Στο ζωηρό μου παιδάκι για την ώρα του ύπνου…

Οι περισσότεροι γονείς θα συμφωνήσουν πως η ώρα του ύπνου του παιδιού είναι από τις πιο δύσκολες ώες της ημέρας. Θέλει παιχνίδι, θέλει νερό, θέλει να πάει στην τουαλέτα, θέλει οτιδήποτε μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλουδάκι του εκείνη την ώρε εκτός από το να κοιμηθεί.

Και οι περισσότεροι γονείς κάποια στιγμή απελπίζονται και νευριάζουν. Ωστόσο, παρακάτω θα διαβάσουμε ένα κείμενο μιας μητέρας που αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τέτοιου είδους συμπεριφορά και ίσως διαβάζοντάς το και εσείς, αντιληφθείτε κάποια πράγματα διαφορετικά, ηρεμήσετε και αποκτήσετε περισσότερη υπομονή. Γιαυτό αξίζει να ρίξετε μια ματία στα όσα λέει αυτή η μαμά από το  babyradio.gr

Δείτε επίσης Περιμένοντας το πρώτο μου παιδάκι και ξαναεμφανίζεται ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας!!!

Έχει περάσει η ώρα του ύπνου σου και συνεχίζεις ακάθεκτος.

Χοροπηδάς από το τραπέζι στο ράφι με τα παιχνίδια. Μοιάζεις με ένα μίνι ανεμοστρόβιλο που πέρασε από το σπίτι μας καθώς αναζητούσες απελπισμένα έναν τρόπο να παίξουμε μαζί με τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα λούτρινα σου ταυτόχρονα..

Φοβάσαι μήπως δεν προλάβεις να κάνεις όλα όσα θες.

Περπατάω γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας την κουζίνα, ετοιμάζοντας φαγητό για την επόμενη μέρα και βρίσκοντας λίγα λεπτά κάθε λίγο και λιγάκι για να γράψω, τρέχεις με μια λάμψη στο μάτι σου και μια κραυγή για να μου δείξεις μια νέα ανακάλυψη που έκανες με τόσο πολύ ενθουσιασμό σαν να ήταν το πρώτο ταξίδι σου στη Disneyland.

Καθώς πηγαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, μπερδεύεσαι με όλες τις νέες λέξεις που έχεις μάθει πρόσφατα. Μερικές τις λες πεντακάθαρα, ενώ άλλες δεν καταλαβαίνω ούτε καν εγώ τι θέλεις να πεις…

Η ενέργεια σου υποτιμά την δική μου που ήδη μειώνεται σε αυτό το σημείο της ημέρας, όμως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνω προτού να βάλω πρόθυμα το κεφάλι μου στο μαξιλάρι.

Και το αγαπώ. Όσο εξαντλημένη και να είμαι, το λατρεύω.

Είσαι περίεργος. Μαθαίνεις. Κινείσαι και εξερευνείς.

Ελπίζω να μην χάσεις ποτέ την επιθυμία να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής. Διότι η ζωή είναι σύντομη.

Ελπίζω να μην χάσεις ποτέ την εκτίμηση για τα παιχνίδια και τα πράγματα που έχεις. Επειδή μια χαρούμενη καρδιά είναι πιο ζεστή από μια γκρινιάρικη.

Ελπίζω ότι η φλόγα της περιέργειας σου να καίει σε όλη τη ζωή σου . Επειδή η περιέργεια μεγεθύνει την ανάπτυξη και τη σοφία.

Ελπίζω ότι η επιθυμία σου ας να μάθεις ποτέ να μην σβήσει. Επειδή η γνώση είναι απίστευτα ισχυρή.

Ελπίζω να συνεχίσεις να κινείσαι και να αναπτύσσεσαι. Επειδή ένας ενεργός τρόπος ζωής είναι καλός για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή.

Αλλά έχει περάσει η ώρα του ύπνου σου.

Μπορώ να αναγνωρίσω ότι έχει περάσει η ώρα του ύπνου. Ξεκινάς να απογοητεύεσαι και να θυμώνεις πιο εύκολα. Αρχίζεις να χάνεις την εστίαση και τα μάτια σου κλείνουν. Αλλά δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς αυτό το γεγονός.

Ελπίζω να μάθεις να αναγνωρίζεις πότε είστε διανοητικά, σωματικά ή συναισθηματικά κουρασμένος. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να αποκτήσεις όλη την ενέργεια που θα χρειαστείς και αύριο.

Ελπίζω να μάθεις ότι είναι εντάξει για να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου για να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς. Επειδή η εξάντληση δεν κάνει σε κανέναν καλό.

Αφού βάλεις πιτζάμες και πιεις ένα τελευταίο ποτήρι νερό, σε βάζω στο κρεβάτι με ένα βιβλίο και τα λούτρινα σου που αγαπάς τόσο πολύ. Οι αγκαλιές και τα φιλιά μας για καληνύχτα και η εκδήλωση της αγάπης σου μερικές φορές διακόπτονται από λίγα λεπτά διαμαρτυρίας για την ώρα του ύπνου.

Απλά δεν θέλεις να παραιτηθείς από την ημέρα.

Ελπίζω να μην χάσεις ποτέ την εμμονή σου, αλλά να μάθεις να αναγνωρίζεις πότε πρέπει να εγκαταλείψεις. Γιατί πρέπει να είσαι σταθερός, αλλά και ευέλικτος.

Ελπίζω να τελειώνεις πάντα την ημέρα σου με αγκαλιές και γλυκόλογα. Επειδή η ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι μία από τις πιο σημαντικές και σημαντικές έννοιες που μπορούμε να μοιραστούμε.

Θυμήσου μικρό μου, αύριο θα είναι μια μέρα γεμάτη χαρά, περιπέτεια και μάθηση – ό, τι αγαπάς σήμερα.

Αλλά τώρα, είναι ώρα για ύπνο. Το αύριο θα είναι εδώ πριν το καταλάβεις.

Δείτε επίσης «Μάνα, ξέρω ότι με αγαπάς. Σου αρέσω όμως;» Οι σκέψεις μιας μητέρας και ενός παιδιού, που περνάει εφηβεία. Αξίζει να το διαβάσετε!

Με πληροφορίες από babyradio.gr

Photo via Paidiatros.com


Close