11 εκπληκτικά πράγματα που ποτέ δεν γνώριζες για την ταινία ‘Mary Poppins’

Κάθε φορά που έχουμε ή δεν έχουμε καλή διάθεση, μας αρέσει να παρακολουθούμε ταινίες της Disney. Παρόλου που βγαίνουν πολλές νέες ταινίες κάθε χρόνο, καμιά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κλασικές ταινίες, είτε είναι κινούμενες είτε όχι.. Πλέον, κάθε ταινία κλασική είναι γεμάτη με μυστικά, τα οποία σε κάνουν να θες να τις παρακολουθείς ξανά και ξανά.

Μια πολύ αγαπημένη ταινία πολλών είναι η  Mary Poppins. Είναι δύσκολο να μην αγαπήσεις αυτή την ταινία, με τη χαρμόσυνη μουσική, τους ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εξέλιξη της ιστορίας που είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει με δάκρυα χαράς.

Μόλις πριν από τρία χρόνια, η δραματική ταινία ” Saving Mr. Banks ” κυκλοφόρησε. Διοχετεύτηκαν έτσι πολλά άγνωστα στοιχεία για την παραγωγή της ταινίας, όπως το οτι πήρε στο Walt Disney, 20 χρόνια για να πάρει τα δικαιώματα του βιβλίου.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια λιγότερο γνωστά γεγονότα που μπορεί να σας εκπλήξουν για τη κλασικό έκδοση του 1964  – και είμαστε εδώ. για να σας αποκαλύψουμε  11 αλήθειες παρακάτω.

  1.  ”“A Spoonful Of Sugar” ,«η μια κουταλιά ζάχαρη” ήταν έμπνευση από το εμβόλιο της πολυομυελίτιδας

tenia-mary-poppins1_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Το διαβάσατε αυτό σωστά; Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της ταινίας, προήλθε από ένα εμβόλιο.Όταν ο τραγουδοποιός Robert Sherman ήρθε στο σπίτι από τη δουλειά μια μέρα, έμαθε ότι τα παιδιά του είχαν λάβει το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα – όχι με τη μορφή την κανονική, αλλά στην πραγματικότητα μέσα σε έναν κύβο ζάχαρης. Και έτσι γεννήθηκε το τραγούδι!

Δείτε ακόμη: «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»:Δείτε την ταινια με χρώμα (video)

  2. Η Julie Andrews δεν ήταν η πρώτη που έλαβαν υπόψη για το ρόλο της Mary Poppins.

tenia-mary-poppins2_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλη να παίζει το ρόλο,η  Andrews δεν ήταν η μόνη που είδαν για να πάρει αυτό το ρόλο. Πριν την Andrews, ο Walt Disney σκέφτηκε για το ρόλο σοβαρά την Angela Lansbury, τη Mary Martin ή τη Μπέτι Ντέιβις τη νταντά με την οποία μεγαλώσαμε και λατρεύουμε.

3. Η Andrews , ανακαλύφθηκε από το  “Camelot”

tenia-mary-poppins3_photo credit:commons.wikimedia

Ήταν ο ρόλος της στο Camelot που έκανε τον Robert Sherman να προσέξει την Andrews.  Κατά τη διάρκεια της παράστασης του musical ” The Ed Sullivan Show” , h Andrews τράβηξε την προσοχή του Sherman, και από εκείνο το σημείο, ο ίδιος πίεσε για εκείνη, προκειμένου να πάρει τον ηγετικό ρόλο – και έστι και έγινε!!

  4.  To δαχτυλίδι στο χέρι της, με το οποίο ήλεγχε τον κοκκινολαίμη κατά την διάρκεια του τραγουδιού <<Μια κουταλιά, ζάχαρη.>>

tenia-mary-poppins4_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Ενώ η Mary Poppins τραγουδούσε το πιασάρικο τραγούδι, υπάρχει ένα μέρος κατά τη διάρκεια της σκηνής όπου ένας κοκκινολαίμης πετά μέσα και προσγειώνεται στο χέρι της. Αλλά η μαγεία πίσω από το πουλί , ήταν το δαχτυλίδι στο δάχτυλό της, το οποίο συνδεόταν με καλώδια που πήγαιναν πάνω στο χέρι της. Όχι πολύ μακριά από εκεί, μια ομάδα είχε τον έλεγχο όλων των κινήσεων του κοκκινολαίμη μέσα από το κομμάτι του κοσμήματος αυτού.

Είναι δύσκολο να μην αγαπήσεις αυτή την ταινία, με τη χαρμόσυνη μουσική, τους ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εξέλιξη της ιστορίας που είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει με δάκρυα χαράς.

  5. Ο David Tomlinson, έκανε την φωνή της Ομπρέλας με το κεφάλι παπαγάλου!

100_3839photo credit: flickr.com

Αν και ήταν πολύ δύσκολο να το πιστέψετε, η φωνή της ομπρέλας που μιλάει της Mary ανήκε σε έναν άλλο χαρακτήρα της ταινίας! Ναι, είναι αλήθεια ότι ο David Tomlinson είχε περισσότερους από έναν “ρόλο” στην ταινία, και οι δύο αυτοί ρόλοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί.

Δείτε ακόμη: Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους που έχετε δεί ποτέ.

  6. Οι Matthew Garber και ο Karen Dotrice  είχαν ξανασυνεργαστεί, άλλες 2 φορές πριν αυτή την ταινία

tenia-mary-poppins6_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Δεν είχαν κάνει τα αδέρφια μόνο εκεί. Είχαν ξανασυνεργαστεί σε άλλες 2 ταινίες στο ” Three Lives of Thomasina” και στο ” Gnome-Mobile”. Λογικό, αφού, ταίριαξαν απόλυτα, να ξανασυνεργαστούν.

  7. Ήταν η ταινία του Walt Disney Studios ‘η υψηλότερη ταινία συνολικής είσπραξης.

tenia-mary-poppins7_photo credit: commons.wikimedia

Το 1964, η ταινία Mary Poppins κερδίσετε κάθε ανταγωνισμό και βγήκε νικήτρια στην κορυφή, ως η υψηλότερη ταινία συνολικής είσπραξης εκείνου του έτους. Αλλά η αξιώσεις της δεν σταματούν εκεί: εκείνη την εποχή, η ταινία είχε επίσης το μεγαλύτερο τζίρο παραγωγής που δημιουργήθηκε ποτέ από την Walt Disney Studios.

8. Ο Dick Van Dyke δεν είχε καμία εμπειρία, όταν χόρεψε.

tenia-mary-poppins8_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Ο άνθρωπος που κατέπληξε στην ταινία, στην πραγματικότητα δεν είχε βάλει ποτέ παπούτσια, πριν από ο ρόλος του Bert πέσει στην αγκαλιά του.

9. Πήρε δύο εβδομάδες για την επινόηση του “Supercalifragilisticexpialidocious”

tenia-mary-poppins9_photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Ο Richard Sherman ισχυρίστηκε ότι πήρε τον ίδιο και τον αδελφό δύο εβδομάδες για να καταλήξουν σε αυτό το τώρα, διάσημο σλόγκαν . Προφανώς, αυτό προήλθε από μια ανόητη λέξη των αδερφών που έγραψαν το τραγούδι που επινόησαν από τότε που ήταν παιδιά.

  10. O Garber , πήρε επιπλέον χρήματα για τις σκηνές στην ταράτσα.

11 εκπληκτικά πράγματα που ποτέ δεν γνώριζες για την ταινία ‘Mary Poppins’photo credit: youtube/ DisneyMusicVEVO

Ο Garber είχε ακραία υψοφοβία, αλλά οι παραγωγοί, έπρεπε να κάνουν κάποιες από τις σκηνές στην ταράτσα με το Bert, σύμφωνα με το Diply . Έτσι, τον δωροδόκησαν με επιπλέον 10 σεντ κάθε φορά που έπρεπε να ανέβει στην ταράτσα.

Δείτε ακόμη: Τη θυμάστε; Δείτε πώς είναι σήμερα η αγαπημένη «Ελένη» από το Ρετιρέ

  11. Το ”step in time”, χρειάστηκε πολλές ώρες πρακτικής.

Αυτός ο διασκεδαστικός και αισιόδοξος χορός, πήρε στον Dick Van Dyke και στους άλλους ”καπνισμένους” ηθοποιούς αρκετά μπορούμε να πούμε: τους πήρε έξι εβδομάδες, για να είμαστε ακριβείς. Υποτίθεται ότι ο χορός θα διαρκούσε συνολικά εννέα λεπτά. Αλλά όταν ο Walt Disney ανακαλύψαμε οτι οι παραγωγοί πήραν την απόφαση να κόψουν το χορό στα δύο λεπτά, αυτός το ανέβασε στα 14.

 

Πηγή: littlethings.com
Close