Τα παιδιά απορροφούν 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία σε σχέση με τους ενήλικες

Δεν είναι μόνο η ευαισθησία στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που αναδύεται ως σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνία μας, αλλά έχει ξεκινήσει και η δημιουργία μιας πολιτικής για τον περιορισμό της έκθεσης των νεότερων γενεών, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις καθώς μεγαλώνουν μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τη γενικότερη υγεία μας.

Πολλοί επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι το κύμα της επικοινωνίας μέσω κινητών που έγινε δημοφιλές κατά τις τελευταίες 2 δεκαετίες οδηγεί σε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα άνευ προηγουμένου ποσοστό και συχνότητα ανάπτυξης όγκου στο εσωτερικό του ανθρώπινου εγκεφάλου ίσως είναι αναπόφευκτο. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας παρότρυνε τους κατόχους κινητών τηλεφώνων να περιορίσουν τη χρήση τους αφού πρώτα παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό να προκαλέσουν καρκίνο.

O νευροχειρουργός και ερευνητής δρ Leif Salford έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες σχετικά με την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και τις επιπτώσεις της στον εγκέφαλο. Ο δρ Salford αποκάλεσε ορισμένες από τις πιθανές επιπτώσεις των ερευνών του «τρομακτικές». Μερικά από τα πιο ανησυχητικά συμπεράσματα προκύπτουν από το γεγονός ότι ακόμα και η έκθεση στα χαμηλότερα επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας προκαλεί τη χειρότερη επίδραση, δηλαδή τη διαρροή αιματοεγκεφαλικού φραγμού.

Ένα επιστημονικό άρθρο σχετικά με την ασφάλεια χρήσης κινητού τηλεφώνου στο περιοδικό Electromagnetic Biology and Medicine αναφέρει ότι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται μέσα από το πουκάμισο ή την τσέπη του παντελονιού υπερβαίνουν το όριο έκθεσης που έχει οριστεί από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) καθώς και ότι τα παιδιά απορροφούν τουλάχιστον διπλάσια ακτινοβολία σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Δείτε ακόμη Ποτέ τα παιδια στην αγκαλια και χωρις ζώνη στο αυτοκίνητοΔείτε γιατι

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η διαδικασία που έχει σχεδιαστεί από τις βιομηχανίες για την αξιολόγηση της ακτινοβολίας των κινητών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά απορροφούν διπλάσια ακτινοβολία από το κεφάλι, τριπλάσια από τον ιππόκαμπο και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ακόμα περισσότερη από τα μάτια και 10 φορές περισσότερη από τον μυελό των οστών τους σε σχέση με τους ενήλικες.

Προηγούμενες έρευνες σε έγκυες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα έδειξαν ότι είναι πιθανό να γεννήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και ιδιαιτέρως αν και τα ίδια αρχίσουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα νωρίς στη ζωή τους. Η έκθεση στην ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων, οδηγώντας ενδεχομένως σε υπερκινητικότητα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες και μεγαλύτερες που τεκμηριώνουν ότι τα ασθενή σήματα ραδιοσυχνοτήτων των κινητών τηλεφώνων έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

«Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι τόσο το ηλεκτρικό «εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας» πεδίο (ELF) όσο και η «ραδιοσυχνότητα» που χρησιμοποιείται στην επικοινωνία (RF) οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και ότι αυτό συμβαίνει σε συχνότητες που είναι πολύ χαμηλής έντασης για να προκαλέσουν θέρμανση του ιστού. Δυστυχώς, όλες οι προδιαγραφές της έκθεσης βασίζονται στην εσφαλμένη υπόθεση ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες επιπτώσεις από συχνότητες που δεν προκαλούν θέρμανση του ιστού.

Με βάση τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία, πολλοί εμπειρογνώμονες από τον χώρο της δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε μια επιδημία καρκίνου στο μέλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης κινητών τηλεφώνων και την αύξηση του πληθυσμού που εκτίθεται στο WiFi και σε άλλες ασύρματες συσκευές. Έτσι, είναι σημαντικό όλοι μας και ιδιαίτερα τα παιδιά να περιορίσουμε τη χρήση κινητών τηλεφώνων και την έκθεση στο WiFi.

Επίσης, η κυβέρνηση και οι βιομηχανίες πρέπει να ανακαλύψουν τρόπους για να επιτραπεί η χρήση των ασύρματων συσκευών χωρίς αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών. Πρέπει οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν ότι η νοοτροπία του «έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις» είναι απαράδεκτη. Η σημασία αυτού του ζητήματος για τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να παραβλεφθεί». (δρ David Carpenter)

via

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα που είναι σχετικά με την υγεία των παιδιών

Close