Η δύναμη της φιλίας! Τρεις γυναίκες μένουν σπίτι και πίνουν καφεδάκι από...απόσταση!

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε όλη την Ελλάδα να μείνει σπίτι. Όσο μένουμε σπίτι λοιπόν, οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει καθοριστικά. Οι καθιερωμένες βόλτες με την οικογένεια ή τους φίλους, φαίνεται πως δεν είναι πλέον στο πρόγραμμα κι εμείς, βγαίνουμε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Γονείς, έχουν να δουν εβδομάδες ολόκληρες τα παιδιά τους, φίλοι έχουν να συναντηθούν αρκετό καιρό με τους φίλους τους και παππούδες στερούνται τα εγγόνια τους.

Από τη φύση μας  είμαστε ένας λαός…έξω καρδιά! Ακόμη και στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, εμείς πάντα βρίσκαμε την ευκαιρία να περνάμε καλά με αυτούς που αγαπάμε. Δεν μπορείς να κλείσεις εύκολα τον ‘Ελληνα μέσα στο σπίτι και αυτό είναι γεγονός.

Ο εγκλεισμός, δεν είναι δύσκολος μόνο επειδή σου στερεί τη βόλτα σου. Είναι δύσκολος, γιατί πάνω από όλα σου στερεί την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Φαίνεται όμως, πως ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπροστά στην δύναμη της αγάπης, βρίσκουν λύσεις. Τρανό παράδειγμα είναι και οι τρεις φίλες από τη Πτολεμαΐδα που θα δούμε παρακάτω.

Εδώ και χρόνια οι τρεις αυτές γυναίκες είναι φίλες και γειτόνισσες. Έτσι, μέσα στην εβδομάδα είχαν καθιερώσει να πίνουν όλες μαζί το καφεδάκι τους και να μιλούν για τα νέα της ημέρας και τους προβληματισμούς τους. Ο κορονοϊός, φαίνεται πως τους στέρησε αυτή τη χάρη. Ή μήπως όχι;

Φαίνεται πως η φιλία τους, βρήκε τρόπο να αντέξει στον κορονοϊό. Από την αρχή της καραντίνας, καθιέρωσαν έναν νέο τρόπο να πίνουν το καφεδάκι τους. Μαζεύονται στον διάδρομο της πολυκατοικίας και κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, λένε τα νέα τους σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Την είδηση, την έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Ευθύμιος Σαββάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο δημοσιογράφος, ανέβασε τη φωτογραφία και στη συνέχεια τη μοιράστηκε μαζί μας με την παρακάτω λεζάντα:

Τις αγαπώ ρε φίλε 

 

Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να πάνε η μία στο σπίτι της άλλης για να πιούνε τον καθιερωμένο πρωινό καφέ. Μια αγαπημένη συνήθεια δεκαετιών. Αλλά ανοίγουν την πόρτα, βγάζουν μια μικρή καρέκλα στο χαλάκι τους, πίνουν λίγο καφέ, λένε λίγα νέα και μετά πάλι σπίτι. Μέχρι την επόμενη φορά.

Η φωτογραφία είναι από την πόλη μου, την Πτολεμαΐδα και την είδα στον τοίχο των φίλων Πετρος Κετσετσιδης, Lefki Ketsetzidou και Christos Ketsetzidis. Στο βάθος φαίνεται και η μητέρα τους.

Μένουμε σπίτι

Τις αγαπώ ρε φίλε <3Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να πάνε η μία στο σπίτι της άλλης για να πιούνε τον καθιερωμένο…

Gepostet von Ευθύμιος Σαββάκης am Sonntag, 29. März 2020

Ο κορονοϊός, είναι σίγουρα μια πρόκληση για την ανθρωπότητα. Μας έχει αναστατώσει όλους και όλες πάρα πολύ. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως, είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε το κουράγιο μας, την αισιοδοξία μας και τη θέληση μας για ζωή! Όπως και οι γυναίκες από την Πτολεμαΐδα!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close