Η ωραία κοιμωμένη της Σικελίας. Μούμια δίχρονου κοριτσιού από το 1920, ανοιγοκλείνει τα μάτια της!...

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία της μούμιας της μόλις 2 ετών Ροζαλία Λομπάρντο.
ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η μούμια της Ροζαλία Λομπάρντο, κούνησε τα βλέφαρά της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναφέρουν μάλιστα ότι κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν τα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της!

Στις Κατακόμβες Καπουτσίνων,  στη Σικελία
Κάτω από την πόλη του Παλέρμο, κρύβεται η Πόλη των Νεκρών. Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται σαν χώρος ταφής από το 16ο αιώνα και περιλαμβάνουν 8.000 ταριχευμένα σώματα, από Καπουτσίνους μοναχούς που φορούν τα ράσα τους και νεαρές γυναίκες που πέθαναν παρθένες και ταριχεύθηκαν ντυμένες νύφες. Το πιο εντυπωσιακό θέαμα ωστόσο είναι η «Ωραία Κοιμωμένη» όπως αποκαλείται το ως εκ θαύματος ανέπαφο σώμα της μικρής Rosalia Lombardo,
Πέθανε σχεδόν έναν αιώνα πριν, το 1920, αλλά η αγγελική ομορφιά της δεν έχει αλλοιωθεί απ’ το χρόνο. ταριχεύθηκε και μοιάζει με κέρινη κούκλα, ή με κοριτσάκι που κοιμάται.

Η ωραία κοιμωμένη της Σικελίας. Μούμια δίχρονου κοριτσιού από το 1920, ανοιγοκλείνει τα μάτια της!...

Το κοριτσάκι πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 2 ετών και ο δυστυχής πατέρας της ζήτησε από τον ταριχευτή, Αλφρέντο Σαλάφια, να διατηρήσει το σώμα του. Ο Σαλάφια το έκανε και με μεγάλη επιτυχία. Η μούμια της μικρής Ροζαλίας θεωρείται η πιο καλά διατηρημένη στον κόσμο, καθώς και η εξωτερική εμφάνισή αλλά και τα εσωτερικά όργανα έχουν μείνει σχεδόν άθικτα. Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Σαλάφια παρέμενε μυστική έως και το 2009, όταν ο ανθρωπολόγος Ντάριο Πιομπίνο-Μασκάλι έμαθε τη διαδικασία απ’ τους απογόνους του ταριχευτή….

 

Η ωραία κοιμωμένη της Σικελίας. Μούμια δίχρονου κοριτσιού από το 1920, ανοιγοκλείνει τα μάτια της!...
Όμως η ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης», όπως αποκαλείται η μούμια του κοριτσιού με την κορδέλα στα ξανθά της μαλλιά, δεν τελειώνει εδώ. Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τη μέθοδο ταρίχευσης, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα μάτια της μούμιας ανοίγουν μερικά εκατοστά, κατά περιόδους.Σε time-lapse φωτογραφίες, τα μάτια της Rosalia δείχνουν να ανοιγοκλείνουν και να αποκαλύπτουν τις μπλε ίριδες της να είναι σχεδόν άθικτες από την αποσύνθεση.
Υπάρχουν και επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η κίνηση των βλεφάρων πιθανότατα προκαλείται από τις αλλαγές στη θερμοκρασία δωματίου και την υγρασία στις κατακόμβες, όμως έχει σίγουρα τροφοδοτήσει πολλές δοξασίες που θέλουν το πνεύμα της να επιστρέφει στο σώμα…….

Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρονται ως συστατικά για την μουμιοποίηση της Ροζαλία η γλυκερίνη, φορμαλίνη κορεσμένη με θειικό ψευδάργυρο και χλώριο αλλά και ένα μέρος ενός διαλύματος αλκοόλης κορεσμένης με σαλικυλικό οξύ.Η φορμόλη σκότωσε τα βακτήρια, η γλυκερίνη διατήρησε το σώμα της, προστατεύοντάς το ταυτόχρονα από την ξηρότητα, το σαλικυλικό οξύ σκότωσε τους μύκητες, ενώ τα άλατα ψευδαργύρου πέτρωσαν ουσιαστικά το σώμα της, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Σχεδόν 100 χρόνια μετά το θάνατό της, η Ροζαλία μοιάζει αλλόκοτα ζωντανή. Το 2009, μια μαγνητική τομογραφία του πτώματος παρήγαγε την πρώτη 3D απεικόνιση του μικρού κοριτσιού και αποκάλυψε ότι όλα τα όργανά της ήταν απολύτως ανέπαφα.

Το βίντεο που δείχνει τη μούμια να ανοιγοκλείνει τα μάτια της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου στο διαδίκτυο, αλλά και στον αναλογικό κόσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται τις κατακόμβες της Σικελίας για να θαυμάσουν τη μορφή του νεκρού κοριτσιού.Ολοι ομως φευγουν βουρκωμενοι …Η νεαροι μικρουλα…Η ωραία κοιμωμένη ,με εκείνο το κλειστό πεισμωμένο βλέμμα μοιάζει κόντρα
στο θάνατο να ονειρευετε…
Ηταν κάποτε ζωντανη και εμελε να γινει η ωραιότερη μουμια στο κοσμο! ΊΙσως αυτό να ήλπιζε και ο πατέρας της, όταν αποφάσισε να διατηρήσει το σώμα του παιδιού του αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο….
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close