Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Θεωρείται ότι γράφτηκε από τον απόστολο Ιωάννη την περίοδο που ήταν εξόριστος στην Πάτμο. Οι Χριστιανοί πιστεύουν στην επιστροφή του Ιησού Χριστού, την Δευτέρα Παρουσία. Τα σημάδια που θα προηγηθούν είναι οι τέσσερις Καβαλάρηδες, οι σφραγίδες, οι σάλπιγγες, οι επτά φιάλες της οργής, και η μάχη του Αρμαγεδώνα.
Τα ευρήματα και οι υποθέσεις στην ανθρώπινη ιστορία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου
Ας εξετάσουμε κάθε ένα από τα σημάδια που αναφέρθηκαν για τον Χριστιανισμό, σύμφωνα με το Αποκαλυπτικό Βιβλίο της Βίβλου:
Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες:
Οι Καβαλάρηδες (Ιππείς) είναι τέσσερις εκπρόσωποι της άλογης δύναμης στον Χριστιανισμό. Κατά την αναφορά στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, καθένας από αυτούς συμβολίζει μια συγκεκριμένη πτυχή του παγκοσμίου γεγονότος.
Οι τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης περιγράφονται στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης της Βίβλου, το οποίο ονομάζεται Αποκάλυψη του Ιωάννη του Ιησού Χριστού στον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή στο Κεφ.6:1-8. Το κεφάλαιο αναφέρεται σε ένα “βιβλίο/περγαμηνή στο δεξί χέρι του Θεού που είναι επισφραγισμένο με επτά σφραγίδες”.
Ο αμνός του θεού ή λιοντάρι του Ιούδα (Ιησούς Χριστός) ανοίγει τις πρώτες τέσσερις από τις εφτά συνολικά σφραγίδες, οι οποίες προκαλούν την εμφάνιση τεσσάρων όντων που ιππεύουν πάνω σε λευκό, κόκκινο, μαύρο και πράσινο άλογο αλλά και τον αποκλεισμό όλου του κόσμου από τις ακρίδες.
Παρόλο που μερικές ερμηνείες διαφέρουν, οι τέσσερις καβαλάρηδες συνήθως συμβολίζουν την Κατάκτηση, τον Πόλεμο, τον Λιμό και τον Θάνατο αντίστοιχα. Το όραμα της Χριστιανικής αποκάλυψης είναι οι τέσσερις καβαλάρηδες να ορίσουν μια Θεία αποκάλυψη στον κόσμο ως προάγγελοι της Τελικής Κρίσης.
Οι Σφραγίδες:
Οι σφραγίδες είναι σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να κλείσουν ή να σφραγίσουν κάτι. Στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, οι σφραγίδες περιγράφουν γεγονότα που προηγούνται της Αποκάλυψης, όπως ο πόλεμος, ο πείνα, η ασθένεια και άλλες δυσκολίες.
Οι Σάλπιγγες:
Οι σάλπιγγες αναφέρονται στις σάλπιγγες που χρησιμοποιούνται στον Ολυμπιακό Κόσμο για να ανακοινώσουν σημαντικά γεγονότα. Στη Βίβλο, οι σάλπιγγες ανακοινώνουν γεγονότα και κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης.
Baba Vanga ποια είναι η γυναίκα Νοστράδαμος των Βαλκανίων: Οι τρομακτικές προφητείες της τυφλής μάντισσας μέχρι το 5079
Οι Επτά Φιάλες της Οργής:
Οι επτά φιάλες αντιπροσωπεύουν την οργή του Θεού που χύνεται επί της γης κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης. Κάθε φιάλη αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη μορφή κρίσης ή καταστροφής.
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα:
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα είναι μια σημαντική μάχη που περιγράφεται στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο. Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτή η μάχη αναμένεται να διεξαχθεί πριν από την επανέλευση του Χριστού.
Αυτά τα σημάδια αποτελούν κεντρικά θέματα της Αποκάλυψης και του Χριστιανικού εσχάτου χρόνου, με την ερμηνεία τους να διαφέρει μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων και θρησκευτικών ομάδων.
Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες:
Οι Καβαλάρηδες (Ιππείς) είναι τέσσερις εκπρόσωποι της άλογης δύναμης στον Χριστιανισμό. Κατά την αναφορά στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, καθένας από αυτούς συμβολίζει μια συγκεκριμένη πτυχή του παγκοσμίου γεγονότος. τι συμβολίζει ο καθένας.
Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες (Ιππείς) στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο της Βίβλου συμβολίζουν διάφορες πτυχές του παγκοσμίου γεγονότος και ανακοινώνουν σημαντικά γεγονότα.
Οσία Ματρώνα: Η Τυφλή και παράλυτη Οσία και οι προφητείες για την εποχή που ζούμε
Οι τέσσερις Καβαλάρηδες είναι:
Ο Καβαλάρης με το Άσπρο Άλογο (Πρώτος Καβαλάρης):
Ο πρώτος καβαλάρης συνήθως συνδέεται με τη στρατιωτική κατάκτηση. Σύμβολο της νίκης και της δικαιοσύνης. Ο Καβαλάρης αυτός φέρνει το λευκό άλογο, συμβολίζοντας την αθωότητα και την θετική αλλαγή. Είναι συνδεδεμένος με την πνευματική ανανέωση και την εκδίκηση του Θεού.
Ο Καβαλάρης με το Κόκκινο Άλογο (Δεύτερος Καβαλάρης):
Ο καβαλάρης του δευτέρου αλόγου συνήθως συμβολίζει τον Πόλεμο, ή την μαζική σφαγή. Σχετίζεται με τον πόλεμο και τη σύγκρουση. Το κόκκινο άλογο συνδέεται με το αίμα και την επιβολή δικαιοσύνης μέσω της διαμάχης. Ο Καβαλάρης αυτός ανακοινώνει εκδικητική δικαιοσύνη.
Η προφητεία του Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου είναι ανατριχιαστική και απέχει και απέχει λίγα χρόνια από τώρα
Ο Καβαλάρης με το Μαύρο Άλογο (Τρίτος Καβαλάρης):
Ο τρίτος καβαλάρης ιππεύει ένα μαύρο άλογο και είναι γενικά κατανοητός ως Λιμός. Ο καβαλάρης κουβαλάει ένα ζευγάρι ζυγών υποδεικνύοντας την άξια του ψωμιού σε μια περίοδο λιμού. Συνδέεται με το θάνατο και την απώλεια. Το μαύρο άλογο αντιπροσωπεύει την αποκάλυψη και την αναστολή της ζωής. Ο Καβαλάρης αυτός φέρνει κρίσιμες καταστάσεις και αποφάσεις.
Ο Καβαλάρης με το Λευκό-Προσδοκία Άλογο (Τέταρτος Καβαλάρης):
Συμβολίζει τη νίκη μέσω της πίστης και της ελπίδας. Το λευκό-προσδοκία άλογο εκφράζει την αναμονή για μια καλύτερη εποχή και μια νέα αρχή. Ο Καβαλάρης αυτός φέρνει την ανανέωση και την αναγέννηση.
Αυτά τα σύμβολα αντιπροσωπεύουν, λοιπόν, διάφορες πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας και των γεγονότων που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού στη χριστιανική δοξασία.
Οι Σφραγίδες:
Οι σφραγίδες είναι σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να κλείσουν ή να σφραγίσουν κάτι. Στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, οι σφραγίδες περιγράφουν γεγονότα που προηγούνται της Αποκάλυψης, όπως ο πόλεμος, ο πείνα, η ασθένεια και άλλες δυσκολίες.
Τι συμβολίζει το καθένα
Οι σφραγίδες στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο της Βίβλου συμβολίζουν διάφορες φάσεις των γεγονότων που προηγούνται της Αποκάλυψης, αντιπροσωπεύοντας διάφορες δοκιμασίες και δυσκολίες που η ανθρωπότητα πρέπει να αντιμετωπίσει. Κάθε σφραγίδα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Ας εξετάσουμε τι συμβολίζει κάθε μία από αυτές:
Ιερά Μονή Κηπίνας: Το εντυπωσιακό μοναστήρι με την πλούσια ιστορία που κρέμεται από τα βράχια και προκαλεί δέος.
Η Πρώτη Σφραγίδα (Ανοίγματα των Σφραγίδων):
Σύμβολο των αρχικών σταδίων της Αποκάλυψης. Το ανοίγμα των σφραγίδων σημαίνει την έναρξη της αποκάλυψης και την ανακοίνωση των επερχομένων γεγονότων.
