Τα παιδιά Indigo. Τι πραγματικά είναι;

Επειδή η έννοια των παιδιών Indigo έγινε αρκετά γνωστή, πολλοί γονείς είναι σε θέση να προσδιορίσουν πραγματικά τα γνωρίσματα και τα χαρακτηριστικά τους. Αν και κανείς δεν θέλει να τους βάλει αυτήν την ταμπέλα,τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά έχουν μια βαθύτερη κατανόηση,νοιώθουν λιγότερο μόνα, είναι πιο δυνατά και έχουν άνεση με τους άλλους καθώς δεν έχουν το συναίσθημα ότι είναι αποξενωμένα ή και παρεξηγημένα.

Ο όρος του παιδιού Indigo συνδέθηκε με το χρώμα που σχετίζεται με το τρίτο μάτι τσάκρα, το οποίο είναι το κυρίαρχο χρώμα της αύρας τους. Το τρίτο μάτι σχετίζεται με τη διαίσθηση, την πνευματική διορατικότητα και την φώτιση. Πολλά παιδιά Indigo είναι προικισμένα από πολύ μικρή ηλικία με έντονη διαίσθηση,ιδιαίτερη διορατικότητα και με πρόωρη πνευματικότητα.

Μπορούν επίσης να είναι πολύ συναισθηματικά και εύκολα να καταλαβαίνουν την σκέψη και το συναίσθημα του άλλου. Μέχρι να μάθουν πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους, θα έχουν την τάση να απορροφούν την ενέργεια που είναι γύρω τους. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι σε θέση να δουν αγγέλους, πνεύματα,και πέρα από το πέπλο της συνηθισμένης ανθρώπινης αντίληψης, έτσι πολλά έχουν διαταραχές του ύπνου.

Τα παιδιά Indigo συχνά αναφέρονται σαν σοφά για τα χρόνια τους ή παλιές ψυχές . Από πολύ νεαρή ηλικία αρχίζουν να επικοινωνούν σε προχωρημένο επίπεδο και να καταπλήσσουν τους άλλους με τη διορατικότητα και τις γνώσεις τους. Αν και δεν έχει τίποτα να κάνει με το επίπεδο της νοημοσύνης, αυτά τα παιδιά απλά έχουν μια φυσική επίγνωση και οξεία αντίληψη.

Στην πραγματικότητα, πολλά έχουν διαγνωστεί με ADD / ADHD, με μαθησιακές δυσκολίες,δυσλεξία, αυτισμό, σύνδρομο Asperger και παρόμοιες συνθήκες αυτού του είδους. Έχουν την τάση να μαθαίνουν με το δικό τους μοναδικό στυλ και δυσκολεύονται να συμμορφωθούν με τα αυστηρά πρότυπα της κοινωνίας.

Χρειάζονται μια ποικιλία μεθόδων διδασκαλίας που θα βοηθήσουν το μοναδικό στυλ μάθησης τους και θα τα βοηθήσει στην κατανόηση και επεξεργασία των πληροφοριών που παίρνουν με διαφόρους τρόπους.

Τα παιδιά Ιndigo τείνουν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα,έχουν έλλειψη ελέγχου στις αντιδράσεις τους και στα κοινωνικά εθιμοτυπικά. Μπορούν να είναι πολύ εσωστρεφή, λόγω της ευαίσθητης φύσης τους, και τείνουν να έχουν υπερδιέγερση εύκολα λόγω της αισθητηριακής υπερφόρτωσης, κάνοντάς τα εσωστρεφή για να αποφύγουν το σκληρό περιβάλλον, την αρνητική ενέργεια και τις δυσάρεστες εμπειρίες.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πολύ εξωστρεφή, δεδομένου ότι έχουν τόση υψηλή ενέργεια και ποθούν άμεση ικανοποίηση. Έχουν σαν σκοπό ζωής να φέρουν μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην κοινωνία για να στραφεί μακριά από τα παλιά, ξεπερασμένα πρότυπα που δεν λειτουργούν πλέον ή δεν είναι προς όφελος της, σε ένα άλλο που είναι πιο φωτισμένο και δίκαιο .

Μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα Indigo από το χάρισμα, την γοητεία, την οξύνοια και την διορατικότητα του. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα παιδί ή ένας έφηβος. Θα ήθελα να πω ότι τα Indigo έχουν μια λάμψη,αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούμε να δούμε την αύρα τους, αλλά μπορούμε εύκολα να την αισθανθούμε από το πώς νοιώθουμε όταν είμαστε γύρω τους. Η παρουσία τους κάνει κάποιον να αισθάνεται καλά, φέρνει την ευτυχία,και τον κάνει να θέλει απλά να χαμογελάσει. Μπορεί να αισθανθεί την αυθεντικότητα τους και καταλαβαίνει ότι είναι πολύ τρυφερά,θερμά και γνήσια όντα.

