Aλμπινισμός: 20 φωτογραφίες που θα σας μαγέψουν _

Aλμπινισμός και η μαγεία του :20 φωτογραφίες με ανθρώπους με αλμπινισμό που δείχνουν την μοναδική ομορφιά τους. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα στο λεωφορείο έναν άντρα γύρω στα 30 με αλμπινισμό, έμεινα να τον χαζεύω. Ολόλευκα μαλλιά, ολόλευκα φρύδια κι ένα ακόμη πιο ολόλευκο δέρμα. Μπορεί να ήταν διαφορετικός, όμως ήταν τόσο μα τόσο όμορφος.

Φαίνεται πως αυτό ήθελε να προβάλει και η φωτογράφος Yulia Taits. Στην προσπάθειά της να δείξει πόσο όμορφοι είναι οι άνθρωποι με αλμπινισμό αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους με αλμπινισμό και με κάθε λογής διαφορετικότητα να αγαπήσουν το σώμα τους, τράβηξε μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες.

Συγκέντρωσε άντρες, γυναίκες και παιδιά με αλμπινισμό και τους φωτογράφισε δημιουργώντας μαγικά πορτραίτα. Τα μοντέλα της έμοιαζαν με ξωτικά του παραμυθιού και η ομορφιά τους δεν μπορεί να περιγραφτεί με λόγια.

Δείτε ακόμα 17 “δυνατές” φωτογραφίες των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα σας συγκινήσουν

Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε τις 20 φωτογραφίες της φωτογράφου με μοντέλα ανθρώπους που έχουν αλμπινισμό. Επίσης θα σας εξηγήσουμε τι είναι ο αλμπινισμός, πως αντιμετωπίζεται στην Αφρική αλλά κι αν συναντάται στα ζώα και στα λουλούδια. Διαβάστε παρακάτω.

Το έργο της Yulia Taits

Η φωτογράφος προσπάθησε μέσω της τέχνης της να αναδείξει τους ανθρώπους με αλμπινισμό και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους, ακόμη κι αν αυτό είναι διαφορετικό. Δημιούργησε δύο έργα με το όνομα Πορσελάνινη Ομορφιά 1 και Πορσελάνινη Ομορφιά 2.

Τα πορτραίτα της φωτογράφου κατάφεραν να μαγέψουν όποιον τα αντίκρισε, τονίζοντας την ομορφιά που διαθέτουν τα μοντέλα και την μοναδικότητά τους.

Τι είναι ο αλμπινισμός;

Ο αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων τα οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τη γνωστή ουσία μελανίνη η οποία ανάλογα με την ποσότητά της δίνει το σκούρο χρώμα στο δέρμα των ανθρώπων.

Ο αλμπινισμός είναι μία γενετική διαταραχή κάποιων γονιδίων που εμφανίζεται και κληρονομικά από την γέννηση σε περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις.

Ο αλφισμός προκαλείται από την έλλειψη της χρωστικής ουσίας του δέρματος μελανίνη και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της τυροσινάσης, του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για τη βιοσύνθεση της μελανίνης.

Πως μπορεί να προκληθεί ο αλμπινισμός;

Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα του γενετικού φαινόμενου της μεταλλαγής. Για την εμφάνισή του δεν παίζει ρόλο ούτε η φυλή (παρουσιάζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου), ούτε το περιβάλλον και οι κλιματολογικές συνθήκες.

Ο αλμπινισμός στην Αφρική

Παρ’ όλα αυτά, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος εμφάνισης του αλφισμού είναι 1 στις 20.000 γεννήσεις, σε κάποιους τόπους τα ποσοστά αυξάνονται (στην Αφρική είναι 1 στις 5.000 γεννήσεις), ενώ σε άλλους μειώνονται (στη Δανία είναι 1 στις 60.000 γεννήσεις).

Στην Αφρική όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλφισμού παγκοσμίως και όπου κατά συνέπεια είναι περισσότερο ορατά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της πάθησης, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού τα οποία εντάθηκαν δραματικά στην Τανζανία στα μέσα του 2008.

Συγκεκριμένα  αναφέρθηκαν περίπου 35 δòλοφονίες και ακρωτηριασμοί ανθρώπων με αλφισμό (ανάμεσά τους και παιδιά) ως «μαγεμένων», κυρίως από οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από γιατρούς – μάγους της φυλής.

Δείτε ακόμα Φωτογραφίες γυναικών πριν και μετά την εγκυμοσύνη-Πόσο σε αλλάζει η μητρότητα!

Το γεγονός καταδίκασε με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.  Για τα άτομα που πάσχουν από αλφισμό ισχύει διεθνώς ο χαρακτηρισμός albino (από τη λατινική λέξη albus που σημαίνει λευκό), ενώ στην ελληνική γλώσσα τα άτομα αυτά ονομάζονται λευκοπαθικά.

Ο αλμπινισμός στα ζώα και στα φυτά

Στα ζώα τα συμπτώματα του αλφισμού παρουσιάζονται όπως ακριβώς και στον άνθρωπο, ενώ στα φυτά προκαλείται από έλλειψη χλωροφύλλης και αλλάζει το χρώμα των λουλουδιών, π.χ. λευκά άνθη σε φυτά που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν κόκκινα.

Δείτε παρακάτω της φωτογραφίες της Yulia Taits:

Aλμπινισμός_ : 20_ φωτογραφίες_ που_ θα _σας_ μαγέψουν_ Aλμπινισμός_ : 20_ φωτογραφίες_ που_ θα _σας_ μαγέψουν_ _αλμπινισμός_ _αλμπινισμός_ _αλμπινισμός_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ _αλμπινισμός_ _αλμπινισμός_ _αλμπινισμός_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_ συγκλονιστικές φωτογραφίες_με_ανθρώπους_με_αλμπινισμό_

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me και yuliataitsphoto

 

Close