Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα-Οι κρυμμένοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξετε

Ανυπομονείτε επιτέλους να φύγετε από τη δουλειά για λίγες μέρες και να απολαύσετε ξέγνοιαστοι τον ήλιο, τη θάλασσα και ένα ξενοδοχείο για λίγες μέρες για να χαλαρώσετε;

Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα! Για εσάς όμως που δεν έχετε φύγει ακόμη για διακοπές και πρόκειται να κλείσετε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο, έχουμε μερικά πράγματα να σας πούμε και εφιστούμε την προσοχή σας!

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που μπορούμε να συναντήσουμε σε τέτοια μέρη καθώς αποτελούν πηγές πολλών μικροβίων και βακτηρίων. Δείτε λοιπόν παρακάτω, τι πρέπει να προσέξετε!

Δείτε ακόμα: 32+1 Μοναδικές ιδέες διακόσμησης του σπιτιού για το καλοκαίρι που θα λατρέψεις

Κατά μέσο όρο, το προσωπικό καθαρισμού σε ένα ξενοδοχείο ξοδεύει περίπου 30 λεπτά για κάθε δωμάτιο, δηλαδή περίπου 14 με 16 δωμάτια σε μια οκτάωρη βάρδια. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, οι ερευνητές εντόπισαν 19 βακτήρια από δείγματα σε αντικείμενα που βρέθηκαν στα δωμάτια ξενοδοχείων.
Προσοχή στα… απλά

Ενώ η τουαλέτα και ο νεροχύτης ήταν αναμενόμενο να έχουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων, οι ερευνητές βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε πιο απρόσμενα αντικείμενα, όπως το τηλεχειριστήριο και ο διακόπτης για το φωτιστικό του κομοδίνου.

Δείτε ακόμα: 17+1 Ευφάνταστες συμβουλές και tips πριν φύγετε για διακοπές το καλοκαίρι!

Τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης βρέθηκαν στο καλάθι καθαρισμού που χρησιμοποιεί το προσωπικό του ξενοδοχείου, συγκεκριμένα, στην σφουγγαρίστρα και τα σφουγγάρια/πανιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, γιατί σημαίνει ότι τα βακτήρια μεταφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων εντοπίστηκαν στο κεφαλάρι του κρεβατιού, στα κουρτινόξυλα και στην λαβή της πόρτας του μπάνιου.

Το τηλέφωνο και το τηλεχειριστήριο είναι δύο από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα σε δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία σπανίως καθαρίζονται και “φιλοξενούν” κάθε είδους βακτήρια και ιούς.

Επίσης, σημαντική εστία βακτηρίων είναι και η μοκέτα που έχουν τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων. Ένα γρήγορο πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να πάρει λίγη σκόνη και να “σκορπίσει” μικροσκοπικά ακάρεα και μύκητες. Είναι σώφρον να μην περπατάτε ξυπόλυτοι επάνω σε αυτές τις μοκέτες.

Αν διαπιστώσετε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, τότε θα πρέπει άμεσα να ειδοποιήσετε τους υπευθύνους.

Photo via Pinterest

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close