Κέικ πορτοκαλιού με γλασο πορτοκαλιου.
Συνταγή
Υλικά:
250 γρ.μαργαρίνη (σε θερμοκρασια δωματιου)
1και1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
1/2 ποτήρι γάλα
4 αυγά
500 γρ.αλεύρι γοχ
1 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα από ενα πορτοκαλί
Για το γλασο:
3 κ.γ λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 πορτοκαλί.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμενη φόρμα,σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις) για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε το κέικ μας να κρυώσει και ετοιμαζουμε το γλασο.Λιωνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά και περιχυνουμε το κρύο κέικ μας.
Καλή επιτυχία.!!! ?Ελένη Μυρτάλη
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις