Βγαλμένος από ταινία ήταν ο ερωτάς της Καρέζη και του Καζάκου - Διάρκεσε 25 χρόνια!

Η Τζένη Καρέζη και ο Κωνσταντίνος Καζάκος ήταν ένα ζευγάρι το οποίο εκτός από το ταλέντο τους ένωνε ένας μεγάλος έρωτας και μια πανέμορφη οικογένεια. Ο γάμος τους κράτησε για 25 ολόκληρα χρόνια μέχρι που η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από την ζωή, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Καζάκος ήταν ο δεύτερος γάμος της γνωστής ηθοποιού. Στον πρώτο της γάμος, υπήρχε ερωτάς και ενθουσιασμός και όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα τους οδήγησαν στην απόφαση να παντρευτούν γρήγορα. Η ζωή τους ήταν πολύ κοσμική αλλά από ένα σημείο και μετά ο γάμος τους ξεκίνησε να φθείρεται με τις κακές γλώσσες να λένε, ότι ο πρώην άντρας της, απατούσε την ηθοποιό.

 

Έτσι, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη» συνήθιζε να λέει η αξέχαστη ηθοποιός για τον πρώτο της γάμο. Το ζευγάρι χώρισε και στη συνέχεια ήρθε αυτός που έμελλε να γίνει ο άντρας της για μια ολόκληρη ζωή.

Βγαλμένος από ταινία ήταν ο ερωτάς της Καρέζη και του Καζάκου - Διάρκεσε 25 χρόνια!

Το φθινόπωρο του 1966 ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας, «Κοντσέρτο για πολυβόλα», μια μεγάλη και δαπανηρή παραγωγή της Finos Film. Τότε για τη χώρα ήταν μία κρίσιμη πολιτικά περίοδο, με την απειλή της δικτατορίας να πλανάται «βαριά». Το σενάριο της ταινίας ήταν του Νίκου Φώσκολου, ο οποίος εμπιστεύθηκε τη σκηνοθεσία στο Ντίνο Δημόπουλο, ενώ στο πρόσωπο της Τζένης Καρέζη είχαν βρει την ιδανική πρωταγωνίστρια.

 

Η ηρωίδα, η Νίκη είναι μια πολιτική υπάλληλος του ΓΕΣ, που -παραμονές του πολέμου του ’40- παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, καθώς οι τελευταίοι την  εκβιάζουν, κρατώντας όμηρο τον αδελφό της. Η πράξη της αποκαλύπτεται και κινδυνεύει να εκτελεστεί.

Βγαλμένος από ταινία ήταν ο ερωτάς της Καρέζη και του Καζάκου - Διάρκεσε 25 χρόνια!

Μέχρι που ο στρατηγός, με το ψευδώνυμο «Δαρείος» (Μάνος Κατράκης) της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με πλαστά αυτή τη φορά έγγραφα. Μαζί της, μπλέκει κι ένας νεαρός λοχαγός που είναι ερωτευμένος μαζί της.

Κι εδώ υπήρξε αρχικά τα πρόβλημα, αφού δεν ήταν εύκολο να βρεθεί ο ηθοποιός που θα υποδυόταν το νεαρό λοχαγό. Γιατί μπορεί ο Δημόπουλος να ήθελε τον Καζάκο για το ρόλο, όμως, του Φίνου δεν του «γέμιζε» το μάτι. Και χρειάστηκε να καταφύγει ο σκηνοθέτης σε «πονηριά» προκειμένου να αλλάξει τη γνώμη του ισχυρού κινηματογραφικού άνδρα.

 

Ο ένστολος Καζακος δεν θάμπωσε μόνο τον σκηνοθέτη ο οποίος διατηρούσε τις επιφυλάξεις του, αλλά και την ίδια την Τζένη Καρέζη. Ο έρωτας τους ξεκίνησε σε εκείνη την ταινία όταν στα διαλείμματα της ξεκίνησαν να παίζουν τάβλι κάτω από μια ελιά. Είχαν συναντηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν αλλά εκείνη τη φορά τα πράγματα έμελλε να ήταν διαφορετικά.

 

Τον έρωτα της για τον Καζάκο τον εξομολογήθηκε πρώτη φορά μελαγχολική στον Δημόπουλο. Ο γάμος δεν άργησε να έρθει και ήταν πολύ διαφορετικός από τον πρώτο. Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ενώ στη συνέχεια δεν ακολούθησε δεξίωση αλλά ένα τραπέζι με λίγους φίλους και συγγενείς στη βεράντα τους στα Ιλίσια.

Την σχέση τους ήρθε να δέσει ακόμη πιο γερά ο ερχομός του γιου τους Κωνσταντίνου. Μάλιστα, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να γεννιόταν στις 21 Απριλίου, κάτι που σήμαινε πως θα τον βάπτιζε ένας από τους συνταγματάρχες της Χούντας. Και όπως λέγεται Καρέζη και Καζάκος είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο σε περίπτωση που το μωρό γεννιόταν εκείνη την ημέρα, προκειμένου να αποφύγουν την ανεπιθύμητη κουμπαριά.

Close