Η Δεύτερη Σφραγίδα (Πόλεμος):
Αντιπροσωπεύει τον πόλεμο και τις συγκρούσεις. Κατά το άνοιγμα της σφραγίδας, προκαλείται αναταραχή και αστάθεια στον κόσμο.
Η Τρίτη Σφραγίδα (Κνησμός):
Σχετίζεται με τον κνησμό, την έλλειψη τροφίμων και την πείνα. Ανακοινώνει τη δυσκολία στην εξασφάλιση των βασικών αναγκών.
Η Τέταρτη Σφραγίδα (Θάνατος):
Συμβολίζει τον θάνατο και τις ανακαλύψεις που συνοδεύουν αυτή την κατάσταση.
Η Πέμπτη Σφραγίδα (Μαρτυρίες):
Αντιπροσωπεύει τους μαρτυρικούς θανάτους και τις διώξεις των χριστιανών.
Η Έκτη Σφραγίδα (Φυσικές Καταστροφές):
Σχετίζεται με φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς και καταιγίδες, που προκαλούν αναταραχή και καταστροφή.
Η Έβδομη Σφραγίδα (Σιωπή στον Ουρανό):
Συμβολίζει μια σιωπή στον ουρανό, έναν χώρο αναμονής πριν από την επόμενη φάση των γεγονότων.
Αυτά τα σύμβολα αναδεικνύουν τις προκλήσεις και τις δοκιμασίες που η ανθρωπότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει πριν από την επέμβαση του Χριστού.
Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πανορμίτης της Σύμης: Ότι του ζητήσεις θα στο δώσει Τα τάματα στα μπουκάλια φτάνουν στο μοναστήρι από κάθε γωνιά της γης με Θεϊκό τρόπο
Οι Σάλπιγγες:
Οι σάλπιγγες αναφέρονται στις σάλπιγγες που χρησιμοποιούνται στον Ολυμπιακό Κόσμο για να ανακοινώσουν σημαντικά γεγονότα. Στη Βίβλο, οι σάλπιγγες ανακοινώνουν γεγονότα και κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης. τι συμβολίζει η καθε μία
Στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, οι σάλπιγγες αποτελούν ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται για να ανακοινώσει σημαντικά γεγονότα και κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης. Ας εξετάσουμε τη συμβολική σημασία κάθε σάλπιγγας:
Η Πρώτη Σάλπιγγα:
Συμβολίζει την έναρξη των γεγονότων. Είναι ο πρόλογος της Αποκάλυψης, ανακοινώνοντας την έναρξη του Θείου Σχεδίου.
Η Δεύτερη Σάλπιγγα:
Αντιπροσωπεύει την έναρξη των κρίσιμων συγκρούσεων και πολέμων που προαναγγέλλονται στη Βίβλο.
Η Τρίτη Σάλπιγγα:
Συμβολίζει την έλευση της καταστροφής και των φυσικών καταστροφών που θα επηρεάσουν τον κόσμο.
Η Τέταρτη Σάλπιγγα:
Ανακοινώνει την έναρξη της κρίσιμης περιόδου των καταστροφικών σφραγίδων.
Η Πέμπτη Σάλπιγγα:
Συμβολίζει την αποκάλυψη των μαρτυριών και των θανάτων ως μέρος της καταστροφικής διαδικασίας.
Η Έκτη Σάλπιγγα:
Συνδέεται με φυσικές καταστροφές και συμβολίζει την αναστάτωση των φυσικών στοιχείων.
Η Έβδομη Σάλπιγγα:
Ανακοινώνει τη σιωπηλή περίοδο πριν από την τελική κρίση και την επέμβαση του Χριστού.
Κάθε σάλπιγγα, λοιπόν, συμβολίζει ένα κρίσιμο και σημαντικό στάδιο της Αποκάλυψης, προειδοποιώντας για τις επερχόμενες δοκιμασίες και αλλαγές στον κόσμο.
Οι Επτά Φιάλες της Οργής: Τι συμβολίζει η κάθε μια
Οι “Επτά Φιάλες της Οργής” αναφέρονται στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο της Βίβλου και αποτελούν ένα σύμβολο των επικείμενων καταστροφικών γεγονότων που προηγούνται της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού. Κάθε φιάλη συμβολίζει μια συγκεκριμένη πτυχή της Οργής. Ας εξετάσουμε τη συμβολιστική σημασία της κάθε φιάλης:
Μαρία Μαγδαληνή: Όλη η αλήθεια για την ζωή της
Η Πρώτη Φιάλη (Πληγή στη Γη):
Συμβολίζει την αρχή της Οργής, με μια πληγή που πλήττει τη γη.
