Φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στον Άλιμο  – Βίντεο

Έγινε και αυτό : Φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε στον Άλιμο  – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Ένα φαλαινοειδές, το οποίο είχε χάσει τον προσανατολισμό του, βρέθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στα ρηχά στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε πάλι στα ρηχά στον Άλιμο.

Το λιμενικό τμήμα με τη συνδρομή της ελληνικής ομάδας διάσωσης το οδήγησαν, όπου κολύμπησε και χάθηκε στο απέραντο γαλάζιο. Αναμένεται να γίνει προσπάθεια εκ νέου να οδηγηθεί στα ανοιχτά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης : Χαλάρωση μέτρων με ξενύχτι μετά μουσικής για καθήμενους  Τι θα ισχύει από την ερχομένη Δεύτερα

Ο Ζιφιός (Ziphius cavirostris) είναι ένα κητώδες μέσου μεγέθους με εμφάνιση που θυμίζει ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι με μήκος που φθάνει τα 6 μέτρα (συνήθως 4,5-5,5). Οι ζιφιοί είναι πολύ δύσκολο να παρατηρηθούν και να μελετηθούν εξ’ αιτίας του μεγάλου χρόνου κατάδυσής τους (20 έως 80 λεπτά), της “ήσυχης” συμπεριφοράς τους (σχεδόν ποτέ δεν κάνουν άλματα), αλλά και λόγω του ότι αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητες του.

Έτσι, η γνώση σχετικά με αυτά τα ζώα είναι λιγοστή και μέχρι πολύ πρόσφατα προερχόταν σχεδόν μόνο από εκβρασμούς. Όπως ακριβώς και οι φυσητήρες, οι ζιφιοί τρέφονται με βαθύβια καλαμάρια που συλλαμβάνουν σε βάθη που φθάνουν ή και ξεπερνούν σύμφωνα με το ethnos.gr ακόμη και τα 2000 μέτρα.

 

 

Close