτι που υπάρχουν μικροί μαθητές έρχεται αυτή η ώρα. Μετά από το σχολείο, τα φροντιστήρια και τα αθλήματα, έρχεται η ώρα του διαβάσματος.
Έχοντας έναν μικρό μαθητή στο σπίτι ομολογώ ότι δεν είναι πάντα εύκολο να καθίσει και να συγκεντρωθεί,. “Μαμά, άσε με να ξεκουραστώ, θα διαβάσω σε λίγο”, “δεν καταλαβαίνω τίποτα.. εξήγησέ μου”, “δεν μπορώ να θυμηθώ την ιστορία και να απαντήσω στις ερωτήσεις”. Αυτές είναι οι ατάκες του δικού μου παιδιού.

Ειδικά όταν πρέπει να διαβάσει ιστορία. Ομολογώ ότι δεν αγαπάει ιδιαίτερα τη διαδικασία, είναι από τα μαθήματα που ζητάει βοήθεια. “Διάβασέ μου εσύ κι εγώ θα ακούω” ήταν η λύση που βρήκε τελευταία. Μια λύση όμως που δεν ήταν πάντα εφικτή. Πολλές φορές όταν ο Ερμής διαβάζει εγώ είμαι στη δουλειά. Κι άλλες φορές προσπαθούσα κι εκείνος δεν είχε όρεξη και διαφωνούσαμε. Η ιστορία έμενε πίσω λοιπόν…

Ψάχνοντας μια λύση για το καθημερινό διάβασμα, βρήκα το brainy.gr. Μια έξυπνη και εύκολη πλατφόρμα που μου έλυσε τα χέρια και έκανε το διάβασμα της ιστορίας παιχνίδι.

Στο brainy.gr αρκεί να ανοίξεις τον κωδικό σου, μετά το παιδί μπορεί να μπαίνει μόνο του και να βρίσκει το μάθημα που θέλει να διαβάσει. Καθηγητές της κάθε ειδικότητας του εξηγούν σε ένα γρήγορο και κατανοητό βίντεο το μάθημα. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι το παιδί δεν βαριέται καθόλου. Μπορεί να δει το βίντεο όσες φορές θέλει μέχρι να καταλάβει.
Με το brainy.gr το διάβασμα της ιστορίας έγινε παιχνίδι. Ο Ερμής λατρεύει να ακούει την αφήγηση του μαθήματος, την ακούει ξανά και ξανά και απαντάει με ευκολία μετά στις ερωτήσεις. Το πιο συναρπαστικό; Στην ιστορία ο Ερμής είναι τρία κεφάλαια πιο κάτω και τα ξέρει όλα. Αφού φροντίζει στο τέλος κάθε μαθήματος να κάνει το κουίζ για να δει αν τα θυμάται καλά. “Μαμά, μου αρέσει πολύ η ιστορία, μπορώ να ακούσω και το επόμενο;”

Γράφει η Αναστασία Φωκά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος.

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr

Close