Στην Κίνα εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν χωρίς γονείς-Ο λόγος που τα εγκαταλείπουν

Στη Κίνα εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν χωρίς γονείς και τους λείπουν πολύ. Παιδάκια που έχουν ανάγκη τη μαμά και τον μπαμπά τους, αλλά μεγαλώνουν μόνα τους διότι οι γονείς είναι ανάγκη να δουλέψουν σε άλλες πόλεις και δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν μαζί τα αγγελούδια τους.

Παρακάτω, θα διαβάσουμε τις δηλώσεις παιδιών από την Κίνα που μεγαλώνουν μόνα τους καθώς επίσης και τις δηλώσεις μιας μητέρας που αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα παιδιά της γιατί έπρεπε να επιβιώσει η οικογένεια!

 

Δηλώσεις των παιδιών που μεγαλώνουν μόνα τους στη Κίνα:

– «Ξέρω ότι οι γονείς μας έφυγαν για να δουλέψουν, για να βγάλουν χρήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να σπουδάσουμε. Αλλά πιστεύω ότι το να παραμένει μία οικογένεια ενωμένη είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα».
– «Δεν έχω ιδέα τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου. Δεν μας λένε. Νομίζω πως για την αδελφή μου είναι πάρα πολύ δύσκολο, της λείπουν πάρα πολύ και γι’αυτό δεν θέλει να τους μιλάει ούτε στο τηλέφωνο».

 

– «Η αδελφή μου είναι γενναία και ο αδελφός μου ζωηρός».
– «Η διαδρομή για το σχολείο είναι μεγάλη και δύσκολη. Ξέρω όμως ότι μόνο αν διαβάζω πολύ θα καταφέρω να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου».

Στην Κίνα εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν χωρίς γονείς-Ο λόγος που τα εγκαταλείπουν

Δήλωση μητέρας που αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα παιδιά της για να εργαστεί, στη Κίνα:

«Φοβάμαι πως τα παιδιά μου θα αρρωστήσουν στο κρύο και την βροχή. Ή ότι κάποιος ξένος θα μπει στο σπίτι και θα τα απαγάγει. Έχω ακούσει ιστορίες με εγκληματίες που κλέβουν όργανα παιδιών. Δεν κοιμάμαι το βράδυ από τον φόβο μου».

 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ που μιλάει γι’ αυτό ακριβώς το φαινόμενο. Σε ένα χωριό στους πρόποδες μιας κινέζικης οροσειράς και 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς, δυο γονείς αναγκάστηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους και να πάνε να εργαστούν σε μια άλλη πόλη της Κίνας, έτσι ώστε να ορθοποδήσει οικονομικά η οικογένεια. Αξίζει να το δείτε:

 

Close