Ένας Indigo θυμώνει και απογοητεύεται με το ‘σύστημα’ και το προκαλεί,είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο εάν αμφισβητήσει το κύρος τους. Αν δεν συμφωνεί με αυτό που θεωρούν ως έγκυρο,δίκαιο και παραγωγικό θα γίνει προκλητικός. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει καθαρά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη προκαλώντας αναταραχή εάν πιστεύει ότι η άποψή του δεν γίνεται κατανοητή. Είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξεις το μυαλό του αν αισθάνεται ότι κάτι είναι άδικο ή έρχεται σε αντίθεση με την ηθική και τις αξίες. Εάν αυτό που βλέπει δεν είναι σε ευθυγράμμιση με ό, τι νομίζει ότι είναι σωστό, τότε επιτίθεται !

Επίσης, είναι εξαιρετικά δημιουργικοί σαν άνθρωποι, δραστήριοι, που χρειάζονται μια διέξοδο για την ενέργειά τους. Χρειάζονται την πρόκληση, την έμπνευση και την διέγερση με έναν τρόπο που να τους διδάσκει να διοχετεύσουν την ενέργειά τους πιο παραγωγικά. Το παιδί Indigo έχει απεριόριστες δυνατότητες εάν γαλουχηθεί μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι ευνοϊκό για τη μάθηση και τη δημιουργική έκφραση.

Το περιβάλλον τόσο στο σπίτι όσο και το σχολείο πρέπει να είναι δομημένο με αγάπη, με ένα αυστηρό σύνολο κανόνων με ανταμοιβές και συνέπειες που αναφέρονται σαφώς και καθορίζονται εύκολα. Πρέπει να υπάρχει συνοχή,συνέχεια και ρουτίνα στο καθημερινό πρόγραμμα αλλά και χώρος για τη σκέψη έξω από το κουτί του, μια διέξοδος για την διαφυγή τεράστιου ποσού από την ενέργεια του και κανάλι για να δημιουργήσει μέσω της μουσικής, του χορού,της τέχνης της δημιουργικής γραφής και άλλων.

Όπως ανέφερα και πριν τα Indigo είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα όντα. Τείνουν να έχουν πολλές αλλεργίες ή άσθμα και αναπτύσσουν ερεθισμούς του δέρματος, όπως εξανθήματα και έκζεμα. Έχουν ευαισθησία στα τρόφιμα με συστατικά όπως οι χρωστικές, καζεΐνες και ζάχαρη καθώς και στα μεταποιημένα τρόφιμα,το σιτάρι και την γλουτένη. Τείνουν επίσης να είναι πολύ συναισθηματικά και μπορεί εύκολα να πληγωθούν. Δεδομένου ότι είναι τόσο συναισθηματικ, έχουν την τάση να απορροφούν την ενέργεια των άλλων και παίρνουν την διάθεση τους.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος ή κάτι είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός. Η συνείδηση του πλανήτη μας αλλάζει και επομένως, οι ψυχές που έχουν εκλεγεί για να έρθουν εδώ έχουν μια υψηλότερη συνείδηση είτε είναι Indigo ή ονομάζονται διαφορετικά, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές καταγωγές, με ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά,αλλά με τον σκοπό στην ζωής της ευαισθητοποίησης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.

Αυτοί οι άνθρωποι από τις προηγούμενες γενιές πρέπει να δουλέψουν με τον εαυτό τους για να απελευθερωθούν από τις παλιές μορφές σκέψης, σχήματα και τρόπους για να κάνουν πράγματα, τα οποία πήραν από την οικογένειά τους,τους προγόνους και την κοινωνία.

Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες του σήμερα έχουν ήδη υψηλότερη κατανόηση του πώς να κάνουν αυτό τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος. Πρέπει να απαλλαγούν από τους παλιούς τρόπους για να συλλάβουνκαι να εφαρμόσουν την πραγματική και διαρκή αλλαγή στον κόσμο μας. Οι Indigo έχουν έρθει για να μας καθοδηγήσουν σε ένα νέο τρόπο ζωής αλλά πρώτα πρέπει να τα μεγαλώσουμε και να τα διαπαιδαγωγήσουμε σωστά.

πηγη:tilestwra.com

Close