Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πρώτη ηθοποιός στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε σωσία στις ταινίες της. Πως είναι σήμερα η Μίτση Καρρά η σωσίας της Αλίκης που την αντικαθιστούσε στις ταινίες με έναν απαράβατο όρο μάλιστα;
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μια ηθοποιός σαν και εκείνη δεν θα μπορούσε να μην έχει σωσία. Και μάλιστα μια σωσία που κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποια είναι ποια. Νομίζαμε όλοι ότι παρακολουθούσαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και όμως κάναμε λάθος.
Το παρόν άρθρο έγινε Updated το 2026 με καινούργιες πληροφορίες.
Μπορεί στις μέρες μας η βοήθεια των κασκαντέρ στις «ζόρικες» κινηματογραφικές παραγωγές να είναι δεδομένη, ωστόσο το να μαθαίνεις πως και στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε τέτοιου είδους έμπνευση δεν είναι κάτι που περίμενες.
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πρωταγωνίστρια που ζήτησε πρώτη ένα πρόσωπο να τη ντουμπλάρει. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τότε, μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνώριζε την αλήθεια, σήμερα όμως είναι γνωστή η παρουσία της γυναίκας που ήταν… ο κλώνος της Αλίκης σε δύο από τις εμπορικότερες ταινίες της καριέρας της.
Ο λόγος για τη Μίτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου), που ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα, αλλά είχε συμμετάσχει και στα καλλιστεία, πριν έρθει η στιγμή να ντουμπλάρει την Αλίκη.

Η πρώτη φορά που είδαμε τη Μίτση Καρρά σε ρόλο… Αλίκης, ήταν το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο. Έτσι, μπορεί στα κοντινά πλάνα να βλέπαμε την Αλίκη, στα μακρινά, όμως, η Μίτση Καρρά ήταν εκείνη που έβγαλε τη δουλειά.
Δείτε ακόμα Οι αληθινές ιστορίες πίσω από 5 γυναικοκτονίες στις σειρές 3ος Νόμος και 10η Εντολή
Η Μίτση Καρρά μαζί με την Αλίκη
«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα.

Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή».
Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονιά και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» όπου η Μίτση Καρρά αντικατέστησε την Αλίκη στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία βλέπουμε να πέφτει επάνω της ένα δοκάρι.

Η συνεργασία τους θα συνεχιζόταν αν η σωσίας δεν έφευγε από την Ελλάδα.
Το βιογραφικό της Μίτση Καρρά
Γεννήθηκε το 1940 στην Ισμαηλία της Αιγύπτου και σήμερα είναι 85 χρόνων. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαλαμίτσα Καπετανοπούλου. Σε ηλικία 19 χρόνων πήρε μέρος στα καλλιστεία Σταρ Ελλάς, καταφέρνοντας να μπει στην τελική πεντάδα ανάμεσα σε 450 κοπέλες. Την ίδια περίοδο γνώρισε και ερωτεύτηκε τον δημοσιογράφο Γιάννη Καρρά, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1961 και απέκτησαν δύο παιδιά.
Δημοφιλή άρθρα:
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Οι περιοχές που η διαμονή θα είναι δωρεάν
- Eurovision 2026: Αυτή είναι η πασίγνωστη ηθοποιός που θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τον Akyla (βίντεο)
- Κεφαλονιά: Τα ανατρέπει όλα η μητέρα της Μυρτούς για το μοιραίο βράδυ στο νοσοκομείο (βίντεο)
- Η Γη της Ελιάς: Ο Κουράκος αθωώνει την Ισμήνη και κάνει την Αριάδνη έχθρο