ΑΤΜ - Πώς διαβάζουν οι απατεώνες το PIN και αδειάζουν λογαριασμούς. Δείτε το απίστευτο κόλπο

Μοιάζει με ένα απλό γκάτζετ : Μια κάμερα σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας, μια μπαταρία-μινιατούρα και ένα κλειστό κύκλωμα. Και όμως, δεν είναι τίποτα άλλο από το εργαλείο που κακοποιoί τοποθετούν σε ΑΤΜ και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο νέος τρόπος που έχουν βρει οι συμμορίες των ληστών για να κλέβουν λεφτά από τα ΑΤΜ είναι εξαιρετικά απλός: Στηρίζεται σε μια κάμερα κινητού τηλεφώνου, η οποία αφού αφαιρεθεί από τη συσκευή και προσαρμοστεί κατάλληλα, τοποθετείται κάτω από ένα ψεύτικο πάνελ πάνω από το πληκτρολόγιο του ΑΤΜ. Η κάμερα αυτή  καταγράφει κρυφά τις κινήσεις των ανυποψίαστων πελατών καθώς πληκτρολογούν τα PIN τους.
ΑΤΜ - Πώς διαβάζουν οι απατεώνες το PIN και αδειάζουν λογαριασμούς. Δείτε το απίστευτο κόλπο

Η εγγραφή του βίντεο χρησιμοποιείται στη συνέχεια από τα μέλη των συμμοριών σε συνδυασμό με μια άλλη συσκευή που τοποθετείται πάνω από την υποδοχή της κάρτας και η οποία μπορεί είτε να την παγιδέψει είτε να φτιάξει ένα ψεύτικο αντίγραφό της, δίνοντας στους απατεώνες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αδειάσουν τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων καταθετών.

ΑΤΜ - Πώς διαβάζουν οι απατεώνες το PIN και αδειάζουν λογαριασμούς. Δείτε το απίστευτο κόλπο
Ο δημοσιογράφος που ανακάλυψε την απάτη
Ο δημοσιογράφος της Daily Mail Σάιμον Τόμλινσον, που ήταν ένα από τα θύματα των απατεώνων που τοποθετούσαν τις κάμερες στα ΑΤΜ περιγράφει το πώς ανακάλυψε ότι κάτι… δεν πάει καλά, ένα βράδυ που είχε πάει να βγάλει λεφτά από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.
«Πήγα σε ένα ΑΤΜ τράπεζας του ανατολικού Λονδίνου τον περασμένο μήνα. Αφού έβαλα την κάρτα μου στην υποδοχή πληκτρολόγησα το ΡΙΝ μου (χωρίς να καλύψω με το άλλο χέρι μου το πληκτρολόγιο).  Περίμενα τα μετρητά μου, αλλά όχι μόνο δεν τα πήρα αλλά το μηχάνημα μου ρούφηξε και την κάρτα μου.
Παρατηρώντας ότι κάτι δεν πάει καλά, ο φίλος μου άρχισε να χτυπά το πάνελ πάνω από το πληκτρολόγιο. Μετά από μερικά χτυπήματα του… έμεινε στο χέρι. Ήταν μακρόστενο, σχεδιασμένο προσεκτικά στην όψη για να μοιάζει με το κανονικό μηχάνημα  και είχε γραμμένη τη λέξη «Cash» στο μπροστινό του μέρος.
Κάτω από αυτό υπήρχε ένα κύκλωμα, καλωδιώσεις, μια κάμερα, και μια κάρτα μνήμης. Μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του ψεύτικου πάνελ επέτρεπε στην κάμερα να καταγράφει τις κινήσις όσων έκαναν αναλήψεις.
Αυτό που δεν είχα καταλάβει ήταν ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έφυγα από το ΑΤΜ οι απατεώνες είχαν πλησιάσει το μηχάνημα και είχαν αρπάξει την κάρτα μου που είχε παγιδευτεί σε αυτό. Χωρίς να γνωρίζουν το ΡΙΝ θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν μόνο για να κάνουν ανέπαφες αγορές. Και παρότι την ακύρωσα σε αυτό τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν πρόλαβαν να μου πάρουν 40 λίρες».

Πηγή: iefimerida.gr

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

 

Close