Εύκολο κέικ με γλάσο πορτοκαλιού του δεκάλεπτου!

Τη συνταγή αυτή την είχα βρεί σε μια μαμαδοομάδα πριν αρκετα χρόνια και απο τότε την εχώ φτιάξει απείρες φορές!Δεν υπάρχει αυτό το κέικ δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!Εχεί σίγουρη  επιτυχία. Α !να πω πως μεγάλο ρόλο παίζει το γλασο πορτοκάλι,γιατί του δίνει  μια υγρασία άλλο πράγμα!Σε δέκα λεπτά θα έχετε ενά κεικ ετοιμο για φούρνο.Τέλειο;

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο
120 ml σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 πορτοκάλι ολόκληρο(με τη φλούδα του)
1 φακελάκι μπέικιν
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο πορτοκαλιου

ζαχαρη άχνη

ξύσμα πορτοκαλιου

χυμο απο ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση

Χτυπάμε με αυγοδάρτη σε λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι και σστη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά.
Πλένουμε το πορτοκάλι,το κόβουμε κομμάτια και το πολτοποιούμε (με τη φλούδα του) στο μούλτι.(προσοχη να πλύνετε πολύ καλά το πορτοκάλι)
Το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα.
Τέλος ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε κι αυτό στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Λαδώνουμε μια φόρμα η ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 -45 λεπτά περίπου…

Μόλις κρυώσει λίγο το ξεφορμάρουμε και από πάνω ρίχνουμε το γλάσο πορτοκαλιου!(το γλάσο δεν’εχει  κάποια συγκεκριμένη αναλογία. Θα το φτιάξετε καθαρά με το μάτι.Θα βάλετε σε ένα μπολάκι  το χυμό απο περίπου μισό πορτοκάλι ή ένα μικρο και μέσα θα προσθέσετε άχνη και το ξύσμα και θα ανακατέψετε με τον αυγοδάρτη.Ανακατέψτε λίγο λίγο άχνη -όσο σας πάρει .Το μείγμα για το γλάσσο δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό ούτε πολύ νερουλο. Θα το χτυπήσετε καλά για να μη νιώθετε τη ζάχαρη στο στόμα.(και στο μούλτυ γίνετε )

photo credit:pinterest

 

Close