Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο με τις χαμένες κάλτσες!Γιατί εξαφανίζονται!

Ανακάλυψαν μια φόρμουλα η οποία δίνει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα – Η εξαφάνισή τους δεν είναι πια ανεξήγητη

Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε απεγνωσμένα κάθε πρωί για τις κάλτσες σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί κάθε ημέρα εξαφανίζονται;

Μην ανησυχείτε! Οι επιστήμονες ήρθαν για να δώσουν απαντήσεις στα… κρίσιμα αυτά ερωτήματα της καθημερινής μας ζωής και φυσικά για να μας βοηθήσουν να μην ερχόμαστε πια αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο.

Κι όμως, πόσες φορές αφιερώσατε πολλά λεπτά από τον χρόνο σας για να βρείτε μια εξαφανισμένη κάλτσα, όλα αυτά την ώρα που έπρεπε να φύγετε από το σπίτι και να πάτε γρήγορα το γραφείο σας; Η ανεξήγητη και συχνή εξαφάνιση των… καλτσών μοιάζει με ένα άλυτο μυστήριο και φαίνεται πως πάντα συμβαίνει τις πλέον ακατάλληλες στιγμές. Ωστόσο, μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων ανακάλυψαν μια φόρμουλα η οποία δίνει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «γιατί οι κάλτσες πάντα εξαφανίζονται».

Για να βρουν την φόρμουλα, ο καθηγητής στατιστικής Geoff Ellis μαζί με τον ψυχολόγο Simon Moore έλαβαν υπόψιν τους πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο συχνά βάζουμε πλυντήριο, το πώς πλένουμε τα ρούχα μας, πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι μας και πόσες κάλτσες πλένουμε κάθε φορά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία έγινε έπειτα από αίτημα της Samsung, περισσότεροι άντρες παρά γυναίκες χάνουν τις κάλτσες τους. Ακόμη οι ειδικοί υπολόγισαν πως στην διάρκεια της ζωής του ένας Βρετανός θα πληρώσει 2.528 λίρες για κάλτσες καθώς και ότι η απώλεια των καλτσών κοστίζει συνολικά στους Βρετανούς 2 δισ. λίρες τον χρόνο!

Η έρευνα έγινε συνολικά σε 2.000 άτομα και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι η πιο κοινή αιτία πίσω από την εξαφάνιση των καλτσών είναι ότι πέφτουν πίσω από έπιπλα, καλοριφέρ ή ότι χάνονται μέσα στα πλυντήριά μας!

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, ο δείκτης για την… απώλεια της κάλτσα είναι: (L(p x f)+C(t x s))-(P x A)

Η ανάλυση του τύπου:

L = το μέγεθος της… μπουγάδας
p = ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι
f = πόσο συχνά βάζουμε πλυντήριο σε μια εβδομάδα
C = η επιλογή των ρούχων που πλένουμε και πόσο πολύπλοκη είναι
t = πόσους τύπους πλύσεων κάνουμε σε μια εβδομάδα
s = πόσες κάλτσες πλένουμε κάθε εβδομάδα
P = Το πόσο θετικοί είμαστε ως προς το να βάλουμε πλυντήριο (από το 1 έως το 5)
A = Ο βαθμός της προσοχής που δίνουμε στο πλύσιμο, ακόμη και το πόσο συχνά τσεκάρουμε τις τσέπες των παντελονιών και ξεδιπλώνουμε τα μανίκια των ρούχων και τις κάλτσες

prothothema.gr

Close