Δεν θα το πιστεύετε: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Δεν θα το πιστεύετε: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο. Κι όμως, άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας αυτών των αιτίων κι εμείς έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό!

Ο θάνατος είναι μία δυσάρεστη είδηση και ο μεγαλύτερος φόβος πολλών ανθρώπων. Μπορεί ο θάνατος να είναι η φυσική εξέλιξη της ζωής, όμως οι άνθρωποι τον φοβούνται καταρχάς επειδή δεν ξέρουν τι τους περιμένει, όταν έρθει. Επίσης σε πιάνει ένα αίσθημα ματαιότητας κάθε φορά που σκέφτεσαι τον θάνατο.

Σκέφτεσαι ότι ζεις, εργάζεσαι, δημιουργείς σχέσεις, φιλίες, οικογένεια, προσφέρεις καλά σε άλλους ανθρώπους, καταξιώνεσαι σε οποιοδήποτε τομέα και όταν έρθει ο θάνατος, θα ξεχαστείς μετά από μία ή δύο γενιές και θα δώσεις την σκυτάλη αλλού. Φυσιολογικό μεν, μάταιο δε.

Δείτε ακόμα Δεν το φαντάζεστε: Οι πιο περίεργες γεύσεις στα πατατάκια

Παρόλα αυτά, το σημερινό άρθρο δεν έχει σκοπό να σας φέρει σε επαφή με τα νιχιλιστικά σας ένστικτα. Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα πιο περίεργα αίτια θανάτου. Τόσο περίεργα που πραγματικά δεν θα τα πιστεύετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως αυτά τα αίτια θανάτου είδαν το φως της δημοσιότητας;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Michael Largo για πάνω από μία δεκαετία συγκέντρωνε πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με τους πιο περίεργους τρόπους που μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος. Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου υπάρχουν πάνω από 3.000 διαφορετικούς τρόπους για να πεθάνει κανείς.

Εκτός όμως από τις συνηθισμένες αιτίες όπως ατυχήματα και αρρώστιες, υπάρχουν μερικά αίτια που έγιναν θανατηφόρα για έναν σεβαστό αριθμό ανθρώπων. Αίτια που δεν θα πιστεύαμε σε καμία περίπτωση ότι μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Αντικολλητικά τηγάνια

1.500 άνθρωποι έχασαν την μάχη με την ζωή, πεθαίνοντας από καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό δεν είναι το περίεργο. Το παράξενο είναι ότι οι αιτίες που ο καρκίνος του πνεύμονα αναπτύχθηκε αποδίδονται ευθέως στα αντικολλητικά τηγάνια, αφού είναι επικαλυμμένα με αλουμίνιο.

Πολλές φορές τα αντικολλητικά τηγάνια δεν τα προσέχουμε και το γδαρμένο αλουμίνιο είναι πολύ επικίνδυνο. Την επόμενη φορά λοιπόν που οι κριτές στο MasterChef θα κάνουν παρατήρηση σε κάποιον διαγωνιζόμενο ότι δεν προσέχει τα τηγάνια, σκεφτείτε ότι είναι θέμα υγείας και όχι επειδή απλά λυπούνται τα σκεύη.

Αντικείμενα που πέφτουν από ψηλά

Μπορεί οι ανισόπεδες διαβάσεις να προστατεύονται από ειδικούς φράχτες που στοιχίζουν 100.000.000 δολάρια, όμως κάθε χρόνο σκοτώνονται 17 άνθρωποι από αντικείμενα που έπεσαν από ψηλά στο αυτοκίνητό τους.

Δείτε ακόμα θα σας σηκωθεί η τρίχα: Ποιες ήταν οι αρχικές ιστορίες σε 6 κλασικά παραμύθια;

Οδοντογλυφίδες

Κι όμως, 17.903 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από οδοντογλυφίδα. Μάλιστα ο πρώτος θάνατος από οδοντογλυφίδα καταγράφηκε το 1900.

