Βack to school: Μαζί με τους μαθητές επιστρέφουν και οι ψείρες! Πώς να προφυλαχτούμε

Η επιστροφή στα σχολεία πλησιάζει (κλαψ κλαψ) για τους μαθητές και ταυτόχρονα μαζί τους, έρχονται και οι μισητές σε όλες τις μαμάδες ψείρες! Στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές και όπου υπάρχουν πολλά παιδιά, οι ψείρες εξασφαλίζουν πανεύκολα τον επιούσιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διατρέφονται μόνο με ανθρώπινο αίμα, δε μπορούν να πετάξουν ή να πηδήξουν και άρα τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν από κατοικίδια ή άλλα ζώα, στα οποία δεν προσκολλώνται για να τραφούν.

Οι ψείρες μπορεί να μολύνουν οποιονδήποτε, (ω ναι και ‘γω έχω κολλήσει ντρέπομαι που το λέω αλλά ναι! Γιατί οι ψείρες μπορούν να ζήσουν ΚΑΙ στα βαμμένα μαλλιά), αλλά τα παιδιά ηλικίας 3-11 χρόνων μοιάζει να κινδυνεύουν περισσότερο. Πώς θα προφυλαχθούμε και τι θα κάνουμε αν τελικά το παιδί κολλήσει ψείρες; Διαβάστε παρακάτω όλους τους τρόπους

Η ψείρα είναι ένα μικροσκοπικό ζωύφιο το οποίο τρέφεται μόνο με ανθρώπινο αίμα. Η θηλυκή ψείρα ζει περίπου 1 μήνα και γεννά 3-7 αυγά την ημέρα, τα οποία κολλάει στη βάση της τρίχας κοντά στο κρανίο Από τα αυγά «γεννιούνται» καινούργιες ψείρες μέσα σε 7 μέρες. Οι ώριμες ψείρες δεν μπορούν να επιζήσουν για πάνω από 1-2 μέρες μακριά από το ανθρώπινο κεφάλι.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το κύριο σύμπτωμα της φθειρίασης είναι η έντονη φαγούρα στο κεφάλι. Το ξύσιμο του τριχωτού της κεφαλής προκαλεί γδαρσίματα, κακάδια, τοπικές μολύνσεις, αλλά ακόμα νευρικότητα και αϋπνία. Δεν είναι σπάνιο να βρίσκουμε μικρά κόκκινα καρούμπαλα στο τριχωτό του κεφαλιού και στον αυχένα του παιδιού μας.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει ψείρες, εξετάστε το κεφαλάκι του με ένα δυνατό φως. Οι ψείρες είναι γρήγορες και καταφέρνουν συχνά να κρυφτούν. Όμως μοιάζει να σταματούν με το νερό και έτσι είναι ευκολότερος ο εντοπισμός τους σε βρεγμένα μαλλιά.

Πώς μπορώ να θεραπεύσω το παιδί μου από τις ψείρες;

Εάν βρείτε ψείρες ή αυγά στο κεφαλάκι του παιδιού σας, αρχικά μην πανικοβάλλεστε… συμβαίνει και στις …καλύτερες οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις απαλλαγής από το ενοχλητικό παράσιτο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες φθειροκτόνα σκευάσματα, εγώ έχω να σας προτείνω τα super προϊόντα Hedrin.

Είναι εύκολα και αποτελεσματικά στη χρήση τους, φιλικά για τα κεφαλάκια των μικρών παιδιών και έχουν φυσική και όχι χημική δράση. Μια σημαντική διαφορά που έχουν τα προϊόντα Hedrin από τα υπόλοιπα αντιφθειρικά, είναι πως υπάρχουν διαφορετικά προϊόντα για να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Βack to school: Μαζί με τους μαθητές επιστρέφουν και οι ψείρες! Πώς να προφυλαχτούμε

Το Hedrin Solution είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά που είναι κατάλληλο από 6 μηνών και είναι σε μορφή lotion. H lotion δρα σε 1 ώρα. Επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από 7 ημέρες για τυχόν αυγά που στο μεταξύ εκκολάφθηκαν.

To Hedrin Plus είναι ένα προϊόν με γρήγορη δράση, σε 15 μόλις λεπτά. Κλινικά αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά.

Tο Hedrin Treat & Go είναι ιδανικό για τα παιδιά που θέλουν να βγουν έξω να παίξουν χωρίς να φαίνεται ότι έχουν κάτι στα μαλλιά. Απαιτούνται δύο εφαρμογές, σε διάστημα 7 ημερών.

Και τέλος το Hedrin Protect & Go είναι ένα προιόν πρόληψης με υπέροχο άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι το οποίο δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα μαλλάκια των παιδιών.

Πατήστε εδω και μπείτε στην ιστοσελίδα της hedrin που σας δίνει πολλές πληροφορίες για το κάθε προιον ξεχωριστα.

Tι κάνουμε μετά την θεραπεία;

Για να περιοριστεί η μετάδοση από άτομο σε άτομο , πρώτα πρώτα μαθαίνουμε το παιδάκι να μην μοιράζεται σκουφιά, καπέλα, κασκόλ με άλλα παιδάκια. Κάθε πρωί πριν φύγει για το σχολείο εφαρμόζουμε στο κεφαλάκι του ένα προληπτικό προϊόν για ψείρες.

Τέλος είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι γονείς ότι πρόκειται για ένα συχνότατο πρόβλημα το οποίο πρέπει να κοινοποιείται και όχι να αποκρύπτεται , ειδικά στα πλαίσια του σχολείου , έτσι ώστε να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα και να υπάρχει ουσιαστικότερη αντιμετώπιση . Εξάλλου τελευταίες μελέτες κατέληξαν στο ότι αντίθετα με το κοινό πιστεύω των ανθρώπων , οι ψείρες δεν αγαπούν τα βρώμικα μαλλιά, διότι δυσκολεύονται να τραφούν!!!

Close