ΠΡΟΣΟΧΗ στα μπαλόνια: Οικογένεια 8χρονης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για τους κινδύνους μετά την ασφυξία της μικρής

Ώρες μετά το πάρτυ γενεθλίων του πατέρα της, η 8 ετών Jaina Vue McGloghlon βρέθηκε νεκρή με ένα μπαλόνι πάνω από το κεφάλι της. Το άτυχο κορίτσι βρήκε ο πατέρα της, όταν πήγε στο δωμάτιο της να την ελέγξει, όπου υποτίθεται ότι είχε πάει για ύπνο κάποιες ώρες πριν.
Παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι τα μπαλόνια με ήλιο θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών (CPSC) καθώς τα παιδιά μπορεί να πνιγούν ενώ παίζουν με αυτά, η οικογένεια της Jaina θέλει να τονίσει και να υπενθυμήσει αυτή την προειδοποίηση, έτσι ώστε αυτό το τραγικό γεγονός να μην επαναληφθεί.

«Ήταν το μεγάλο μπαλόνι ηλίου, το νούμερο 3. Η μικρή Jaina άνοιξε το μπαλόνι για να καταπιεί ήλιον και έπειτα έβαλε το μπαλόνι στο κεφάλι της, και έτσι συνέβη το μοιραίο καθώς έπαθε ασφυξία» είπε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού στο KATU. Ο μπαμπάς της, Mike McGloghlon, προσπάθησε να της κάνει ανάνηψη όσο καλύτερα μπορούσε μόλις τη βρήκε, όπως και το ιατρικό προσωπικό που έφτασε σπίτι για πάνω από μια ώρα, μάταια. Ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα.

Οι γονείς και η γιαγιά της Jaina μοιράστηκαν την ιστορία τους ως μια προειδοποίηση προς τους άλλους γονείς έτσι ώστε να προσέχουν τα μπαλόνια και πως θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία.

πηγη

Close