Αφράτο Κείκ Μανταρινιού Νηστίσιμο!

ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

200 γραμμάρια ζάχαρη,
120 ηλιέλαιο,
μισή κούπα πολτός μανταρίνι(περίπου 2 μανταρίνια)
350 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
χυμό μισό λεμονιού,
μισό κουταλάκι γλυκού σόδα!

Κόβουμε τα μανταρίνια στην μέση,βγάζουμε κουκούτσια,ίνες,και τα πολτοποιούμαι στο μούλτι!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ζάχαρη,λάδι!
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάρα μα πάρα πολύ απαλά ανακατεύοντας με σπάτουλα πλαστική!
Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα την σόδα με γρήγορη κίνηση γιατί αφρίζει το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύουμε απαλά πάρα πολύ απαλά!
Το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε 20 λεπτά πρώτου ξεφορμάρομαι!!!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Εάν θέλουμε το περνάμε με μαρμελάδα μανταρίνι,πασπαλισμένο με καρύδα,η κάνουμε γλάσο μανταρινιών!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αφράτο Κείκ Μανταρινιού Νηστίσιμο!

Close