Το μυστικό της Νίκης 2: Το video που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

Φυσικά μιλάμε για τις ιστορίες της Νίκης και της Κίκο  που εξηγούν στα παιδιά με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο τον κανόνα του εσωρούχου και βοηθάει στον τερματισμό  της παιδικής σεκσουαλικής κακοποίησης.

Όλα αυτά παρουσιάζονται στη δεύτερη ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα» της καμπάνιας«ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξου@λικής κ@κ0ποίησης υπό τον συντονισμό της βουλευτή ΝΔ , κας Έλενας Ράπτη .

Δείτε επίσης:Το γράμμα του 12χρονου παιδιού που περιγράφει με ειλικρίνεια όσα βίωσε στο Μάτι ήμασταν 5 ώρες στη θάλασσα& 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλο αυτό είναι η σιωπή μας .Η σεξου@λική κ@κ0ποίηση δεν έχει ούτε φύλλο ούτε ηλικία .Τα παιδιά τείνουν να νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, πως τα ίδια το προκάλεσαν, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε η κ.Ράπτη, συμπληρώνωντας  πώς τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι γνώριμοι προς τα παιδιά.

Γονείς: αυτό είναι το video που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

 

Σύμφωνα με την κα Ράπτη, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξου@λικής κ@κ0ποίησης, ενώ «στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, προκύπτει ότι το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξου@λικής κ@κ0ποίησης.

«Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»

Ο Βίκτωρας είναι ο νέος ήρωας της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη βουλευτή ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης,΄Ελενα Ράπτη, να είναι η συντονίστρια στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Μην πιέζετε τα παιδιά να δείξουν την αγάπη τους-Αφήστε τα να τους βγει αβίαστα

Ο Βίκτωρας, δέχεται σεξου@λική παρενόχληση από ένα 16χρονο αγόρι. Μπορεί όμως να προστατεύσει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τον κανόνα του εσωρούχου, ξέρει πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί να αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλεια του.

Απολαύστε την ιστορία του Βίκτωρα  που θέλει να πει στα παιδιά ότι το σώμα τούς τούς ανήκει .

Δείτε επίσης: Μαντλίν: Αποκαλύψεις για τον δράστη! Ατίθασος έφηβος, τον είχαν διώξει οι θετοί γονείς του

Το video αποσκοπεί στο να μάθει σε αγòρια και κòρίτσια πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί ν’ αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά του.

Δείτε ολόκληρη την ταινία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»

Η ταινία είναι μαι παραγωγή της DVS Design με σενάριο, στίχους και μουσική του Λούκα Γιώρκα. Αφηγητής είναι ο Νίκος Αλιάγας. Τη φωνή τους στους ήρωες δίνουν η Μαρία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και η Ραφαηλία Χρυσοστομίδου.

Τραγουδούν η Μιρέλα Πάχου και η Μαρία Δεληκωνσταντίνου. Την απόδοση στη νοηματική κάνει η Σοφία Ρομπόλη. Υπεύθυνη για τον ήχο και τη μουσική παραγωγή είναι η Sampi Media.

Close