καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και σοκολάτα. Μια φανταστική συνταγή! Η γλυκύτητα της είναι αυτή που πρέπει και η σοκολάτα την απογειώνει.
καρυδόπιτα με ελαιόλαδο και σοκολάτα :Υλικά και εκτέλεση
200 γρ ζάχαρη,(1 φλ.τσαγιού)
120γρ ελαιόλαδο.
2 αυγά.
100γρ αλεύρι
1 κουτ,γλυκού.μπεικιν παουντερ,
1 κουτ γλυκού κανέλα.
50 γρ γάλα 100γρ κρέμα γάλακτος με Ξ5%λιπαρά
50-70γρ κουβερτούρα
1 βανίλια
1/2σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
2 κουπες καρύδια
για την επικάλυψη
300γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για να λιώσει ποίο γρήγορα)
350γρ κρέμα γάλακτος.
εκτέλεση
ΣΕ ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τα αυγά,το γάλα,την κρέμα το κονιάκ και την ζάχαρη. ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι κανέλα μπεικιν παουντερ)στο τέλος προσθέτουμε τα καρυδιά μας που είναι χοντροκομμένα και την σοκολάτα περασμενη από τον τρίφτη.
Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε για 60λεπτά στους 160-170 βαθμούς το αφήνουμε να κρυώσει.
για την επικάλυψη!
Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα μας και ρίχνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μαριζ για να ομογενοποιηθει το μείγμα μας .
Το απλώνουμε πάνω στην καρυδόπιτα .στολίζουμε με ολόκληρα καρυδιά η με μπάλες παγωτού βανίλια στρατσιατελα η ότι άλλο Θέλετε.
ΥΓ!αν σας τύχει και δεν έχετε κρέμα γάλακτος το αντικαθιστάτε με γάλα η γιαούρτι στραγγιστό σε .αν σας αρέσει το γαρύφαλλο μπορείτε να βάλετε λίγο .
καλή επιτυχία
Η συνταγή είναι της Μαρίας Μιχαλα
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες