Το σύνδρομο του λυκανθρώπου εμφάνισαν 16 παιδιά

Δεκαέξι παιδιά έχουν αναπτύξει σύνδρομο λυκάνθρωπων μετά τη λήψη μολυσμένου φαρμάκου στην Ισπανία
Σοκάρουν την Ευρώπη οι εικόνες και η είδηση που έρχεται από την Ισπανία, με 16 παιδιά να έχουν υπερτρίχωση – ανάπτυξη τριχών σε ολόκληρο το σώμα τους – αφού έλαβαν μια φόρμουλα μολυσμένη με μινοξιδίλη.

Δειτε ακομα 8χρονη στο Παίδων με σύνδρομο Ραπουνζέλ -Τη χειρούργησαν γιατί έτρωγε τα μαλλιά της [βίντεο]

Το σύνδρομο του λυκανθρώπου εμφάνισαν 16 παιδιά

Ο ισπανικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας διέταξε την άμεση απόσυρση του φαρμάκου από την κυκλοφορία, αλλά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη το συγκεκριμένο σκεύασμα. Στα μικρά παιδιά δόθηκε μολυσμένη ομεπραζόλη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της παλινδρόμησης και της δυσπεψίας, αλλά, όπως φαίνεται ,οι παρενέργειες είναι χειρότερες από αυτές που περίμεναν.

Το θετικό είναι πως πηγές από την υπηρεσία υγείας στην Ισπανία αναφέρουν ότι όταν τα παιδιά σταμάτησαν να παίρνουν το φάρμακο η ανάπτυξη της τριχοφυίας υποχώρησε. Οι ισπανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα παιδιά και ότι οι ενήλικες που λαμβάνουν κάψουλες με ομεπραζόλη δεν πρέπει να ανησυχούν για την ανάπτυξη του συνδρόμου του λυκανθρώπου.

Δειτε ακομα Ένα 15χρονο κορίτσι ζυγίζει 170 κιλά λόγω σπάνιας ασθένειας – Τι είναι το σύνδρομο Prader-Willi – Συμπτώματα στα παιδιά! 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Πηγή: www.ethnos.gr
Close