Τι είναι η τεχνική Bowen, και που μπορεί να βοηθήσει εμένα και το παιδί μου;

Η Θεραπευτική Τεχνική Bowen είναι μια ολιστική, ήπια, θεραπευτική μέθοδος, που μπορείς να την εφαρμόσεις σε όλες τις ηλικίες! Τα αποτελέσματά της είναι αδιαμφισβήτητα, ενώ παράλληλα αποτελεί εναλλακτική μορφή θεραπείας, σύμφωνα με το 24healthnews.com.

 

Η ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή της τεχνικής αυτής, την καθιστά ιδανική θεραπευτική μέθοδο για άτομα όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα της φυσικής τους κατάστασης, από νεογνά έως ηλικιωμένους, σε εγκύους, αθλητές και σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοΐασης, τους οποίους διαθέτει από τη φύση του το σώμα μας. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, από τον Αυστραλό Tom Bowen, εμπνευστή της μεθόδου και αποτελείται από μια σειρά ήπιων κινήσεων, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα με συγκεκριμένη σειρά. Συγκεκριμένα στην θεραπευτική συνεδρία ο θεραπευτής Bowtech κάνει κινήσεις με τα δάχτυλά του πάνω σε μύες, τένοντες και συνδετικό ιστό και στέλνει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα ερεθίσματα, που ενεργοποιούν τον «εσωτερικό» γιατρό του οργανισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαταραχές στην λειτουργία του. Δρα άμεσα σαν αναλγητικό, ανακουφίζοντας από τους πόνους, αλλά και έμμεσα σαν θεραπευτική αγωγή, που χαρίζει ισορροπία και αρμονία στο σώμα.

Η Τεχνική Bowen βοηθά στην ευθυγράμμιση του σώματος, ενεργοποιεί μύες, αρθρώσεις και νεύρα με σκοπό την αποθεραπεία επίπονων περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η θεραπεία γίνεται μία φορά την εβδομάδα και το σύνολο των θεραπειών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συχνά χρειάζονται λίγες συνεδρίες για να αντιμετωπισθεί η παρούσα κατάσταση. Στα βρέφη και παιδιά τα αποτελέσματα είναι άμεσα ίσως και από την πρώτη θεραπεία.

Στα βρέφη το Baby Bowen απελευθερώνει άμεσα την ένταση από το σώμα και δρα επίσης αποτελεσματικά για την χαλάρωση του διαφράγματος προσφέροντας έτσι γρήγορη ανακούφιση. Αυτό είναι σημαντικό στη θεραπεία των κολικών καθώς το διάφραγμα είναι συχνά πολύ τεταμένο.

Επίσης,μετά τον τοκετό το Baby Bowen βοηθά στην επανευθυγράμμιση της γνάθου, του αυχένα και του κεφαλιού τους, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει θετικά το θηλασμό και τη σύνδεση και να συμβάλλει σημαντικά στη φυσιολογική αύξηση του σωματικού του βάρους.

Δείτε επίσης Γιατί παιδιά στην Ιαπωνία υπακούν πάντα τους γονείς τους;

Μερικές περιπτώσεις όπου ανταποκρίνεται θετικά η τεχνική είναι σε :

  • Βρέφη/Παιδιά ( κωλικοί, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκολία θηλασμού/ σίτισης, πλαγιοκεφαλία/ραιβόκρανο, κλειστός δακρυϊκός πόρος, δυσκοιλιότητα, ίκτερος, καθυστερημένη κινητική ανάπτυξη, δυσκολίες προωρότητας, εγκεφαλική παράλυση, σκολίωση/κύφωση, άγχος, νυχτερινή ενούρηση, κ.α).
  • Ενήλικες/Ηλικιωμένοι(αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, άγχος, αϋπνίες, κατάθλιψη, νευρολογικές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, αρθρίτιδες, ημικρανίες/πονοκεφάλους, αθλητικές κακώσεις, δυσκαμψία ώμου, πεπτικά προβλήματα, καρκίνος, τενοντίτιδες, αναπνευστικά και γυναικολογικά προβλήματα, πόνοι εγκυμοσύνης, εύκολος τοκετός, αυτοάνοσα νοσήματα).

Η Τεχνική Bowen έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει αλλά και να ενισχύει το ανοσοποιητικό και το λεμφικό σύστημα σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του ανθρώπου!

Αν ζητάτε ένα τρόπο για να νιώσετε καλύτερα εσείς και το παιδί σας, να απαλλαγείτε από τον πόνο, να βελτιώσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία, να επαναφέρεται τον οργανισμό σας σε αρμονία, τότε αναζητήστε την Τεχνική Bowen!

 

Photo via BOWTECH ( BOWEN)

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close