Η Δεύτερη Φιάλη (Πληγή στη Θάλασσα):
Σχετίζεται με την επίπτωση μιας πληγής στη θάλασσα, προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες.
Η Τρίτη Φιάλη (Πηγή Υδάτων που Μετατρέπεται σε Αίμα):
Αναπαριστά μια πηγή υδάτων που μετατρέπεται σε αίμα, συμβολίζοντας την ακαθαρσία και την καταστροφή.
Η Τέταρτη Φιάλη (Πληγή στον Ήλιο):
Συμβολίζει μια πληγή που πλήττει τον ήλιο, προκαλώντας σκοτάδι και αναταραχή.
Η Πέμπτη Φιάλη (Πληγή στον Θρόνο του Κατακλυσμού):
Συμβολίζει μια πληγή που επηρεάζει το θρόνο του κατακλυσμού, ενδεικνύοντας κρίσιμα γεγονότα.
Η Έκτη Φιάλη (Πληγή στους Ποταμούς και τις Πηγές):
Αναπαριστά μια πληγή που επηρεάζει τους ποταμούς και τις πηγές, συνδέοντας το νερό με την Οργή.
Η Έβδομη Φιάλη (Καταιγίδα και Σεισμοί):
Αναπαριστά μια φονική καταιγίδα και σεισμούς, συμβολίζοντας την ολοκληρωτική καταστροφή.
Κάθε φιάλη αντιπροσωπεύει ένα μέρος της Οργής και των καταστροφικών γεγονότων που, σύμφωνα με το Αποκαλυπτικό Βιβλίο, θα εκτυλιχθούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα:
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα είναι μια σημαντική μάχη που περιγράφεται στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο. Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτή η μάχη αναμένεται να διεξαχθεί πριν από την επανέλευση του Χριστού.
Άγιος Σπυρίδωνας: Ο Άγιος που θεραπεύει τα σπυριά και διώχνει την πανούκλα Πως λιώνει τα παπούτσια του
Τι συμβολίζει αναλυτικά
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα, όπως περιγράφεται στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο, αναμένεται να είναι ένα επικό και σημαντικό γεγονός στη θρησκευτική προσδοκία. Η μάχη αυτή συμβολίζει την τελική σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το κακό, με τον Χριστό να επιστρέφει για να καθορίσει τη νίκη επί του κακού.
Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, η Μάχη του Αρμαγεδώνα θα σημάνει το κλείσιμο της ιστορίας της ανθρωπότητας και την έναρξη μιας νέας εποχής, ενός νέου Βασιλείου, όπου ο Χριστός θα επικρατήσει και θα εγκαθιδρύσει το θεϊκό κυρίαρχο καθεστώς.
Το ονομαστικό “Αρμαγεδών” έχει ερμηνευτεί διάφορα, αλλά πολλοί το συνδέουν με τον αρχαίο εβραϊκό τόπο της Μεγίδδο, όπου διεξήχθησαν ιστορικές μάχες. Η χρήση αυτού του όρου μπορεί να έχει συμβολική σημασία και να αναφέρεται στον τόπο όπου θα λάβει χώρα η τελική σύγκρουση μεταξύ του καλού και του κακού.
Η Μάχη του Αρμαγεδώνα συμβολίζει την τελική εξόντωση των δυνάμεων του κακού και την επαναφορά της δικαιοσύνης στον κόσμο, καθιστώντας τον Χριστό τον απόλυτο ηγέτη και δικαιοπάλαγο. Αντιπροσωπεύει επίσης το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας, με την επίκειμενη έλευση της θεοκρατούμενης εποχής.
Με την επιστροφή του Ιησού Χριστού, γνωστή ως Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου.
Αποκάλυψη ο Αντιχρηστος και τα σημάδια
Η Αποκάλυψη, περιέχει ποιητικές και συμβολικές περιγραφές σχετικά με διάφορα γεγονότα και προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων αναφορών στον “Αντίχριστο”.
