Στράτα-στρατούλα: 4 λόγοι που δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείτε

Πολλοί γονείς θεωρούν ότι με τη στράτα τα μικρά τους θα μάθουν να περπατούν γρηγορότερα. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Με τη στράτα, ένα βρέφος μπορεί να τραυματιστεί πολύ εύκολα και μάλιστα πολύ σοβαρά.

 

Για την ακρίβεια:

1.Μπορεί να πέσει από σκάλες

Η πτώση από τη σκάλα μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα οστών και σοβαρούς τραυματισμούς κεφαλής.

2.Μπορεί να πάθει έγκαυμα ευκολότερα

Τα βρέφη μέσα στη στράτα μπορούν να φτάσουν υψηλότερα σημεία, μπορούν να τραβήξουν ευκολότερα το τραπεζομάντηλο παίζοντας μαζί του και να ρίξουν επάνω τους καυτά ροφήματα ή καυτά φαγητά. Επιπλέον μπορούν ευκολότερα να φτάσουν πλησιέστερα σε ένα τζάκι ή σε μια θερμάστρα.

3.Μπορεί να πνιγεί

Με τη στράτα μπορούν εύκολα να πέσουν σε μία πισίνα ή σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό.

4.Μπορεί να δηλητηριαστεί

Φτάνοντας υψηλότερα σημεία, μπορούν ευκολότερα να φτάσουν χημικά και καθαριστικά και να πάθουν σοβαρή δηλητηρίαση ή εγκαύματα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συστήνει να μην χρησιμοποιούνται στράτες στο σπίτι, στο παιδικό ή οπουδήποτε αλλού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απασχολήσετε τα μικρά σας χρησημοποιώντας ειδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια δραστηριοτήτων με κάθισμα, τα οποία μοιάζουν με στράτα, αλλά δεν μετακινούνται και είναι σαφώς ασφαλέστερα.

Νεότερες οδηγίες ασφαλείας για στράτες χρησιμοποιούνται ήδη από το 1997. Κατασκευάζονται μεγαλύτερες, για να μη χωράνε μέσα από πόρτες ή έχουν φρένα τα οποία ενεργοποιούνται όταν οι ρόδες χάνουν την πρόσφυση με το έδαφος, πχ όταν η στράτα βρίσκεται στην αρχή μιας σκάλας.

Παρά τις όποιες βελτιώσεις ασφαλείας, οι στράτες εξακολουθούν να διαθέτουν ρόδες, δίνουν την δυνατότητα στα βρέφη να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες και ως εκ τούτου δεν είναι ικανές να προλάβουν όλα τα πιθανά ατυχήματα, τα οποία μπορεί να προκληθούν σε ένα βρέφος.

Πηγή: mytwins.gr

Close