Αυτά τα αφράτα σαν χνούδι, αέρινα Whoopie Pies γεμιστά με υπέροχη κρέμα νουτέλας γεμιστά με κρέμα νουτέλας, είναι πράγματι ανεπανάληπτα. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας, μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις περιστάσεις, το τέλειο γλύκισμα με την απόλυτη σοκολατένια γεύση για τους λάτρεις και της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για τα μπισκοτάκια woopies:
1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο αλατισμένο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού (135 γρ.) ζάχαρη καστανή
1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη λευκή ψιλή κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα ή 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ¾ φλ. τσαγιού (245 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 φλ. τσαγιού (40 γρ.) σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) ξινόγαλα Αριάνι
Για τη κρέμα Νουτέλας:
1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο αλατισμένο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. τσαγιού (375 γρ.) ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού (200 γρ.) Νουτέλα ή Μερέντα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Για τα μπισκοτάκια woopies: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τις 2 ειδών ζάχαρες και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το αυτό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη κοσκινισμένη σκόνη κακάο, τη σόδα ή το μπέικιν πάουντερ και το μισό ξινόγαλο και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και το υπόλοιπο ξινόγαλο και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το μείγμα που θα έχετε θα είναι αρκετά υγρό και θα θυμίζει μείγμα για κέικ.
Καλύπτετε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε το μείγμα στη κατάψυξη για 30 λ. Αυτό το κάνετε για να σταθεροποιηθεί το υδαρές μείγμα και να μπορέσετε εύκολα να το πλάσετε σε μπάλες με τα χέρια σας όπως ακριβώς κάνετε με τα κουλουράκια. Το μείγμα θα είναι λίγο κολλώδες αλλά “ρολαροντάς το” στα χέρια σας θα πετύχετε ένα ωραίο φινίρισμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά. Παίρνετε από το κρύο μείγμα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας και το πλάθετε σε μπαλάκι. Το τοποθετείτε στο ταψί και το πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να φαρδύνει ελαφρώς. Συνεχίζετε μέχρι να βάλετε 28 woopies, φροντίζοντας να έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος.
Τα τοποθετείτε όλα στα ταψιά φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα ψήνετε για 8-10 λ. Για να διαπιστώσετε αν είναι έτοιμα, στα 8-9 λ ψησίματος τα ακουμπάτε με τα χέρια σας. Αν δεν είναι κολλώδη και όταν τα πιέζετε με το δάχτυλό σας προς τα κάτω αυτά θα επανέλθουν πάλι στο αρχικό τους σχήμα. Τότε είναι έτοιμα, τα βγάζετε αμέσως από το φούρνο και τα αφήνετε πρώτα στο ταψί για 6-7 λ να “σταθούν” και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για τη κρέμα Νουτέλας: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά, ένα φλιτζάνι τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε τη βανίλια, χτυπάτε, προσθέτετε τη νουτέλα ή μερέντα και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτετε 2 ή 3 κ.σ. γάλα, ανάλογα πόσο απαιτείται για να έχετε ένα μείγμα αρκετά παχύ ώστε να “στέκεται” και να είναι εύκολο να απλωθεί.
Βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε την επίπεδη πλευρά από τα μισά (14 woopies). Από πάνω τα καλύπτετε με τα υπόλοιπα μισά (14 woopies), με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, πιέζοντάς τα ελαφρώς στη κρέμα για να σταθεροποιηθούν. Απολαύστε τα!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες