Σύμφωνα με έρευνα τα δεύτερα παιδιά είναι πιθανότερο να γίνουν εγκληματίες!

Πρόκειται για στερεότυπο το ότι η σειρά με την οποία γεννιούνται τα παιδιά καθορίζει εν μέρει και το χαρακτήρα τους; Το πρώτο γίνεται συνήθως κακομαθημένο, το τρίτο ζητά την προσοχή κλπ; Η είναι απλά αντιλήψεις αυθαίρετες και ανυπόστατες;

Και όμως μία νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει πως τα δεύτερα στη σειρά παιδιά, έχουν περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο οικονομολόγος του MIT, Joseph Doyle, και οι συνεργάτες του μελέτησαν λοιπόν δεδομένα από χιλιάδες αδέλφια στη Δανία και τη Φλόριντα των ΗΠΑ για να δουν αν και πώς επηρεάζει η σειρά της γέννησης τόσο την παραβατικότητα όσο και την προσωπικότητα.

Δείτε ακόμα: Η μάστιγα της οθόνης: 500 παιδιά στο Παίδων για απεξάρτηση (vid)

Και βρήκαν πως τα αποτελέσματά τους είναι συναφή και για τις δύο τόσο διαφορετικές χώρες: «Παρά τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στο περιβάλλον των δύο περιοχών, βρήκαμε αξιοσημείωτα συνεπή αποτελέσματα: Σε οικογένειες με δύο ή περισσότερα παιδιά, τα δεύτερα αγόρια είναι κατά 20-40% πιο πιθανό να είναι πειθαρχημένα στο σχολείο και να ενταχθούν στο ποινικό σύστημα σε σύγκριση με τα πρωτότοκα αγόρια, ακόμα και όταν συγκρίναμε συγγενείς».

Σύμφωνα με έρευνα τα δεύτερα παιδιά είναι πιθανότερο να γίνουν εγκληματίες!

Αυτό έχει να κάνει, μας λένε οι ερευνητές, τόσο με την προσοχή που αποζητούν τα δεύτερα παιδιά από τους γονείς τους, όσο και από το φαινόμενο του προτύπου.

Δείτε ακόμα:Η ψυχική και γνωστική εξέλιξη κάθε παιδιού καθορίζεται από 4 βασικούς παράγοντες

«Τα πρωτότοκα έχουν για πρότυπα ενηλίκους. Ενώ τα δεύτερα έχουν για πρότυπα ελαφρώς παράλογα δίχρονα, ξέρετε, τα μεγαλύτερα αδέρφια τους», είπε ο Doyle σε συνέντευξή του στο «NPR». Τόσο η συμπεριφορά των γονέων όσο και η επιρροή των μεγαλύτερων αδερφών επιδρούν λοιπόν, μας λέει οι ερευνητές, όχι μόνο στην καριέρα και την προσωπική εξέλιξη των δεύτερων παιδιών, αλλά και στην παραβατική συμπεριφορά τους.

Τα ευρήματά τους επιβεβαιώνουν μάλιστα πρόσφατη μελέτη που ήθελε τους πρωτότοκους πιο έξυπνους, με καλύτερες καριέρες και περισσότερες ακαδημαϊκές δάφνες…

[npr]

Με πληροφορίες από diaforetiko

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

 


Close