Ως παράδειγμα από γνωστούς λογαριασμούς υποστηρικτών της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα παρουσιάζεται η περίπτωση μιας γυναίκας από την Αυστραλία η οποία καταδικάστηκε ότι σκότωσε όλα τα παιδιά της σε διάστημα μιας δεκαετίας.
Του Νίκου Νικολετάκη
Ο λόγος για την Κάθλιν Φόλμπιγκ η οποία βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία των τεσσάρων παιδιών της, έχοντας χαρακτηριστεί ως «η χειρότερη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος της Αυστραλίας». Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην χώρα των καγκουρώ κάτι που συνέβη και στην Ελλάδα με την Ρούλα Πισπιρίγκου.
Δείτε επίσης : Εξαφάνιση 14χρονης : Αν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε την αστυνομία
Η Φόλμπιγκ, η οποία πάντα υποστήριζε την αθωότητά της, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 25 χρόνια το 2003. Κάθε παιδί πέθανε ξαφνικά μεταξύ 1989 και 1999, σε ηλικία από 19 ημερών έως και 19 μηνών, με τους εισαγγελείς στη δίκη της να ισχυρίζονται ότι τα είχε πνίξει. Προηγούμενες εφέσεις και μια ξεχωριστή έρευνα το 2019 σχετικά με την υπόθεση δεν βρήκαν λόγους αμφιβολίας για την απόφαση.
Σε νέα έρευνα, όμως, με επικεφαλής τον συνταξιούχο δικαστή Τομ Μπάθερστ, οι εισαγγελείς αποδέχθηκαν το ενδεχόμενο γονιδιακές μεταλλάξεις να σχετίζονται με τον θάνατο των παιδιών. Με βάση την έρευνα οι δύο κόρες της Φόλμπιγκ είχαν μια γονιδιακή μετάλλαξη η οποία μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή. Όσον αφορά τους δύο γιους, τα παιδιά είχαν μια γενετική μετάλλαξη, η οποία συνδέεται με αιφνίδια επιληψία.
Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικλ Ντέιλι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο δικαστής είχε καταλήξει στην «σταθερή άποψη» ότι υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την ενοχή της Φόλμπιγκ. Ως αποτέλεσμα, ο κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας υπέγραψε πλήρη αμνηστία και διέταξε την άμεση αποφυλάκιση της Φόλμπιγκ σύμφωνα με το ereportaz.gr .
Δείτε επίσης : Σοκ στην Κω : Γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο Δεν υπήρχε ασθενοφόρο
«Ήταν μια δοκιμασία 20 ετών για την ίδια. Της εύχομαι ειρήνη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι επίσης με τον Κρεγκ Φόλμπιγκ, τον πατέρα των παιδιών.
Πάντως, η άνευ όρων αμνηστία δεν αναιρεί τις καταδικαστικές αποφάσεις. Η ανατροπή τους μπορεί να επικυρωθεί επισήμως μόνο με απόφαση από το Εφετείο Ποινικών Υποθέσεων, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και ένα χρόνο.
Εάν οι καταδίκες της ανατραπούν, τότε θα μπορούσε ενδεχομένως να μηνύσει τις αρχές και να ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι διαφορές με την περίπτωση της Πάτρας
Η σημαντικότερη διαφορά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται σύμφωνα με τα βουλεύματα, για τη δολοφονία των τριών της παιδιών είναι ότι στην περίπτωση της μητέρας από την Πάτρα έχει γίνει εκτενής γονιδιακός έλεγχος. Αρχικά εξετάστηκαν 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα. Η Πισπιρίγκου έχει ζητήσει να γίνει ακόμα πιο εκτενής έλεγχος.
Με πληροφορίες από BBC
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα