Για την κόρη μου: Να ξέρεις δεν με έχεις απογοητεύσει ΠΟΤΕ

Αυτό το γράμμα είναι για σένα. Για την μεγάλη μου κόρη… Να ξέρεις πως δεν με έχεις απογοητεύσει ΠΟΤΕ και ούτε πρόκειται!

Ηρώ μου. Χθες μετά από ένα καυγά μας, έβαλες πολύ έντονα τα κλάματα και μου είπες συγνώμη αν σε απογοητεύω μαμά. Και εκεί, είδα στα μάτια σου το μωρό που είχα στην αγκαλιά μου πριν δεκατρία χρόνια. Με αυτή σου τη φράση, ήταν λες και έφαγα μια χαστούκα στα μούτρα. Ηθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο, για αυτό σε εσφίξα τόσο σφιχτά στην αγκαλιά μου. Στο είπα χθες θα στο πω και σήμερα. Ποτέ δεν με έχεις απογοητεύσει. Είσαι το καλύτερο παιδί που θα μπορούσα να έχω. Και αυτό που με νοιάζει είναι να είσαι καλά.

Ένιωσα να σπάει η καρδιά μου, γιατί ποτέ δεν θέλω να σε βάλω στη διαδικασία να πιστεύεις πως εγώ τα κάνω όλα σωστά και δεν δικαιούσαι να κάνεις λάθος. Ένα λάθος δεν μειώνει την αξία μας. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Αυτό να θυμάσαι πάντα.

Για την κόρη μου: Να ξέρεις δεν με έχεις απογοητεύσει ΠΟΤΕ

Να ξέρεις ότι σε αγαπώ ανεξάρτητα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου. Σε αγαπώ γιατί είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος που τώρα ξεκινάει η ζύμωσή του μέσα στη ζωή. Και είμαι υπερήφανη για σένα, γιατί ο άνθρωπος μαθαίνει στη ζωή αυτή από τα λάθη του. Δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου  να σε χρησιμοποιήσει για να νιώσω εγώ υπερήφανη.

Σου δίνω όρκο πως δεν θα βαρύνω ποτέ τις πλάτες σου με τα δικά μου απωθημένα για να καλύψεις τα δικά μου εσωτερικά κενά.

Πολλές φορές σου φωνάζω για τα μαθήματα, τις βόλτες, την ώρα. Βλέπω στο πρόσωπό σου τα νεύρα, το θυμό από την ένταση της φωνής σου. Μου κλείνεις δυνατά την πόρτα, κλειδώνεσαι στο δωμάτιο και χάνεσαι στις σκέψεις σου. Να ξέρεις ότι από την αγάπη μου για σένα , προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ακόμα και αν υπερβάλλω μερικές φορές. Δεν θέλω να πονέσεις, δε θέλω να πέσεις σε κακοτοπιά και αυτός ο φόβος με κάνει πολλές φορές να είμαι υπερπροστατευτική. Αλλά να ξέρεις, είμαι περήφανη που είσαι δυναμική, που αγωνίζεσαι για την ελευθερία σου. Είμαι περήφανη που διεκδικείς τα θέλω σου με δύναμη, είμαι περήφανη που τιμάς τη μάχη της γυναίκας να θεωρείται μία οντότητα με δύναμη. Αλλά φοβάμαι…

Θα ήθελα να γίνεις ένας ελεύθερος και ευτυχισμένος άνθρωπος, να αφεθείς με ζωντάνια στις χαρές της ζωής αλλά και να προφυλάξεις την καρδιά σου από τη λάσπη που υπάρχει στον κόσμο. Θέλω η ψυχούλα να μην παρασυρθεί από λόγια επιτήδειων, να μη χαραμιστείς σε φιλίες που θα σε δηλητηριάσουν. Αυτό προσπαθώ να κάνω πολλές φορές , να σε προστατεύσω. Μου χρειάστηκαν εννέα μήνες για να δημιουργήσω την καρδιά σου. Μην αφήσεις κανένα να σου τη σπάσει σε λίγα λεπτά.

Να ξέρεις ότι ο κόσμος είναι πολλές φορές σκληρός. Μερικοί, Νομίζουν ότι ψηλώνουν όταν χαμηλώσουν εμάς.

Για αυτό αγωνίσου να βρεις τα διαμάντια και όχι την κοπριά…

Εύχομαι να είμαι μία καλή μαμά. Μέσα στα λάθη μου που ήταν και θα είναι πολλά, ελπίζω να μην έκανα σκόπιμα κάτι που να σε πλήγωσε βαθιά. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζεις ότι είσαι ο θησαυρός μου, η μεγαλύτερη περιουσία μου, το ωραιότερο κόσμημα που έντυσε το λαιμό μου.

Θέλω να έχεις μία όμορφη ζωή μικρή μου! Και όταν αύριο κοιτάξεις τη ζωή με τα ώριμα μάτια, να αφήσεις κρυμμένη μέσα στη ψυχή σου για πάντα, εκείνη την μικρή πιτσιρίκα που έτρεχε και γέλαγε με την ψυχή της και φώτιζε όλο το κόσμο γύρω της.

Αυτή τη μικρή πιτσιρίκα μην αφήσεις κανέναν να την πειράξει.

(Και αν τολμήσει κανείς, θα αναλάβει η μαμά και ο μπαμπάς χιχιχιχ)

Με αγάπη, Για την Ηρώ η μαμά σου

Close