Εκτός απο τα παραπάνω σημάδια λέει τα εξής
Παναγιά Δήμιοβα: Η πολύπαθη εκκλησία με την θαυματουργή εικόνα που θεωρείται θρησκευτικό στολίδι
Η Σκαρφάλωση του Αρνιού:
Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ο Αντίχριστος θα προσποιηθεί το Αρνίο του Θεού. Αυτό μπορεί να αντιληφθεί ως μια προσπάθεια παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των πιστών.
Η έννοια της “Σκαρφάλωσης του Αρνιού” προέρχεται από το Βιβλικό κείμενο της Αποκάλυψης. Στο κείμενο αυτό, περιγράφονται συμβάντα που σχετίζονται με την Τελική Επικράτηση και τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού.
Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ο Αντίχριστος, ή ο Ψευδοπροφήτης, θα προσποιηθεί το Αρνίο του Θεού. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο κεφάλαιο 13, ενώ παραθέτω μερικούς σημαντικούς στίχους:
Αποκάλυψη 13:11-14 (Καινή Διαθήκη, Παλαιά Μετάφραση):
“Και είδα άλλο θηρίο αναβαίνοντα εκ της γης, και είχε κέρατα δύο όμοια προβάτω και ελάλει ως δράκων. Και εκ της εξουσίας του πρώτου θηρίου πάσης ποιήσεώς αυτού ποιεί ενώπιον αυτού, και ποιεί την γην και τους κατοικούντας εν αυτή προσκυνείν το θηρίον το πρώτο, ου ός εθεράπευσεν εκ της πληγής του θανάτου. Και εποίησε μεγάλα σημεία, ώστε και πυρ εκ καταβαίνον προς την γην ενώπιον των ανθρώπων· και πλανά τους κατοικούντας επί της γης δια τα σημεία, ά δεδότο αυτώ ποιήσει ενώπιον του θηρίου.”
Ο Αντίχριστος, λοιπόν, προσποιείται το Αρνίο του Θεού και παρασύρει τους ανθρώπους να τον προσκυνήσουν. Αυτό ερμηνεύεται ως προσπάθεια παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού των πιστών από τον πραγματικό Χριστό.
Στη συνέχεια της περιγραφής της Αποκάλυψης, αναφέρεται ότι το Αρνί του Θεού θα επιστρέψει για να ανακτήσει την εξουσία και να επικρατήσει στο τέλος του κόσμου. Η τελική κρίση θα σημάνει το τέλος του αντιχρίστου και την καταστροφή των αντιθέτων δυνάμεων.
Στο κεφάλαιο 19 της Αποκάλυψης, περιγράφεται η επιστροφή του Χριστού, γνωστή ως η Μάχη του Αρμαγεδώνα, όπου το Αρνί του Θεού θριαμβεύει επί του κακού και των αντικειμένων που αντιπροσωπεύουν την αντιθετική δύναμη. Ο Χριστός κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς, ενώ ακολουθεί η αναστήση των δικαίων και η καταστροφή των αντιχριστικών δυνάμεων.
Ο Αριθμός 666
Ο Αριθμός 666, επίσης γνωστός ως “Αριθμός του Θηρίου,” εμφανίζεται στο Αποκαλυπτικό Βιβλίο της Βίβλου (Αποκάλυψη 13:18).
ένα από τα πιο συμβολικά κεφάλαια της Βίβλου που περιγράφει το αναμενόμενο τέλος του κόσμου. Στη συγκεκριμένη παράγραφο, η αναφορά στον “Αριθμό του Θηρίου” είναι η εξής:
Βηθλεέμ: Η ιστορία της γενέτειρας του θεανθρώπου πριν και μετά τη γέννηση του
Αποκάλυψη 13:18 (Νέο Διεθνές Κείμενο):
“Εδώ είναι η σοφία. Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμό του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστίν. Και ο αριθμός αυτού 666.”
Ο αριθμός 666 συχνά ερμηνεύεται ως σύμβολο της αντίθεσης στον αριθμό 7, που θεωρείται αριθμός της πνευματικής τελειότητας στη βιβλική παράδοση. Ο αριθμός 666 μπορεί να αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο σύστημα που αποτελεί παραποίηση ή αντίθεση προς τη θεϊκή τάξη.
Οι ερμηνείες του αριθμού 666 είναι πολλές, και έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει συνδεθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα ή ιστορικά γεγονότα, ενώ άλλοι ερμηνεύουν τον αριθμό με συμβολικό τρόπο.
Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα