AΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ με ΚΥΜΙΝΟ και ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά (για 60 μικρά κεφτεδάκια)
1 κιλό κιμά
1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη- κύμινο αρκετό
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι 2%
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
250 γρ ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και τριμμένη

Δείτε ακόμα: Κεφτεδάκια φούρνου με Λαζανάκι

Για τη Σάλτσα
400 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λωρίδες
1 κύβο Knor λαχανικών
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλυτζάνι του καφέ τριμμένα κασέρια

Δείτε ακόμα: Ρυζοκεφτεδακια και ψητα λαχανικα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπώλ. Τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά, αφού έχει κάψει το λάδι, για να μη σκληρύνει η επιφάνειά τους. Καθώς τηγανίζουμε τα γυρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα και όχι με το πηρούνι ένα- ένα όπως κάνουμε με τους κεφτέδες. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τα βγάζουμε στην πιατέλα.

Για τη Σάλτσα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, τον κύβο Knor και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις εξατμιστεί το κρασί μας και έχει λιώσει ο κύβος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το φλυτ΄ζανι με τα τριμμένα κασέρια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε προτού σφίξει τελείως η κρέμα μας.

AΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ με ΚΥΜΙΝΟ και ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

Πηγή: lopis-place
Close