Κι όμως: ο «Δράκος του Σέιχ Σου» μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός!

«Μανούλα μου γλυκιά, είμαι αθώος», ψέλλισε με δεμένα τα μάτια, δευτερόλεπτα προτού οι κάνες εκπυρσοκροτήσουν. Η υποχρέωση της Δικαιοσύνης είχε βγει.

 

Ο «Δράκος του Σέιχ Σου» είχε πληρώσει για τα ειδεχθή εγκλήματά του και μάλιστα στον τόπο που συνδέθηκε με τον ατιμωτικό «τίτλο» του. Μια ομιχλώδη αυγή του Φεβρουαρίου του 1968, στο δάσος του Σέιχ Σου, όπου πραγματοποιούνταν οι εκτελέσεις, ο Αριστείδης Παγκρατίδης άφησε την τελευταία πνοή του.

Ένας από τους ελάχιστους παρόντες στο γεγονός ήταν ο εμβληματικός φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης. «Αμέσως μετά την εκτέλεση ένας γέροντας έπεσε στην αγκαλιά μου με λυγμούς και μου είπε: “τον εξομολογούσα από τις 5:00 το πουρνό, του έλεγα σε λίγο θα φύγεις, πες μου την αλήθεια. Kι εκείνος δεν έπαψε να επιμένει: «Πούλησα το κορμί μου για ένα κομμάτι ψωμί αλλά δεν σκότωσα!»».

Η υπόθεση του «Δράκου» Παγκρατίδη έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, έγινε τραγούδι, ποίηση, ενώ μέχρι και πρόσφατα γράφτηκαν τέσσερα θεατρικά έργα και ένα μυθιστόρημα. Γιατί τέτοια πρεμούρα για έναν αποτρόπαιο κατά συρροή δολοφόνο; Διότι η λαϊκή συνείδηση δεν πείστηκε ποτέ ότι εκείνο το χάραμα στήθηκε στο απόσπασμα ο πραγματικός «Δράκος του Σέιχ Σου».

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close