Τουρκία: Τα κopίτσιa επιτρέπεται να «παντρευτούν και να μείνουν έγκυες από τα 9» τους χρόνια

Το κορυφαίο κρατικό θρησκευτικό ίδρυμα της Τουρκίας με διάταγμά του ανακοίνωσε ότι τα κοpίτσια μπορούν να παντρεύονται και να εγκυμονούν από την ηλικία των 9 ετών!

Όπως γράφει το infowars.com η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, επίσημος κρατικός θεσμός, ο ρόλος του οποίου είναι “να τηρούνται οι πεποιθήσεις, η λατρεία και η ηθική του Ισλάμ, ανακοίνωσε ότι τα κοpίτσια μπορούν να “παντρευτούν και να μείνουν έγκυες από τα 9.”

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το κατώτερο όριο ηλικίας για τα κοpίτσια είναι τα 9 και 12 για τα αγόρια.

Δείτε ακόμα: Απίστευτο! 21χρονη φοιτήτρια από την Τουρκία έφαγε 255 σις κεμπάπ για να πάρει ένα iPhone

Το διάταγμα μπορεί να μην έχει δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά θεωρείται έγκυρο από τον ισλαμικό νόμο.

Τουρκία: Τα κopίτσιa επιτρέπεται να «παντρευτούν και να μείνουν έγκυες από τα 9» τους χρόνια

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία ο γαμπρός δείχνει να είναι πολύ χαρούμενος που παντρεύεται το ανήλικο κopιρτσάκι. Οι περαστικοί όμως, φαίνεται να έχουν μείνει ”άγαλμα”.

Δείτε ακόμα: Εσείς γνωρίζατε οτι μπορείτε να στείλετε sms στην Ελληνική Αστυνομία;

Νόμος που ψηφίστηκε στην Τουρκία και επιτρέπει στους ισλαμιστές μουφτήδες να διεξάγουν τελετές πολιτικών γάμων, προκαλώντας φόβους ότι οι γάμοι παιδιών θα γίνουν μέρος της ισλαμιστικής ατζέντας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει υψηλό ποσοστό μη εγκεκριμένων παιδικών γάμων, ενώ το 15% των κοpιτσιών παντρεύτηκε κάτω από την ηλικία των 18 ετών.

Δείτε ακόμα: Γάμος Χάρι και Μέγκαν: Η ανιψιά της Νταϊάνα έκλεψε την παράσταση με σμαραγδί φόρεμα [εικόνες]

Πως προέκυψε το απίθανο όριο της ηλικίας των 9 ετών; Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ακολούθησε το παράδειγμα που έθεσε ο προφήτης Μωάμεθ, ο οποίος τέλεσε τον γάμο του με την Aisha όταν εκείνη ήταν 9 ετών.

Πηγή: stroumfaki
Close