Κατά την διάρκεια του αυν@νισμού

Μπορεί ο αυν@νισμός να είναι απόλαυση όμως 3.761 άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους κατά τη διάρκεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αυτοερ@τική ασφυξία που θεωρείται και η πιο επικίνδυνη πράξη και κατά τη διάρκεια του αυν@νισμού αλλά και κατά τη διάρκεια του σ3ξ.

Σε αυτήν την πράξη, το άτομο έχει ανάγκη να νιώσει ασφυξία να ολοκληρώσει ή του αρέσει να προκαλεί ασφυξία στους άλλους. Όμως πάνω στην ένταση, οι άνθρωποι δεν ελέγχουν την δύναμή τους με σκοπό να συμβαίνουν ατυχήματα.

Ακόμη και στον αυν@νισμό όμως η απόλαυση είναι τόσο μεγάλη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που ενώ βρίσκονται ένα στάδιο πριν την λιποθυμία τους είναι αδύνατο να σταματήσουν να προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους.

Γκαραζόπορτες και ηλεκτρικές καγκελόπορτες

Τραγικό θάνατο έχουν βρει από το 1986 μέχρι και σήμερα 3.113 άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε γκαραζόπορτες ή ηλεκτρικές καγκελόπορτες.

Αλλεργία στο σπ@ρμα

Από το 1958 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 415 θάνατοι που οφείλονται σε αλλεργία στο σπ@ρμα.

Δυνατοί ήχοι

Από το 1970 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 34.831 θάνατοι που προήλθαν από δυνατούς ήχους.

Καλάθια μπάσκετ

Δυστυχώς 57 παιδιά έχουν στραγγαλιστεί στα δίχτυα του καλαθιού μπάσκετ από το 1990 μέχρι και σήμερα.

Κατσαρίδες

Από το 1999 μέχρι και σήμερα αναφέρθηκαν 4.637 θάνατοι που οφείλονταν σε αρρώστιες που μεταδόθηκαν από κατσαρίδες ή προκλήθηκαν από κατσαρίδες.

Πορτ παγκάζ

Από το 1965 μέχρι και σήμερα 5.901 ενήλικες και παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους όταν εγκλωβίστηκαν σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτων.

Μέδουσες

Κάθε χρόνο 1.900 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους ύστερα από αλλεργική αντίδραση που προήλθε από τσίμπημα μέδουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι είναι παιδιά.

Πατίνια

Κάθε χρόνο 1.134 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, χρησιμοποιώντας πατίνια. Από αυτούς το 90% των θανάτων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι χρήστες φορούσαν κράνος.

Μπάζα

Κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 1.400 ανθρώπους από μπάζα που πέφτουν από οικοδομές στους δρόμους.

Οδοκαθαριστικά οχήματα

Από το 1965 μέχρι και σήμερα 8.981 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας οδοκαθαριστικών οχημάτων.

Βόθροι ή αποχετεύσεις

Από το 1965, 9.334 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους όταν έπεσαν μέσα σε βόθρους ή αποχετεύσεις.

Ποπ κορν

Το 2003, 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας αναθυμιάσεων που προήλθαν από ποπ κορν. Οι εργαζόμενοι στις εταιρίες παρασκευής ποπ κορν αλλά και όσοι παρασκευάζουν τα ποπ κορν στους φούρνους μικροκυμάτων μολύνονται από μία σπάνια ασθένεια των πνευμόνων η οποία προκαλείται από ένα συστατικό που ενισχύει την γεύση τους.

Παγωτό

Από το 2001 μέχρι και σήμερα 981 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους, όταν αγόραζαν παγωτό.

Παπούτσια

Από το 1977 18.983 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας παπουτσιών.

Χασμουρητό

Για το τέλος αφήσαμε το πιο απίστευτο. Από το 2004 1,400 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους επειδή χασμουρήθηκαν κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Photo cover via: news.marathonpress.gr

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close