“Fear of the dark”: Το κόκκινο στοιχειωμένο σχολείο της Αθήνας που τα βράδια γίνεται αληθινός εφιάλτης με φωνές γέλια και παιδικές φιγούρες στα παράθυρα

Που σταματά η αλήθεια και που αρχίζει ο αστικός θρύλος; Το κόκκινο στοιχειωμένο σχολείο της Αθήνας, που πολλοί φοβούνται. Αρκετά βράδια ακούγονται παιδικά κλάματα αλλά και γέλια, μαρτυρίες λεν ότι ακόμα και παιδικές φιγούρες έχουν δει στα παράθυρα.

“Fear of the dark”: Το κόκκινο στοιχειωμένο σχολείο της Αθήνας που τα βράδια γίνεται αληθινός εφιάλτης με φωνές γέλια και παιδικές φιγούρες στα παράθυρα

Δείτε ακόμα: H πόλη του Silent Hill υπάρχει: Centralia- η Πόλη φάντασμα που «σκότωνε» τους κατοίκους της

Βρίσκεται κάπου στην Καλλιθέα και τα βράδια είναι… αληθινός εφιάλτης για τους κατοίκους της περιοχής.

Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι μόνος σου το βράδυ, να νομίζεις ότι ακούς βήματα πίσω σου και τελικά, να γυρνάς και να μην είναι κανείς εκεί;

Κάτι τέτοιο αναρωτιόντουσαν, στα αγγλικά προφανώς, οι Iron Maiden όταν τραγουδούσαν το «Fear of the dark», ένα τραγούδι που γράφτηκε για να περιγράψει τους φόβους που παράγει το ανθρώπινο μυαλό αναφορικά με το σκοτάδι.

Φόβοι παράλογοι, ανορθολογικοί, χωρίς ίχνος δικαιολόγησης για όποιον δεν πιστεύει στα φαντάσματα – και όμως, φόβοι υπαρκτοί.

Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο που κάθε κάτοικος της περιοχής φοβάται. Όταν είναι μέρα δεν είναι τόσο τρομακτικό. Όπως όλα αυτά που προκαλούν μεταφυσικούς φόβους στους ανθρώπους, άλλωστε, υπό το φως του ήλιου μοιάζουν να μην είναι τόσο τρομακτικά.

Αλλά το βράδυ είναι μια άλλη υπόθεση. Και στην Καλλιθέα όσοι περνάνε έξω από το εν λόγω κτίριο όταν έχει σκοτεινιάσει φροντίζουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και φυσικά αποφεύγοντας ακόμα και να το κοιτάνε.

Δείτε ακόμα: Τσέρνομπιλ : Μια πόλη φάντασμα 35 χρόνια μετά μέσα από ανατριχιαστικές φωτογραφίες

“Fear of the dark”: Το κόκκινο στοιχειωμένο σχολείο της Αθήνας που τα βράδια γίνεται αληθινός εφιάλτης με φωνές γέλια και παιδικές φιγούρες στα παράθυρα

Πρόκειται για το κτίριο, που έχει μείνει γνωστό και ως «Κόκκινο Σχολείο», ένα κτίσμα που είναι μέχρι στιγμής διατηρητέο και το οποίο έχει τη δική του, ξεχωριστή ιστορία στη συμβολή των οδών Περικλέους και Μεταμορφώσεως.

Η ιστορία του, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτική. Δεν υπάρχει κάποιο βίαιο παρελθόν που να το καθορίζει, δεν έχει γίνει κάποιο φονικό ή κάποιος βασανισμός στο εσωτερικό του.
Κάποτε ήταν ένα ίδρυμα που παρείχε διαμονή σε παιδιά με προβλήματα οράσεως από όλη την Ελλάδα, τους έκανε τα βασικά μαθήματα που γίνονται στα σχολεία αλλά και μαθήματα υφαντικής, κεραμικής, πλεκτικής και μουσικής.

Τα μαθήματα στόχευαν στο να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα παιδιά τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης όταν πια θα είχαν αποφοιτήσει από τον Οίκο Τυφλών.

Αυτό το σπουδαίο κοινωνικό έργο είχε αναλάβει να οργανώσει αλλά και να επιβλέψει, για κάτι παραπάνω από 30 χρόνια και συγκεκριμένα από 1909 μέχρι και το 1938, η Ειρήνη Λασκαρίδου και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Κρίσιμοι συμπαραστάτες της σε αυτή την προσπάθεια ήταν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι εκείνων των χρόνων με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους αδερφούς Αμπέτ, που ήταν Σύροι με ελληνική υπηκοότητα.

Οι Αμπέτ είχαν αγοράσει το εμβληματικό κτίριο για να στεγαστεί ο οίκος τυφλών. Μετά το πέρας των 30 χρόνων που λειτουργούσε η σχολή, το κτίριο λειτούργησε και σαν σχολείο. Όμως τώρα πια πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο κτίσμα. Και όσοι μένουν εκεί τριγύρω μιλούν για διάφορα περίεργα που συμβαίνουν τα βράδια.

Δείτε ακόμα: Ο μεγαλύτερος απατεώνας του κόσμου Έκλεβε τις ζωές άλλων

“Fear of the dark”: Το κόκκινο στοιχειωμένο σχολείο της Αθήνας που τα βράδια γίνεται αληθινός εφιάλτης με φωνές γέλια και παιδικές φιγούρες στα παράθυρα

Οι θρύλοι που έχουν δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο κτίριο είναι πολλοί. Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες τόσο από τους γείτονες όσο και από τον τον περιπτερά της περιοχής που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάλαι ποτέ ίδρυμα, πως πολλά βράδια ακούγονται κλάματα αλλά και άλλες φορές γέλια παιδιών.

Κρίσιμη (ανατριχιαστική) σημείωση: το κτίριο είναι άδειο εδώ και πολλά χρόνια…

Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των μεταφυσικών θεωριών, σύμφωνα με το menshouse.gr λένε πως πρόκειται για τις φωνές των παιδιών του ξενώνα του οίκου τυφλών, ενώ άλλες μαρτυρίες μιλάνε για παιδικές μορφές που στέκονται στα παράθυρα κατά τις βραδυνές ώρες και κοιτούν προς το δρόμο.

Φυσικά, παρά τις συγκεκριμένες μαρτυρίες, κανείς δεν γνωρίζει αν όλα αυτά είναι αλήθεια ή ψέματα. Όμως όπως και να έχει οι αστικοί θρύλοι δεν σβήνουν ποτέ.

Δείτε ακόμα: Το πιο αιμοσταγές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, από έναν “φιλήσυχο τσαγκάρη”. Η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία

Και αν και ελάχιστοι τους πιστεύουν αναφορικά με το «Κόκκινο Σχολείο», κανείς δεν έχει τολμήσει να δοκιμάσει να μπει τη νύχτα μέσα…
Fear of the Dark, που λένε και κάποιες ψυχές.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την Μηχανή Του Χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Close