Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί με αυτά ξεκίνησαν τα παράπονα!!! Φέτος η Ηρώ πέρασε ένα υπέροχο καλοκαίρι και δεν ήθελε με τίποτα να ξεκινήσει το σχολείο!

Έτσι μετά την πρώτη εβδομάδα που περιορίστηκε μέσα στο σπίτι άρχισε να γκρινιάζει και να μου λέει: «Δεν θέλω να πάω στο σχολείο». Τη μία την πονούσε η κοιλιά, την άλλη την πονούσε το δόντι της, την άλλη την πονούσε το νύχι της!!! (Ω ναι, το άκουσα και αυτό!)

 

Έτσι αποφάσισα να της κάνω ένα μικρό δωράκι, για να την καλοπιάσω λιγάκι!

 

Πηγαίνοντας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς έπεσε το μάτι μου σε ένα βιβλίο με τίτλο: <<Δε θέλω να πάω σχολείο>>. Είναι από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Λέω εδώ είμαστε!!!!

 

Προχωρώντας λίγο παρακάτω είδα πως υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την ομαλή τους ένταξη στο σχολείο και σκέφτηκα να σας τα παρουσιάσω γιατί ξέρω πως η  προσχολική ηλικία καθώς και οι πρώτες τάξεις του δημοτικού βρίσκουν αγχωμένους αρκετούς γονείς που αναρωτιούνται για τη σχέση που θα αναπτύξει το παιδί τους με το σχολείο και το διάβασμα. Καλό είναι, λοιπόν, να εισαγάγουμε το παιδί μας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου με την ανάγνωση όμορφων ιστοριών.

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

Από τη σειρά Μαθητικά κατορθώματα της Αντιόπης Φραντζή

Μια σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής. Απευθύνεται στα παιδιά για να τους δώσει φωνή και να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, στους γονείς για να τους δώσει μικρά τρικ ενθάρρυνσης των παιδιών τους, στους εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους.

 

Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο… Ένα πολύ προσεγμένο βιβλίο με ωραία εικονογράφηση που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του παιδιού. Εμείς το πήραμε για τη φίλη της Ηρώς που μόλις ξεκίνησε την Πρώτη τάξη!

 

Τα ζωγραφιστά μυστικά

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν… Ενδιαφέρον βιβλίο που ενθαρρύνει το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα και του δείχνει πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι από τους κλασικούς για να διαβάσεις!

 

Από τη σειρά Οδός των φίλων

Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.

 

Μια σειρά γραμμένη σε μορφή κόμικς.

 

Δε θέλω να πάω σχολείο

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

 

Κολλημένος στην οθόνη

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Εδώ και λίγο καιρό, ο Έντζο φέρεται παράξενα: Δεν έρχεται πια να παίξει με τους υπόλοιπους μετά το σχολείο. Ανήσυχοι, η Μία, ο Τιμ, η Ρόουζ και ο Σαμ ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και μαθαίνουν την αλήθεια: ο Έντζο είναι κολλημένος στον υπολογιστή του. Όλοι μαζί οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να εκφράσει αυτό που του συμβαίνει και να ξαναβρεί την όρεξη για παρέα!

 

Η κόρη μου αυτή τη σειρά τη λάτρεψε! Είναι στα εννιά και διάβασε και τα δύο βιβλία πολύ γρήγορα. Για πρώτη φορά απορροφήθηκε από το διάβασμα και μάλιστα προβληματίστηκε με το Κολλημένος στην οθόνη! Επειδή της αρέσει να ασχολείται με τον υπολογιστή, μου είπε: «Μαμά μου, κατάλαβα γιατί δε με αφήνεις να παίζω στον υπολογιστή για ώρα». Έχεις πολύ δίκιο, θα το διαβάσω και στις φίλες μου να δουν τι κακό μπορεί να πάθεις αν είσαι συνέχεια κολλημένος με τον υπολογιστή!

 

Από τη Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία

 

Τόνοι, τόνοι και Τόνι

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

«Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!» ακούστηκε µια φωνή από το παραθαλάσσιο σχολείο. Κι έτσι οι τόνοι, που κολυμπούσαν αμέριμνοι στη θάλασσα, βγήκαν στη στεριά, νομίζοντας ότι τους καλούσαν. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και ότι έκανε παρατήρηση στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο που έγραψε. Κι έτσι όπως βγήκαν µε φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραµµατικής) στις λέξεις που ήταν γραµµένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και µαζί και το νόηµα… Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους, για να µην ξανασυμβούν τα ίδια;


Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας!

 

Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!

Τα κατάλληλα βιβλία για την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο!

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν.
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

 

Μην ξεχνάτε, οι μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, μπορούν να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

Ένα βιβλίο, πέρα από ψυχαγωγία, δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να αναπτύξει τη σκέψη του και τη γλώσσα του, να καλλιεργήσει τη φαντασία του και να αποκτήσει ηθικά διδάγματα για την υπόλοιπη ζωή του. Διαβάζοντας βιβλία, τα παιδιά, συνειδητοποιούν ότι κάποιος έχει εκφράσει κάτι που νιώθουν αλλά δεν πίστευαν ότι μπορεί να εκφραστεί, ότι κάποιος έχει νιώσει παρόμοια συναισθήματα με αυτά, αλλά και αναγνωρίζουν συναισθήματα που δεν έχουν νιώσει ακόμα, οδηγώντας στο αποτέλεσμα να νιώθουν λιγότερο μπερδεμένα.

 

 

Close