Υλικά Για το παντεσπάνι
200 γραμμάρια.ζάχαρη
8 αυγά
100 γραμμάρια.αλεύρι
2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιας 10 λεπτά Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να μην βγει ο αέρας και το τοποθετούμε σε λαδωμένοι φόρμα και το ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς!! Το αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσει!
Κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια.ζάχαρη
350 ml γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη,το αλεύρι,το κορν φλάουρ βανίλια κρόκους για 2 λεπτά! Μόλις ζεσταθεί το γάλα παίρνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού και το ρίχνουμε στο μείγμα που χτυησαμε στο μίξερ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Κρέμα σοκολάτας
Είναι η ίδια διαδικασία βανίλιας με την διάφορα βάζουμε στο τέλος μια κουβερτούρα!
Σιρόπι
150 γραμμάρια.ζάχαρη
130 ml νερό
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ολόισια κομμάτια. Ραντίζουμε το πρώτο με σιρόπι τοποθετούμε κρέμα σοκολάτα βάζουμε το δεύτερο σιροπιάζομαι ξανά και τοποθετούμε την κρέμα.βανίλια τελειώνουμε με το τρίτο πάτο και έχουμε χτυπημένης σαντιγί στο ψυγείο την οποίο έχουμε κρατήσει λίγη κρέμα βανίλια και την τοποθετούμε μέσα δηλαδή 2 κουταλιές σούπας ! Στρώνουμε όλη την κρέμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο! Καλή επιτυχία !!!
Tzeni Tsanaktsidou/”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες