Γκρέμλινς-η-ιστορία-πίσω-από-την-Χριστουγεννιάτικη ταινία-

Γκρέμλινς: Η ιστορία πίσω από την Χριστουγεννιάτικη ταινία που συνδυάζει την φρίκη με το χιούμορ. Η ιστορία πίσω από την πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη ταινία Γκρέμλινς που συνδυάζει την φρίκη και το χιούμορ.

Η ταινία Γκρέμλινς πρόκειται για μία πασίγνωστη Χριστουγεννιάτικη ταινία που έχει ως πρωταγωνιστές κάτι σκανταλιάρικα τερατάκια που τα κάνουν όλα άνω κάτω στο πέρασμά τους. Η ταινία όταν κυκλοφόρησε έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση που μέχρι και σήμερα πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον όρο Γκρέμλιν χιουμοριστικά.

Όμως ποια είναι η ιστορία πίσω από την ταινία Γκρέμλιν; Πως εμπνεύστηκε ο σεναριογράφος την ιδέα και πως από ένα απλό σενάριο κατάφερε να μπει στην μεγάλη οθόνη από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και να περάσει στη μεγάλη οθόνη; Διαβάστε παρακάτω:

Η πλοκή της ταινίας Γκρέμλινς

Η ιστορία κάνει λόγο για ένα παιδάκι τον Μπίλι που ήθελε ένα κατοικίδιο ζωάκι. Ο πατέρας του λοιπόν βρίσκει ένα χαριτωμένο και περίεργο ζωάκι, που ονομάζεται μόνγκουαϊ. Αποφασίζει λοιπόν να το αγοράσει για τον μικρό του γιο όμως ο καταστηματάρχης τον προειδοποιεί.

Δεν πρέπει να ρίχνεις νερό στη γούνα του και να το ταΐζεις μετά τα μεσάνυχτα και σίγουρα δεν πρέπει να το εκθέτεις στον ήλιο. Ο μικρός Μπίλι ενθουσιάζεται με το νέο του κατοικίδιο αλλά κάποια στιγμή παραβαίνει τις σαφείς οδηγίες που του είχε δώσει ο πατέρας του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μόνγκουαϊ, να πολλαπλασιαστεί και όλα μαζί να γίνουν τα σκανταλιάρικα Γκρέμλινς που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Γκρέμλινς-η-ιστορία-πίσω-από-την-Χριστουγεννιάτικη ταινία-

Photo via: news247.gr

Πως γεννήθηκε το σενάριο για τα Γκρέμλινς

Το σενάριο της ταινίας Γκρέμλινς γράφτηκε από τον Κρις Κολόμπους. Ένα βράδυ την στιγμή που προσπαθούσε να κοιμηθεί άκουγε περίεργους ήχους από το ταβάνι σαν μία στρατιά ποντίκια να καταβρόχθιζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Τρομοκρατήθηκε και αποφάσισε να γράψει ένα σενάριο σχετικά, χωρίς να έχει τις προοπτικές να το κυκλοφορήσει.

Γκρέμλινς-η-ιστορία-πίσω-από-την-Χριστουγεννιάτικη ταινία-

Photo via: elpais.com

Η μεταφορά της ταινίας στον κινηματογράφο

Όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ διάβασε το σενάριο το βρήκε μεγαλοφυϊές και αποφάσισε να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα και να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. Όμως ήταν πολύ μακάβριο το αρχικό σενάριο και η εταιρία παραγωγής δεν δεχόταν να ανέβει αυτούσιο.

Κόπηκαν αρκετές σκηνές συμπεριλαμβανομένης μίας σκηνής όπου τα Γκρέμλινς αποκεφάλιζαν την μητέρα του Μπίλι και το κεφάλι της έπεφτε από τις σκάλες του σπιτιού ή μίας άλλης σκηνής όπου σκότωναν τον σκύλο της οικογένειας και καταβρόχθιζαν υπαλλήλους ταχυφαγίου.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζο Ντάντε δεν ήταν ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα μετά από τόσα κοψίματα και αλλαγές. Όταν δε ο Σπίλμπεργκ σαν παραγωγός του ζήτησε επιπλέον αλλαγές εκείνος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός και αφού ο Σπίλμπεργκ δεν μπορούσε να του αλλάξει γνώμη, υποχώρησε.

Γκρέμλινς-η-ιστορία-πίσω-από-την-Χριστουγεννιάτικη ταινία-

Photo via: yahoo.com

Οι αντιδράσεις μετά την κυκλοφορία της ταινίας

Κι ενώ η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν φήμες ότι το σενάριο ήταν κλεμμένο από ένα παραμύθι του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που ονομαζόταν Γκρέμλιν. Μάλιστα η Disney είχε μεταφέρει το παραμύθι στους κινηματογράφους με τον γνωστό Μπαγκς Μπάνι να παλεύει με ένα Γκρέμλιν.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, είπε πως είχε δει την ταινία της Disney και παραδέχτηκε πως υπάρχουν ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα τα Γκρέμλινς της συγκεκριμένης ταινίας είναι πράσινα με μεγάλα μάτια και μπορεί να κάνουν κακές πράξεις αλλά γελούν συνέχεια και απολαμβάνουν κάθε στιγμή.

Γκρέμλινς-η-ιστορία-πίσω-από-την-Χριστουγεννιάτικη ταινία-

Photo via: hatboy.blog

Οι κριτικές για την ταινία

Μπορεί να ήταν μία αρκετά βίαια ταινία όμως κατάφερε να γνωρίσει πολύ θετικές κριτικές. Μάλιστα βγήκε το 1984 τέταρτη, στις πιο κερδοφόρες ταινίες του έτους και το 1990 γυρίστηκε και το δεύτερο μέρος της ταινίας. Το 2015 ανακοινώθηκε ότι θα γυριστεί και τρίτο μέρος όπου θα είναι ο επίλογος της ιστορίας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close