Η μυστηριώδης δολοφονία ενός 7χρόνου παιδιού που εκτόξευσε τις δωρεές οργάνων στην Ιταλία

«Η πρώτη στιγμή που ένιωσα πως κάτι δεν πάει καλά ήταν όταν το αυτοκίνητο κόλλησε πίσω από το δικό μας. Έμεινε εκεί για κάποια ώρα. Άρχισα να ηρεμώ όταν είδα ότι έβγαλε φλας και ξεκίνησε την προσπέραση. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα επακολουθήσει». Με αυτά τα λόγια θυμάται ο Reg Green τη νύχτα που μυστηριωδώς δύο άγνωστοι δολοφόνησαν τον 7χρονο γιο του Nicholas.

«Αντί να προσπεράσει όμως το αμάξι μας πλεύρισε και στάθηκε δίπλα μας. Εγώ και η γυναίκα μου ακούγαμε οργισμένες φωνές. Πανικοβλήθηκα και σκέφτηκα ότι αν σταματήσω θα ήμασταν τελείως στο έλεός τους, οπότε επιτάχυνα. Το ίδιο και εκείνοι». Τα αυτοκίνητα έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα, δίπλα δίπλα για αρκετά μέτρα. Ένας πυροβολισμός ακούστηκε και το πίσω τζάμι του οχήματος των Green έγινε θρύψαλα. Η Maggie Green γύρισε αμέσως στο πίσω κάθισμα όπου βρίσκονταν ο Nicholas και η Eleanor. Τα παιδιά φαινόταν πως κοιμόντουσαν.

Όταν οι πιστολέρος «άνοιξαν» το γκάζι και έφυγαν μακριά ο Green σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και άνοιξε την πόρτα των πίσω καθισμάτων. Ο Nicholas είχε χτυπηθεί στο κεφάλι. Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 1994.

Η οικογενειακή τραγωδία και ο δικαστικός Γολγοθάς
Ο 7χρονος Nicholas κείτονταν εγκεφαλικά νεκρός στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μεσίνα, στη Νότια Ιταλία. Οι διακοπές μιας οικογένειας από τις ΗΠΑ, στην περιοχή της Καλαβρίας, είχαν ήδη μετατραπεί σε εφιάλτη.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close