Τα παιδιά της καραντίνας και η χαμένη τους παιδικότητα_

Τα παιδιά της καραντίνας και η χαμένη τους παιδικότητα. Τα παιδιά που δεν έφταιξαν σε τίποτα κι όμως εδώ κι ένα χρόνο έχουν φορτωθεί τόσα πολλά στις πλάτες τους. Χαμένο παιχνίδι, χαμένα μαθήματα, πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, μπροστά από μία οθόνη, χαμένοι φίλοι και συναναστροφές.

Τα παιδιά της καραντίνας είναι παιδιά που έχασαν την παιδικότητά τους. Δεν υπάρχει καμία παιδικότητα μέσα στους τέσσερις τοίχους. Δεν μπορούν να γνωρίσουν φίλους ή να συναναστραφούν με δικούς τους φίλους. Δεν μπορούν να παίξουν, να γελάσουν, να κάνουν μάθημα από κοντά.

Μένουν για μέρες ολόκληρες μέσα στο σπίτι και κάνουν μάθημα μπροστά από μία οθόνη με χάλια σύνδεση στο internet και μία δασκάλα που μπορεί να είναι πολύ καλή αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θα εκφραζόταν από κοντά. Οι ενήλικες παραπονιόμαστε συχνά για την καραντίνα, όμως λίγοι από εμάς ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά.

Δείτε ακόμα 12 λάθη που κάνουν οι γονείς και επηρεάζουν τα παιδιά σαν ενήλικες

Στο προφίλ του Κονταξής Γιώργου, βρήκαμε ένα κείμενο που είναι γροθιά στα στομάχια των μεγάλων. Αθώοι κύριοι ένορκοι για την χαμένη τους παιδικότητα και για τις χαμένες μέρες. Αθώα τα παιδιά για όλα.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο: 

Τα παιδιά της καραντίνας και η χαμένη τους παιδικότητα

Αθώα κύριοι ένορκοι!
Αθώα τα παιδιά της καραντίνας που τα αναγκάσατε ένα χρόνο να κοιτάζουν οθόνες και να προσπαθούν να ακουστούν από τον δάσκαλο. Αθώα τα παιδιά που δεν ίδρωσαν στο προαύλιο και δεν γέμισαν ψίχουλα από κουλούρι και ξύσματα από μολύβι τις σχολικές τσάντες

Αθώα που τα διδάσκει ένα κουτί και κοιτάζουν αλλού γιατί το κουτί δεν μυρίζει άφτερ σέιβ όπως ο δικός μου δάσκαλος της Τετάρτης ή τσιγαρισμένο κρεμμύδι όπως η μάλλινη ζακέτα της δασκάλας μου στην Δευτέρα.

Αθώα γιατί παλεύουν να δείξουν το χαμόγελό τους μέσα από το βλέμμα, κρυμμένα πίσω από μάσκες. Αθώα γιατί ότι τους είπαν οι μεγάλοι το έκαναν. Αθώα γιατί δεν μάτωσαν κανένα γόνατο προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν με αδέξιες ντρίπλες το κορίτσι του Δ2.

Αθώα γιατί δεν έχουν να περιμένουν διακοπές
Αθώα γιατί βλέπουν τις εποχές να εναλλάσσονται, απ΄ το παράθυρο
Αθώα γιατί δεν πήγαν δύο χρόνια τώρα έναν περίπατο, μία εκδρομή με το σχολείο

Αθώα τα παιδιά της καραντίνας ,που κάνουν ορθοπεταλιές για να προλάβουν την απαγόρευση κυκλοφορίας
Αθώα τα παιδιά που μεγαλώνουν γρήγορα γιατί δεν συναναστρέφονται με παιδιά

Τα παιδιά της καραντίνας και η χαμένη τους παιδικότητα

Αθώα τα παιδιά που δεν έκρυψαν στη τσέπη της φόρμας το χαρτζιλίκι που τους έδωσε κρυφά ο παππούς
Αθώα κύριοι ένορκοι, που τρίβουν τα μάτια τους μπροστά σε οθόνες και μετά τους λέμε ότι οι οθόνες κάνουν κακό.

Αθώα τα παιδιά της καραντίνας γιατί νηστεύουν την παιδικότητα τους σε μια εποχή που καταλύεται κατ’ εξαίρεση για κάποια άλλα παιδιά με βεβαιώσεις μετακίνησης.
Ένοχοι εμείς που δεν κρατήσαμε μια στάλα παιδικότητα απ’ τα δικά μας χρόνια να τους την μοιράσουμε σε αντίδωρα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία του παιδιού στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: healthview.gr

Close