γιατί_τα_παιδιά_κάτω_των_4 ετών_δεν_πρέπει_να_τρώνε_ποπ κορν_

Γιατί τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν. Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσουμε για ποιον λόγο τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν. Για ποιον λόγο τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν μπορούν να τρώνε ποπ κορν λοιπόν;

Η αλήθεια είναι ότι τα ποπ κορν είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Τα ποπ κορν, είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων μπροστά στη τηλεόραση, στο σινεμά ή όταν θέλουν να φάνε κάτι γενικότερα. Οι γονείς  λοιπόν συνηθίζουν να δίνουν ποπ κορν στα παιδιά τους.

Δείτε ακόμα TikTok challenge για γονείς βάζει σε κίνδυνο παιδιά (βίντεο)

Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν. Για ποιον λόγο ένα τόσο νόστιμο σνακ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τα παιδιά κάτω των 4 ετών; Στο σημερινό άρθρο θα το μάθουμε λεπτομέρειες. Διαβάστε παρακάτω: 

Η επικίνδυνη επίδραση που μπορεί να έχει ένα ποπ κορν σε ένα μικρό παιδί

Οι γονείς γνωρίζουν ότι οι μπαταρίες και άλλα μικρά παιχνίδια και αντικείμενα, μπορούν να είναι αίτια πνιγμού. Παρόλα αυτά, όσων αφορά τα τρόφιμα οι γονείς φαίνεται πως δεν ξέρουν ό,τι θα έπρεπε για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Πριν καιρό είχε κυκλοφορήσει μία ιστορία στο διαδίκτυο που είχε προκαλέσει αίσθηση. Ένα παιδί τριών ετών νοσηλεύτηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το παιδί είχε καταπιεί λάθος ένα ποπ κορν και το σνακ είχε κολλήσει στον πνεύμονά του.

Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο με πυρετό και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το κολλημένο ποπ κορν στον πνεύμονα είχε δημιουργήσει φλεγμονή. Το τρίχρονο παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και όλα πήγαν καλά. Μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να είχε ευτυχισμένο τέλος όμως η μητέρα του, θέλησε να προειδοποιήσει και τους υπόλοιπους γονείς.

Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν, καθώς είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και μπορεί πάνω στην λαιμαργία τους, να συμβεί κάποιο ατύχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία του παιδιού που σας περιγράψαμε.

γιατί_τα_παιδιά_κάτω_των_4 ετών_δεν_πρέπει_να_τρώνε_ποπ κορν_

Γιατί είναι σημαντικό να μη δίνουμε ποπ κορν σε παιδιά κάτω των 4 ετών;

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα παιδιά κάτω των 4 ετών δεν είναι σε θέση ακόμη να τρώνε τρόφιμα μικρά σε μέγεθος. Αυτό συμβαίνει διότι από την ηλικία των 4 και μετά τα σώματα των παιδιών και ειδικότερα το στόμα τους είναι σε θέση να μασήσει καλά την τροφή και να την καταπιεί με προσοχή.

Επίσης τα μικρά παιδιά αποσπούνται πολύ εύκολα από πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. Αυτό μπορεί να τα οδηγήσει πιο εύκολα σε πνιγμό. Γι’ αυτό και τα νήπια πρέπει πάντα όταν τρώνε να έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση από τους ενήλικους. Το γέλιο, η ομιλία, το τρέξιμο ή το περπάτημα θα μπορούσαν να οδηγήσουν εύκολα ένα νήπιο σε πνιγμό.

γιατί_τα_παιδιά_κάτω_των_4 ετών_δεν_πρέπει_να_τρώνε_ποπ κορν_

Μερικά άλλα τρόφιμα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά

Δυστυχώς, τα ποπ κορν δεν είναι το μόνο φαγητό που αυξάνει τις πιθανότητες πνιγμού για τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τους παιδίατρους, εκτός από  ποπ κορν, δεν πρέπει να δίνουμε τα ακόλουθα τρόφιμα σε μικρά παιδιά:

Χοτ ντογκ, σκληρές καραμέλες, ξηρούς καρποί και σπόρους, ωμά καρότα, μήλα, ολόκληρα σταφύλια, φυστικοβούτυρο, marshmallows και τσίχλες. Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

γιατί_τα_παιδιά_κάτω_των_4 ετών_δεν_πρέπει_να_τρώνε_ποπ κορν_

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν την ασφάλεια του παιδιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close