Τουριστική περιοχή βάζει πρόστιμα σε όσους φορούν σαγιονάρες

Η «καμπάνα» θα κυμαίνεται από 50 έως 2.500 ευρώ

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο οι τοπικές Αρχές όχι μόνο αποφάσισαν να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και να καθορίσουν το είδος των παπουτσιών που μπορούν να φορούν.

Ο λόγος για την περιοχή Cinque Terre στην ακτή της ανατολικής Ριβιέρας στη Λιγουρία της Ιταλίας.

Δείτε επίσης: To μαγνητικό πεδίο της Γης συμπεριφέρεται περίεργα, και οι γεωλόγοι δεν είναι σίγουροι γιατί

Τα Cinque Terre, πέντε παράκτια χωριά ανάμεσα στη Γένοβα και το Λιβόρνο, ενώνονται με πανέμορφα μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στη θάλασσα. Τα δημοφιλή μονοπάτια στις πλαγιές του λόφου ανακηρύχθηκαν το 1997 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το 1999 χαρακτηρίστηκαν Εθνικό Πάρκο.

Ο αριθμός των επισκεπτών έχει ήδη περιοριστεί για να εξασφαλιστεί η προστασία του τοπίου, αλλά τώρα οι τοπικές Αρχές κάνουν ένα βήμα παραπέρα, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε οποιονδήποτε κάνει πεζοπορία στην περιοχή με σαγιονάρες, μπαλαρίνες ή πέδιλα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph» οι τοπικές ομάδες ορεινής διάσωσης «έχουν κουραστεί» να σπεύδουν να βοηθήσουν τουρίστες που κάνουν ανάβαση στη δύσβατη περιοχή και παγιδεύονται λόγων των υποδημάτων τους. Έτσι, η αρχή διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στους ταξιδιώτες που αγνοούν τις συμβουλές και φορούν ακατάλληλα υποδήματα.

Δείτε επίσης: Ανέκδοτο: Ένας παπάς οδηγεί προς την ενορία του…

Το χρηματικό πρόστιμο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα κυμαίνεται από 50 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με «την ταλαιπωρία και τα έξοδα, με τα οποία επιβαρύνουν τις αρχές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τουριστική περιοχή βάζει πρόστιμα σε όσους φορούν σαγιονάρες

Wedged between the Mediterranean and the hills, the medieval villages of the Cinque Terre offer few even surfaces – but plenty of colorful views, like this passageway off the Sentiero Azzurro walking path in Vernazza, Italy, July 19 2009. Walking is the best way to experience this region of pine-splattered mountains plunging into the cobalt sea. (AP Photo/Giovanna Dell’Orto)

«Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ πιστεύοντας ότι βρίσκονται στην παραλία, αλλά οι διαδρομές πάνω από τα χωριά είναι σαν μονοπάτια βουνού» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Cinque Terreο Πατρίτσιο Σκαρπελίνι. «Πρώτα θα ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία και μετά θα αρχίσουμε να εκδίδουμε πρόστιμα» είπε.

«Είναι σαν τα μονοπάτια των Άλπεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Αλπικής Λέσχης Μαουρίσιο Καττάνι. «Οι τουρίστες δεν πρέπει να φορούν σαγιονάρες και να κάνουν πεζοπορία χωρίς να έχουν επαρκή ποσότητα νερού μαζί τους» ανέφερε.

Δείτε επίσης: 4+1 “Περίεργα” πράγματα που δεν ήξερες για τα ζώδια!

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα ατυχήματα με τουρίστες που επιχειρούσαν να εξερευνήσουν τα πρώην ψαροχώρια της περιοχής φορώντας σαγιονάρες ή παπούτσια με επίπεδη σόλα.

Πηγή: newsbeast.gr
Close