Τα οφέλη της τηλεόρασης στα παιδιά και στους εφήβους

Συνήθως ασχολούμαστε με τα μειονεκτήματα που έχει η τηλεόραση. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πως μπορούν να ωφεληθούν από αυτήν οι έφηβοι και τα παιδιά.

Μην τρομάζετε. Αν η χρήση της τηλεόρασης είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, τότε τα παιδιά μπορούν να ωφεληθούν από αυτή.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω τα θετικά!

Απόκτηση γνώσεων

Οι γνώσεις που αποκομίζουν από την τηλεόραση είναι αρκετές, κάτι που ωφελεί τα νέα παιδιά. Μπορεί να βελτιώσουν την ξένη γλώσσα που γνωρίζουν, μπορούν να μαθαίνουν μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ντοκιμαντέρ για τα ζώα, τη φύση κλπ κλπ. H τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του και να αποκτήσει γνώσεις, άγνωστες μέχρι τότε για αυτό. Τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να επισκεφθούν το τροπικό δάσος ή να δουν μια καμηλοπάρδαλη στην άγρια φύση, αλλά μπορούν να τα δουν στην τηλεόραση!

Ψυχαγωγία

Τα παιδικά και τα μουσικά προγράμματα ξετρελαίνουν τα παιδιά! Τα έντονα χρώματα, τα αγαπημένα καρτούν, τα προγράμματα με παιδικά τραγουδάκια είναι τέλεια για την διασκέδασή τους. Η WIND VISION έχει εξασφαλίσει μια σειρά δημοφιλών παιδικών καναλιών με σειρές και εκπομπές που θα ζηλέψετε ακόμη και εσείς.

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών αναμένουν τους τηλεθεατές προσχολικής και σχολικής ηλικίας στα Disney Channel, Junior Disney, Disney XD, Nickelodeon, Smile και Baby Tv και το Netflix που προσφέρει μεγάλη ποικιλία παιδικών ή εφηβικών σειρών και ταινιών. Καθώς η WIND VISION αποτελεί την πρώτη Android TV στην Ελλάδα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε επιπλέον παιδικό περιεχόμενο με πασίγνωστες ταινίες -και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες- μεταγλωττισμένες στα ελληνικά μέσω του Google Play Movies και σε μία τεράστια ποικιλία παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους μέσω του Google Play Games.

Όσοι χάσουν την αγαπημένη τους σειρά λόγω διαβάσματος ή εξωσχολικών δραστηριοτήτων μπορούν να κάνουν catch up έως και 7 ημέρες μετά ενώ για τις περιπτώσεις που το σπίτι ‘’διχάζεται’’ ανάμεσα σε ταινία ή μουσική, η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το tablet ή το κινητό των γονιών μέσω της εφαρμογής WIND VISION που είναι διαθέσιμη σε Google Store και Αpp Store. Τέλος, μέσω της εφαρμογής τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν το αγαπημένο τους πρόγραμμα ακόμα και αν βρίσκονται εκτός σπιτιού όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Τέλος δεν θα πρέπει να ανησυχείτε μήπως το παιδί παρακολουθήσει κάτι στην τηλεόραση ακατάλληλο, γιατί η WIND VISION δεν θα μπορούσε παρά να τηρεί απαρέγκλιτα τη φιλοσοφία της προστασίας των παιδιών από τις ψηφιακές προκλήσεις όπως διατυπώνεται από την εκστρατεία [email protected]
Χάρη στη δυνατότητα Γονικού Ελέγχου μπορείτε να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε προγράμματα με τη χρήση κωδικού που εσείς θα επιλέξετε, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του περιεχομένου που προβάλλεται στην τηλεόρασή σας. Επιπλέον, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, μέσω της εφαρμογής WIND VISION τα παιδιά απολαμβάνουν πλούσιο περιεχόμενο χωρίς να εκτίθενται σε κάποιο ενδεχομένως ανεπιθύμητο περιεχόμενο αφού περιηγούνται σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον με περιεχόμενο που έχει οριστεί να προβάλλεται από εσάς τους ίδιους.

Επαφή με τον αθλητισμό

Ένα παιδί βλέποντας αγώνες στίβου, κολύμβησης, ενόργανης γυμναστικής έρχεται σε μια πρώτη επαφή με τον αθλητισμό

Η τηλεόραση και οι ταινίες μπορούν να παρακινήσουν τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία.

Κάποιες από τις ταινίες που παίζονται στην τηλεόραση βασίζονται σε βιβλία, τα παιδιά μπορεί να δουν μια ταινία και να τους αρέσει τόσο πολύ που να αποφασίσουν να διαβάσουν και το βιβλίο. Συζητήστε μαζί τους τις διαφορές μεταξύ του βιβλίου και της ταινίας για να βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες σκέψης.

Τα καλά πρότυπα και παραδείγματα στην τηλεόραση μπορούν να επηρεάσουν θετικά τα παιδιά.

Τα παιδιά επηρεάζονται από τους ανθρώπους που βλέπουν στην τηλεόραση, ειδικά όταν είναι άλλα παιδιά. Προφανώς, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι θετικό. Τον τελευταίο καιρό, οι τηλεοπτικές εκπομπές των παιδιών άρχισαν να προωθούν εκπομπές με θεματολογία για την περιβαλλοντική συνείδηση κλπ. Καθώς τα παιδιά βλέπουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες να κάνουν θετικές επιλογές, θα επηρεαστούν με καλό τρόπο. Οι γονείς μπορούν επίσης να επισημάνουν τα θετικά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι χαρακτήρες και ως εκ τούτου να κάνουν με τα παιδιά πολύτιμες οικογενειακές συζητήσεις.

Να ανακαλύψουν νέες κουλτούρες

Μέσω τον ταξιδιωτικών εκπομπών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς, νέες χώρες και ανθρώπους.

Χειροτεχνία αγάπη μου!

Βρείτε εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν να κάνουν με κατασκευές, δεξιοτεχνίες, χειροτεχνίες ή καλλιτεχνικά θέματα. Το παιδί θα παρακινηθεί να κάνει αυτό που βλέπει κι έτσι θα αναπτύξει και μία άλλη πτυχή των ικανοτήτων του.

Για το τέλος θέλω να σας πω πως καλύτερο πράγμα από το παιχνίδι δεν υπάρχει για τα παιδιά. Παροτρύνετε τα παιδιά να παίζουν, να αθλούνται, να κάνουν κατασκευές και περιορίστε την τηλεόραση στα επιτρεπτά όρια.

Η τηλεόραση μπορεί πραγματικά να έχει θετική επίδραση στα παιδιά, αλλά εναπόκειται στους γονείς να διασφαλίσουν ότι αυτά που βλέπουν τα παιδιά εμπλουτίζουν και δεν καταστρέφουν τις γνώσεις τους.

Φιλιά πολλά!

Close