Μένουμε σπίτι: Eδώ στην Ελλάδα βγαίνει ο κάθε πικραμένος & λέει την μπαρούφα του!

Το παρακάτω ποστ το είδα σε τοίχο φίλου μου και με εκφράζει απόλυτα!

Μένουμε σπίτι παιδιά, για να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε όσο καλύτερα.

Η Κίνα κατέρρευσε, στη Β.Κορέα εκτελούν όποιον “σπάσει” την καραντίνα, όλη η Ιταλία “κόκκινη ζώνη” πενθεί χιλιάδες νεκρούς … Ε, εδώ στην Ελλάδα κλασικά βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει την μπαρούφα του!

Ας καταλάβουμε και εμείς εδώ, τα παλικαράκια της φακής & οι λάτρεις της συνωμοσιολογίας πως όσο και να μη μας αρέσει τελικά δεν είναι “απλά μια γρίπη”… είναι μια ίωση με σοβαρές επιπλοκές, χωρίς εμβόλιο, χωρίς φάρμακο και θνητότητα κατά πολύ μεγαλύτερη από τη γρίπη.

Μπορεί εσύ να νιώθεις πολύ confident ότι ανήκεις στο 80% που θα το περάσει ήπια και να μη σκας αν θα πλύνεις τα χέρια σου, θα καρναβαλιστείς ή θα στείλεις το παιδί σου άρρωστο σχολείο, μπορεί να αγνοείς ή να αδιαφορείς για τις πιθανές επιπτώσεις του κορωνοϊού στον καρδιοπαθή πατέρα σου, στον διαβητικό φίλο σου ή στην έγκυο δίπλα σου.

Όμως δε χρειάζεται να έχει κανείς κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβει πως με την ταχύτητα που μεταδίδεται ο ιός και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αν σε λίγες μέρες ΕΣΥ πάθεις κάτι (από μικροτραυματισμό μέχρι τροχαίο – & εδώ οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου – ) όχι απλά δε θα βρίσκεις κλίνη σε νοσοκομείο και γιατρό να σε κοιτάξει αλλά ούτε τσιροτάκι για δείγμα…

Το σύστημα υγείας πιο ανεπτυγμένων χωρών από τη δική μας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, πόσο μάλλον της Ελλάδας που ήταν ήδη εξαθλιωμένο από πριν… θα καταρρεύσει άμεσα!

Ας καταλάβουμε όλοι πως ο κορωνοϊός αυτός καθεαυτός μπορεί να μη σε σκοτώσει, η εξάπλωσή του όμως και οι επιπτώσεις της σε Υγεία και Οικονομία σίγουρα μπορούν!

Η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού είναι ΚΑΙ προσωπική ευθύνη όλων μας .

#Repost #menoumespiti #responsibility

Close