Ζωηρά και αντιδραστικά παιδιά: 3 Τρόποι για να το αντιμετωπίσουν οι γονείς

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, τα παιδιά είναι πολύ πιο ζωηρά και αντιδραστικά απ’ότι κάποτε. Δεν μπορούν να κάτσουν ήσυχα, φωνάζουν και ξεσπούν έντονα εύκολα και χωρίς λόγο.

Δεν γίνεται να τα τιμωρήσεις, γιατί δεν κάνουν κάτι κακό αλλά δεν μπορείς και να το αφήσεις να συνεχίσει να συμβαίνει, διότι το παιδί πρέπει να γνωρίζει τρόπους συμπεριφοράς, όρια και πειθαρχία.

Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι δεν αναφερόμαστε σε παιδιά με διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, αλλά στα παιδιά που είναι πολύ ζωηρά και αντιδραστικά την περισσότερη ώρα. Τα τελευταία χρόνια, έχει καταγράφει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών τα οποία παίρνουν αγωγή για την υπερκινητικότητα, την ίδια στιγμή που αυτή είναι απολύτως φυσιολογική!

Αν λοιπόν το παιδί σας είναι ζωηρό παρά του δέοντος, ανήσυχο και δεν μπορεί να κάτσει ήσυχα για πάνω από μισή ώρα, προτού το πάτε σε κάποιον ειδικό γιατρό δοκιμάστε να κάνετε τα παρακάτω και ανάλογα τα αποτελέσματα, πράττεται τα απαραίτητα.

Γράψτε το σε ένα άθλημα

Ένας λόγος που τα παιδιά είναι τόσο ζωηρά είναι η τεχνολογία. Τα σημερινά παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία παίζουν με ένα κινητό ή ένα tablet και αυτό μπορεί να τα κρατά απασχολημένα για πολύ ώρα, αλλά δεν βοηθά στο να ξεσπάσουν την ενέργεια που κάθε παιδί πρέπει να έχει σε αυτήν την φάση της ζωής του!

Αυτό σημαίνει, ότι όταν πηγαίνει στην τάξη και δεν έχει την επιλογή να παίξει με κάποιο κινητό ή tablet ή playstation, ξεκινά να ξεσπά όλη η διοχετευμένη ενέργεια που κρατά μέσα του.

Ένα άθλημα, θα το βοηθήσει πολύ να διοχετεύσει την ενέργεια του και να προσφέρει μεγάλο καλό στην σωματική του κατάσταση! Θα παίξει, θα ξεσπάσει, θα γελάσει και μετά κουρασμένο όπως είναι θα είναι πολύ ήσυχο στο σπίτι αλλά και στο σχολείο!

Να πηγαίνετε πιο συχνά στο πάρκο μαζί!

Εξαιτίας των υποχρεώσεων, πολλοί γονείς παραμελούν τις βόλτες με τα παιδιά τους. Αυτό είναι κάτι κατανοητό, αφού το άγχος και η κούραση της καθημερινότητας, σε εξαντλεί. Παρόλα αυτά, τα παιδιά έχουν τις δικές τους ανάγκες και σίγουρα δεν μπορούν να καταλάβουν την δική σου θέση.

Τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα λοιπόν, πρέπει να πηγαίνετε μαζί στο πάρκο. Θα παίζει, θα εκτονώνεται, θα ξεσπά εκεί και μετά θα είναι πιο ήσυχο από όταν απασχολεί την ημέρα του μόνο με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Περιορίστε στο ελάχιστο την επαφή του με την τεχνολογία

Κάθε πράγμα θέλει τον καιρό του. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς επίσης και τα παιδιά του Δημοτικού, δεν χρειάζονται τα κινητά και τα tablet. Αυτά, εκτός του ότι σταματούν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους, εγκλωβίζουν όλη την ενέργειά τους. Με την ενασχόλησή τους, ξεχνούν να παίξουν και πολλές φορές, ακόμη και οι δικές σας προτάσεις για βόλτα στην παιδική χαρά δε θα τους κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.

Όταν το παιδί, δεν έχει την επιλογή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ακόμη και τις μέρες που εσείς δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο σε μια βόλτα, θα βρει τους δικούς του τρόπους να παίξει με παιχνίδια, που θα το ηρεμούν και θα το κάνουν να μη βαριέται.

 

Close