Ψείρες: Πως απαλλαχτήκαμε! Όλα τα μυστικά μας  εδώ!

Ψείρες … χμμμ μόνο που το λέω με πιάνει φαγούρα. Τις Ψείρες τις σιχαίνομαι σαν τις κατσαρίδες ένα πράγμα, έλα όμως που όταν ανοίγουν τα σχολεία έρχονται και αυτές πακέτο.
Για να γλιτώσετε και εσείς, σας έχω καλά νέα.

Αλλά ας ξεκινήσουμε λίγο αντίστροφα!

Πέρυσι σχεδόν τέτοια εποχή η μικρή μου κόλλησε Ψείρες. Για πρώτη φορά. Κάτσανε αυτά τα άτιμα και αποκρουστικά ζωύφια στο κεφαλάκι της και στη συνέχεια και στο δικό μου ωραιότατο και πυκνότατο από μαλλιά κεφάλι….!

Εγώ καθάρισα με ένα ντεκαπάζ, (σου εγγυώμαι ότι θα «τεζάρουν» όλες) το παιδί όμως;
Τρελάθηκα! Δοκίμασα 2-3 αντιφθειρικά αλλά οι Ψείρες τα έτρωγαν για πρωινό! Κοινώς δε κάνανε τίποτα. Ρώτησα και τον παιδίατρο και μου απαγόρευσε να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα αντιφθειρικά, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε μαλαθείο (τοξική ουσία που αφομοιώνεται από τον οργανισμό).

Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούσα τα πιο “αβλαβή” προϊόντα, ακόμη και φύλλα ενός συγκεκριμένου φυτού (ιστορίες για αγρίους )…, μέχρι και μια σπιτική …. ψειρομαγιονέζα δοκίμασα, αλλά αποτέλεσμα δεν είδα. Το μόνο που είδα; Την Ηρω να τσιρίζει «Βγαλ’ το από το κεφάλι μου, βρωμάειιιιιιιιι!!!».
Στη κλειστή μας ομάδα λοιπών έθεσα το φλέγον θέμα: «κολλήσαμε Ψείρες, ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσω;»
Οι περισσότερες μαμάδες λέγανε ότι δεν έχουν βρει ένα προϊόν που να είναι απολύτως ευχαριστημένες .
Μια μαμά λοιπόν, (άγαλμα θα της κάνω) μου πρότεινε να δοκιμάσω το Licatack. Mου είπε ότι με μία εφαρμογή σκοτώνει Ψείρες και κόνιδες.

Ψείρες_daddy-cool.gr1

Αφού τα υπόλοιπα τα είχα δοκιμάσει, αποφάσισα να δοκιμάσω και αυτό.
Δρα σε 10 λεπτά και δε θέλει ξέπλυμα. Λούζετε το παιδί ως συνήθως, περιμένετε δέκα λεπτά, (εάν βαριούνται τα παιδιά εδώ θα βρείτε υπέροχα κολπάκια να τα απασχολήσετε), κατόπιν ξεπλένετε καλά με νερό. Και σκουπίζετε με μία πετσέτα.
Χτενίζετε τα μαλλιά αρχικά με μια κανονική βούρτσα για να τα ξεμπερδέψετε (όχι με τη δικιά σας!) και μετά, τοποθετείτε το ειδικό λεπτό χτενάκι στην κορυφή του κεφαλιού και χτενίζετε δις από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών.

Αυτό ήταν !Πείτε bye bye στις Ψείρες μέσα σε δέκα λεπτά! Μετά από το πρώτο λούσιμο, με πολλή υπομονή και τετράωρο σχολαστικό καθάρισμα τουφίτσα-τουφίτσα να φύγουν οι κόνιδες (ευτυχώς δεν έχει πολλά μαλλιά), απαλλαχτήκαμε μια και καλή.

Ψείρες_daddy-cool.gr2

Θα σας πω και μερικά κολπάκια που ξετρύπωσα για τις Ψείρες  που σίγουρα δεν ξέρετε!

  • Μη χρησιμοποιείτε σαμπουάν για 2 ημέρες μετά τη χορήγηση του τοπικού αντιφθειρικού.
  • Στο μεσοδιάστημα της θεραπείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαμπουάν με conditioners και δεν πρέπει να γίνεται στέγνωμα των μαλλιών με σεσουάρ. Το ξύδι, τα conditioners και ο ζεστός αέρας αδρανοποιούν το αντιφθειρικό που έχει παραμείνει.
  • Πλην της τοπικής αγωγής, οι μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια και οι πετσέτες που ήρθαν σε επαφή με τα μαλλιά, καθώς και οι βούρτσες και χτένες που χρησιμοποιήθηκαν έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της αγωγής, πρέπει να πλυθούν με ζεστό νερό.
  • Θερμοκρασία νερού 55Ο C καταστρέφει τις ώριμες  Ψείρες και τα αυγά σε 5 λεπτά.
  • Τα έπιπλα, χαλιά και καθίσματα αυτοκινήτων πρέπει να καθαριστούν με ηλεκτρική σκούπα.
  • Αντικείμενα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 2 ημέρες προ της έναρξης της αγωγής είναι απίθανο να είναι μολυσμένα με ζωντανές Ψείρες, καθώς οι  Ψείρες δεν μπορουν  να επιβιώσουν εκτός ανθρωπίνου σώματος για πάνω από 48 ώρες.
  • Το στεγνό καθάρισμα (καθαριστήριο) δεν θεωρείται αποτελεσματικό.
  • Οτιδήποτε δεν πλένεται (λούτρινα, κουκλάκια κ.τ.λ.) πρέπει να απομονώνεται σε πλαστική σακούλα για 12-14 ημέρες.

Βεβαία μην επαναπαύεστε! Οι Ψείρες καραδοκούν παντού!
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τις Ψείρες είναι η πρόληψη. Η συγκεκριμένη μάρκα που δοκίμασα εγώ έχει και προληπτική lotion σε μορφή spray.

Τη βάζουμε κάθε πρωί και είμαστε καλυμμένοι για 7 ώρες.
Επίσης ΔΕΝ έχει αυτή την μπλιαχ μυρωδιά που έχουν τα περισσότερα προληπτικά spray! Και τέλος δεν λαδώνει τα μαλλιά του παιδιού!
Χρησιμοποιείται σε στεγνά μαλλιά, με προσοχή να μην μπει στα ματάκια.

Super tip για μαμάδες με κόρες σαν την Ραπουνζέλ! Φροντίστε τα μαλλιά τους να είναι πάντοτε δεμένα όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με τα μαλλιά άλλων παιδιών που μπορεί να έχουν πάνω κόνιδες και Ψείρες . Αν γκρινιάζουν και θέλουν να έχουν το μαλλί ανέμελο και μοιραίο, δοκιμάστε να τους κάνετε χαριτωμένα χτενίσματα, όλα τα κοριτσάκια εντυπωσιάζονται από τις γαλλικές πλεξίδες δείτε εδώ!

Ελπίζω να σας βοήθησα, ξέρετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν προτείνω τίποτα αν δεν το έχω δοκιμάσει και δεν έχω μείνει ικανοποιημένη.

Close