Ποιος είπε ότι στη νηστεία το γλυκό είναι απαγορευμένο; 5 νηστίσιμα γλυκά με σοκολάτα που πρέπει να δοκιμάσετε!!!
Πίτσα σοκολάτας
Υλικά
2 φλ. αλεύρι σκληρό
3/4 φλ. νερό χλιαρό (περίπου)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή (σκόνη)
Για το γαρνίρισμα
άλειμμα σοκολάτας νηστίσιμο
150 γρ. τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για την πίτσα με σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι. Όταν μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη, τη ζυμώνουμε για 5′ στον πάγκο.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη (σε ζεστό σημείο) για 30′. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλο με πλάστη και τη βάζουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί, που το έχουμε ζεστάνει.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 230 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 20′. Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βγάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Απλώνουμε το νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα
Υλικά:
Για 20 ρολάκια
1 σοκολάτα κουβερτουρα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Τρεις κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροκομμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
Φύλλα κρούστας για γλυκά
Σπορέλαιο για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σ ένα μπολ και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε τα φυλλα δυο δυο,και τα γεμίζουμε σε ρολά. Αλείφουμε με σπορέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σοκολατόπιτα Ρευστή
Υλικά:
¾ κούπας ελαιόλαδο
¾ κούπας χυμό εσπεριδοειδών
1,5 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
¾ κούπας κακάο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
½ κούπα καρύδια τριμμένα
Για την επικάλυψη του κέικ:
150 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη της σοκολατόπιτας:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
100-150 γραμμάρια κουβερτούρα
Τρίμματα σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο σε μπολ ανάμειξης, με το χέρι ή με το μίξερ του χεριού μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό εσπεριδοειδών μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα. Προσέχουμε η διάλυση να γίνει πάνω από το μπολ ανάμειξης γιατί η σόδα
φουσκώνει.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά μας και προσθέτουμε τα καρύδια και το μείγμα του αλευριού. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος –μεσαία σχάρα). Αφήνουμε να κρυώσει. Εν συνεχεία φτιάχνουμε την επίστρωση.
Βράζουμε για 3 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και περιχύνουμε το κέικ. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι για να απορροφηθεί το σιρόπι μας και πασπαλίζουμε με τρούφα ή με τριμμένη σοκολάτα.
Μους ταχίνι σοκολάτα
Υλικά:
400γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα
6 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
Για το σερβίρισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε με τα αμύγδαλα.
Σοκολατάκια με ταχίνι και σουσάμι
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. ταχίνι
250 γρ.σουσάμι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας ζωηρά. Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να γίνει μια “ζύμη”, που να μπορούμε να πλάσουμε σε μπαλάκια.
Εν συνεχεία φτιάχνουμε την επικάλυψη. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά τη σοκολάτα και τη ρολάρουμε, σχηματίζοντας μπαλίτσες. Κάθε μπαλάκι που πλάθουμε το κυλάμε μέσα στο σουσάμι, μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Πηγή: infokids.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες