Γκούντρουν Χίμλερ: Η διαβόητη κόρη του δήμιου Χίμλερ – “Όταν το τέρας γέννησε τέρας”

Χάινριχ Χίμλερ ο διαβόητος Ανώτατος Αρχηγός των SS, ο απεχθής ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του Ολοκαυτώματος. Ακόμα και αυτόν τον «άνθρωπο», τον δήμιο, υπήρξε κάποιος που τον λάτρευε, η κόρη του Γκούντρουν Χίμλερ.

Γκούντρουν Χίμλερ: Η διαβόητη κόρη του δήμιου Χίμλερ – “Όταν το τέρας γέννησε τέρας”

«Ο πατέρας μου Χάινριχ Χίμλερ δεν ήταν τέρας», φώναζε η Γκούντρουν μέχρι το τέλος της, αλλά της διέφευγε πως κι εκείνη τέρας ήταν!

Δείτε ακόμα: Οι θηριωδίες των Ναζί από το 1945: Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 23 Μαΐου του 1945, όταν ο διαβόητος Ανώτατος Αρχηγός των SS, ο απεχθής ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του Ολοκαυτώματος Χάινριχ Χίμλερ, αυτοκτονεί πίνοντας υδροκυάνιο. Λίγες μέρες πριν ο Χίμλερ είχε προσπαθήσει να διαφύγει φορώντας στολή λοχία και έχοντας στις τσέπες του πλαστή ταυτότητα, όμως είχε πέσει στα χέρια των Βρετανών.

Ο Χίμλερ θεωρείται ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Όμως ακόμα και αυτόν τον «άνθρωπο», τον δήμιο και εξολοθρευτή αθώων ψυχών, υπήρξε κάποιος που τον λάτρευε και είχε τη φωτογραφία στο προσκέφαλό του σαν εικόνισμα μέχρι τον θάνατό του: η κόρη του.

Ο Χάινριχ Χίμλερ λάτρευε την κόρη του Γκούντρουν και σε όλη του τη ζωή την αποκαλούσε με το χαϊδευτικό της όνομα Πούπι. Η Γκούντρουν επίσης αγαπούσε τον πατέρα της και τον συνόδευε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις τον ναζιστικού κόμματος και όχι μόνο: το 1941, η μικρή Γκούντρουν καμάρωνε πλάι στον Αρχηγό των SS όταν επισκέφτηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου!

Η Γκούντρουν Χίμλερ είχε γεννηθεί στις 8 Αυγούστου του 1929 και ακόμα κι όταν οι γονείς της είχαν χωρίσει, ο πατέρας της δεν έφυγε ποτέ από δίπλα της.

Δείτε ακόμα: Τα μωρά της σοφίτας: Τα πετούσαν στις στέγες της Αθήνας επειδή γεννιόντουσαν με γενετικές ανωμαλίες ή δεν τα ήθελαν

Γκούντρουν Χίμλερ: Η διαβόητη κόρη του δήμιου Χίμλερ – “Όταν το τέρας γέννησε τέρας”

Παιδί στα 14 η Γκούντρουν είχε ένα άλμπουμ με αποκόμματα και φωτογραφίες του διαβόητου πατέρα της. Όταν κατέρρευσε το ναζιστικό καθεστώς και χάθηκαν τα ίχνη του Χίμλερ για τους δικούς του, η μικρή Γκούντρουν δεν έπαψε ποτέ να τον περιμένει. Η κόρη του Αρχηγού και η μητέρα της συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν.

Όταν η 15χρονη έφηβη έμαθε για το τέλος του πατέρα της ποτέ δεν πίστεψε σε ό,τι της είπαν· υπέστη ψυχολογική κατάρρευση. Τρέμοντας μέρα νύχτα ξάπλωνε στο κρεβάτι, στο κελί της και αρνήθηκε πεισματικά να πιστέψει ότι ο Χίμλερ αυτοκτόνησε· υποστήριζε μέχρι τέλους ότι οι Βρετανοί τον είχαν σκοτώσει.

Η λαμπερή πριγκίπισσα των Ναζί

Ακόμα και ως ενήλικη, η Γκούντρουν έμεινε πιστή στον πατέρα της. Σε μια συνέντευξη της, το 1999 μίλησε για την προσπάθεια της να εξοικονομήσει χρήματα ώστε να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ερευνήσει στοιχεία που θα τη βοηθούσαν να «καθαρίσει το όνομα του πατέρα της».
Η Γκούντρουν Χίμλερ παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Wulf Dieter Burwitz και απέκτησε δύο παιδιά· έγινε επίσης μέλος της Stille Hilfe (Σιωπηλή Βοήθεια), μιας οργάνωσης που παρέχει υποστήριξη σε συλληφθέντες, καταδικασμένους ή φυγάδες πρώην μέλων των SS.

Γκούντρουν Χίμλερ: Η διαβόητη κόρη του δήμιου Χίμλερ – “Όταν το τέρας γέννησε τέρας”

Δείτε ακόμα: Η Μήδεια του Καλαμακίου: Για να εκδικηθεί τον άπιστο άντρα της Στραγγάλισε τα τρία της παιδιά

Η Γκούντρουν διατήρησε τις φασιστικές ιδέες του πατέρα της και έχει περιγραφεί από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Όλιβερ Σρεμ ως η «λαμπερή πριγκίπισσα των Ναζί».

Μέχρι τα 80 της χρόνια ήταν υπέρμαχη και ενεργό μέλος ακροδεξιών γυναικείων οργανώσεων, που προσπαθούσαν να διεισδύσουν σε σχολεία για να διαδώσουν την απεχθή ιδεολογία τους. Η κόρη του Χίμλερ είχε βοηθήσει εγκληματίες πολέμου, όπως ο Χασάπης της Λυών Κλάους Μπάρμπι ή ο Δήμιος του Μπούχενβαλντ Μάρτιν Σόμερ.

Η διαβόητη κόρη του δήμιου Χίμλερ, όχι μόνο δεν διώχθηκε για τις ιδέες και τις πράξεις της, αλλά εργάστηκε για τους Αμερικανούς με κριτήριο τις διασυνδέσεις και την εμπειρία της για να εντοπίζει κομμουνιστές!
Η Γκούντρουν πέθανε μια μέρα μετά την επέτειο των 73 χρόνων από τον θάνατο του πατέρα της Χάινριχ Χίμλερ, στις 24 Μαΐου του 2018 στο Μόναχο στα 88 της χρόνια.

Δείτε ακόμα: O δολοφόνος που σκότωσε ολόκληρη την οικογένεια του μπροστά στα μάτια ενός παιδιού, αλλά είχε ένα ολόκληρο χωριό στο πλευρό του

Ένας Γερμανοεβραίος δημοσιογράφος – ερευνητής, ο Peter Finkelgrun είχε ανακαλύψει πως η Γκούντρουν παρείχε οικονομική στήριξη και στέγη στον SS Anton Malloth, πρώην ναζί δεσμοφύλακα και φυγόδικο εγκληματία πολέμου. Το 2001, σύμφωνα με το www.ethnos.gr ο Malloth καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου τουλάχιστον 100 κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Theresienstadt, συμπεριλαμβανομένου του παππού του Finkelgrun το 1943.

Και η Γκούντρουν «κοιμήθηκε» ήσυχη ότι είχε κάνει το καθήκον της και είχε τιμήσει τη μνήμη του ελεεινού πατέρα της!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Close