Βακτηριακές μολύνσεις: Προστατέψτε τα παιδιά!

Με τον όρο βακτηριακή μόλυνση εννοούμε όλες τις μολύνσεις που προκαλούνται σε μέρη του σώματος μας από κάποιο βακτήριο.
Τα μάτια των παιδιών, η μύτη και τα αυτάκια (όπως και τα δικά μας βεβαίως) είναι τα κατεξοχήν όργανα του σώματος που είναι πιο επιρρεπή στις μολύνσεις και τις φλεγμονές, καθώς είναι τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες.
Πως όμως ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε βακτηριακή λοίμωξη της μύτης;
Το απλό κρυολόγημα γεμίζει συνήθως τη μύτη των παιδιών με βλέννες. Έτσι η μυτούλα τους βουλώνει και δεν μπορούν να πάρουν καλή αναπνοή. Εκτός αυτού, η γεμάτη μύτη μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και ταλαιπωρεί τα μικρά μας ειδικά την ώρα του ύπνου, που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Σκεφτείτε ένα μωρό να προσπαθεί να θηλάσει χωρίς να μπορεί να ανασάνει από τη μυτούλα του. Θα λαχανιάσει, θα εκνευριστεί, θα κλάψει και τελικά δε θα τραφεί σωστά
Κατά την διάρκεια των λοιμώξεων από ιούς, εξασθενεί η τοπική αντίσταση της μύτης προς τα βακτήρια και έτσι εξηγείται γιατί ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε βακτηριακή λοίμωξη.
Όταν η βλέννα της μύτης γίνεται κίτρινη ή πράσινη, σημαίνει ότι υπάρχει βακτηριακή μόλυνση και πρέπει να επισκεφτείτε το παιδίατρο.
Έτσι λοιπών, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος του παιδιού είναι να καθαρίζετε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του με φυσιολογικό ορό.

Βακτηριακές μολύνσεις: Προστατέψτε τα παιδιά!

Χρησιμοποιήστε αμπούλες μια χρήσεως και ΟΧΙ φυσιολογικό όρο σε μπουκάλι, γιατί μένοντας ο ορός εκτεθειμένος στο περιβάλλον, αυτομάτως παύει να είναι αποστειρωμένος και ακόμη και αν το παιδί έχει ένα απλό κρυολόγημα, είναι πολύ εύκολο να πάθει ταχεία βακτηριακή μόλυνση.
Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.
Ο καθημερινός καθαρισμός της μυτούλας μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή όλων των προηγούμενων, καθώς απομακρύνει μικρόβια, ρύπους και αλλεργιογόνα.
Και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και 100% καθαρή μυτούλα, προτιμήστε συνδυαστική χρήση αμπούλας μαζί με τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar που έχει εύκαμπτο ρύγχος, κατάλληλο για τις βρεφικές μυτούλες. Μη ξεχάσετε να πάρετε και extra ανταλλακτικά που θα σας είναι χρήσιμα σε κάθε νέα εφαρμογή. Καλό είναι να μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τη μύτη του με χαρτομάντιλο ή με το δάκτυλο σας, γιατί μπορεί να σπρώξετε τις βλέννες πιο μέσα ή να τραυματίσετε τη μύτη του παιδιού σας.

Βακτηριακές μολύνσεις: Προστατέψτε τα παιδιά!

Επιπλέον, οι ισότονες αμπούλες Clinofar μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των ματιών, των αυτιών και των πληγών -άλλοι 3 λόγοι για να βρίσκονται ΠΑΝΤΑ στην τσάντα της μαμάς!!!

Close