Το βάνaυσο αφρικάνικο έθιμο που κάνουν σε μικρά koρίτσια, έφτασε και στην Ευρώπη

Μια απάνθρωπη πρακτική που εφαρμόζεται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά και στη Μεγάλη Βρετανία. Το άκρως καkοποιητικό έθιμο εφαρμόζεται από οικογένειες αφρικανικής καταγωγής που πλέον ζουν στην Μ. Βρετανία.

Στο συγκεκριμένο καkοποιητικό έθιμο φαίνεται πως η μητέρα, η γιαγιά και μερικές θείες, υποβάλλουν μικρά kοrιτσάκια σε σιδέρωμα στήthους, με σκοπό να μην “προκαλούν” ερwτικά αλλά αgορια. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Came Women and Girls Development Organisation (Cawogido) τα ποσοστά της εφαρμογής αυτού του απαίσιου εθίμου έχουν ανέβει πολύ στο Ηνωμένο Βασίλειο με χιλιάδες kοrιτσάκια να έχουν υποστεί σε αυτό το μαρτύριο.

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτού του εθίμου, η μητέρα η γιαγιά και μερικές θείες κάνουν “μασάζ” με καυτή πέτρα στο στηthος των kοrιτσιων για να σπάσουν τον ιστό και να εμποδίσουν την ανάπτυξή του. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε εβδομάδα ή δυο φόρες κάθε δυο εβδομάδες.

Πρόσφατα μια γυναίκα συνελήφθη από τις βρετανικές αστυνομικές αρχές λίγο πριν ξεκινήσει το έθιμο και αποκάλυψε στην αστυνομία περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πήρα την πέτρα, την ζέστανα και μετά άρχισα να κάνω μασάζ στο στήthος της κorης μου. Η πέτρα ήταν λίγο καυτή. Όταν ξεκίνησα το μασάζ, μου είπε: “Μανούλα, καίει!”» . Το αγγελούδι της είχε γεμίσει μελανιές και η ίδια κλήθηκε να λογοδοτήσει στην αστυνομία που εν τέλει την άφησε ελεύθερη, με μια προειδοποίηση.

Οι γιατροί στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και θύματα της συγκεκριμένης πρακτικής καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μια καkοποιητική πράξη που μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά τραύματα, μολύνσεις, αδυναμία θηλασμού καθώς και καρκίνο.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είναι, ότι τα korιτσια αποκλείεται να απευθυνθούν στην αστυνομία. Συγκεκριμένα δηλώνουν:

«Δεν περιμένουμε με τίποτα να δούμε ένα θύμα να μπαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την μητέρα ή την γιαγιά του. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα ήταν πολύ πιο εύκολο για εμάς να αναλάβουμε δράση,» .

Αυτή τη στιγμή οι κοινοτικές αρχές στην Αγγλία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με επιμόρφωση των οικογενειών! Ελπίζουμε να τα καταφέρουν σύντομα.

 

Δείτε το παρακάτω video με επιπλέον πληροφορίες:

 

Close